Sabine schoolde zich om via de opleiding Verandermanagement: “Ik heb dagelijks profijt van mijn nieuwe kennis!”

Nadat Sabine door een reorganisatie haar baan verloor, volgde ze bij ICM de opleiding Verandermanagement. Hoewel ze zich in haar nieuwe baan niet primair bezighoudt met veranderingen, komt ze ze wel overal tegen. Daardoor heeft ze dagelijks profijt van de kennis die ze opdeed in de opleiding.

Waarom besloot je de opleiding Verandermanagement te volgen bij ICM?

“Eigenlijk was dit omdat ik zonder baan kwam te zitten door een reorganisatie bij mijn oude werk. Dit was niet leuk, maar gaf me wel de kans om goed na te denken wat ik in de toekomst wilde doen. Door na te gaan waar ik energie van kreeg en te sparren met een bekende, ontdekte ik al snel dat een andere richting voor mij de juiste keuze bleek.”

“De vervolgstap was nagaan welke opleiding hier goed bij paste. Een bekende adviseerde me eens te kijken naar verandermanagement. Daarnaast vond ik organisatiemanagement het meest interessante vak van mijn HBO-opleiding, omdat het je anders naar een organisatie laat kijken. Veel mensen vergeten snel dat verandering impact heeft op alle facetten binnen een organisatie of je persoonlijke leven. Zelf vind ik verandering ook lastig, ondanks dat ik een flexibel persoon ben. Als gevolg van de combinatie van mijn persoonlijke interesse en het belang en de invloed van verandering kwam ik bij de opleiding Verandermanagement terecht.”

Waar ben je terechtgekomen na de opleiding?

“Na het afronden van de opleiding ging ik na hoe ik mijn kennis over verandermanagement in kon zetten. Ik vond Microsoft Dynamics altijd al heel interessant en besloot daarom te zoeken naar werk waarin ik hiermee aan de slag kon. Typische ICT bedrijven passen niet zo goed bij mij. Mijn huidige werkgever heeft dat ICT aspect niet op de voorgrond staan en de manier waarop zij hun bedrijf in beeld brachten, sprak mij erg aan. Ik besloot ze gewoon te bellen en voordat ik het wist mocht ik op gesprek komen en was ik aangenomen. Daar werk ik nu als functioneel consultant voor Microsoft Dynamics. Ik werk continu met procesimplementatie en daarin krijg ik met van alles te maken, inclusief veel veranderingen. Hoewel in mijn functie verandering niet primair op de voorgrond staat, kom ik het tegen in alles wat ik doe.’’

‘’Naast dat het werk inhoudelijk beter bij me past, zit ik ook beter op mijn plek binnen mijn huidige organisatie. Ik kan mij ei kwijt, ga vooruit en word erg gemotiveerd om zelf initiatief te nemen. Er is aandacht voor mij en mijn ontwikkeling. Hierdoor heb ik weer een lach op mijn gezicht aan het einde van een werkdag!”

Hoe gebruik je de kennis uit de opleiding in je huidige werk?

“Ik heb geleerd om een stapje terug te doen en eerst goed te observeren en te luisteren. Voordat ik iets doe of zeg, kijk ik dus eerst meer naar de setting om te beslissen wat er nodig is. Regelmatig blik ik bewust even terug op wat ik leerde in de opleiding om na te gaan wat ik ermee kan. Hierdoor begrijp ik de processen en mensen die ik manage beter en voel ik me een stuk comfortabeler in mijn werk.”

“Een verandering heeft vooral veel invloed op mensen in de organisatie die ermee te maken krijgen. Ik snap deze mensen nu beter en zie makkelijker wie ik extra aandacht moet geven in een (verander)proces. In de opleiding worden veel modellen besproken die mij nu veel herkenning bieden. Zo zie ik nu snel en goed wat voor type een teamlid is en hoe ik die persoon vervolgens het best kan benaderen, begeleiden en coachen. Daardoor krijg ik dingen voor elkaar, weet ik mijn team in de goede richting te sturen en boeken we resultaat.”