Steun Nepal via Mountain Child Care

ICM sponsort al jaren de Stichting Mountain Child Care. Mountain Child Care begeleidt Nepalese weesjongeren en Nederlandse jongeren bij het ontdekken van hun dromen en talenten en hoe ze die kunnen inzetten voor het opbouwen van een goede toekomst. Sinds de aardbeving zijn donaties nog meer welkom. Wil je ook helpen?   

Wat doet Mountain Child Care?

Mountain Child Care geeft Nepalese jongeren die geen (contact met) ouders, sociaal vangnet en financiële middelen hebben, zicht op een goede toekomst. Mountain Child Care biedt deze jongeren een Quest Trek met loopbaanbegeleiding aan. Samen met een deskundige staf en Nederlandse jongeren die hun eigen Quest Track maken. De tocht helpt hen samen met coachingsgesprekken en een gerichte stage, om na het verlaten van hun tehuis hun talenten te verzilveren in een baan.

ICM en Mountain Child Care

Zowel bij ICM als Mountain Child Care staat de persoonlijke ontwikkeling  van mensen en ervaringsleren centraal. Om deze reden steunt ICM dan ook graag deze organisatie in de vorm van sponsoring. Sinds het eerst contact tussen deze organisaties zijn verschillende ICM-ers mee geweest naar Nepal met MCC om daar de Persoonlijk Leiderschap Trek zelf te ervaren en te begeleiden en om Nepalese jongeren en Social workers te coachen en te trainen.

Aardbeving Nepal

De zware aardbeving van 25 april vraagt na de noodhulp om deskundige begeleiding van slachtoffers bij de verwerking. MCC wil haar kennis en kunde hiervoor ook gaan inzetten. Volgende maand organiseert Mountain Child Care met een traumatoloog de eerste missie. Oprichter Marianne van Wetter en de traumaspecialist reizen naar Nepal om trainingen te geven aan jongerencoaches. Traumaverwerking zal worden verwoven in de vaste programma’’s van MCC. Jij kunt deze missie steunen door bij te dragen aan de kosten van vliegtickets en verblijf. Dat kan door een bedrag over te maken op IBAN nummer: NL21 TRIO 0776 4579 85 t.n.v. Stichting Mountain Child Care o.v.v. missie Nepal verwerking aardbeving en opbouwen toekomstperspectief.