Wat is Lean?

Lean is een middel om waarde toe te voegen aan een product of dienst dat een bedrijf levert. Daarbij staat de beleving van de klant centraal. Dat betekent dat een proces op zo’n manier wordt aangepast dat de klant meer waarde ervaart bij het product of de dienst. Met Lean kijk je naar het toevoegen van waarde en het tegen gaan van verspilling in een proces. Daarvoor kijk je naar het hele proces; van de bestelling van een klant tot het leveren van het product.

Een voorbeeld van verspilling tijdens een proces is volgens Lean het wachten op de handtekening van een leidinggevende voor goedkeuring. De klant waardeert het product niet meer door deze handtekening. Het is verspilling doordat het niets toevoegt in de ogen van de klant, maar wel indirect voor extra wachttijd. Op deze manier wordt er naar het verbeteren van processen gekeken met Lean.

ICM Kennisvideo Lean

Bekijk de onderstaande ICM Kennisvideo om meer te weten over Lean. Ook weet je na het kijken van de video wat de toevoeging ‘Six Sigma’ betekent.

Vragen over dit onderwerp?

We helpen je graag met een persoonlijk advies over welke opleiding of training het beste bij je past. Maar ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze adviseurs.

Wij zijn te bereiken op 030 - 29 19 888 van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Voor meer informatie kan je ook de ICM Brochure bestellen

brochure