Ontdek je sterke punten

Sta jij wel eens stil bij je sterke punten? Heb je wel eens nagedacht over wat het bewust  inzetten van je sterke punten je kan opleveren? Hoe fijn lijkt het jou om de hele dag dingen te doen waar je goed in bent en die je ook nog eens leuk vindt? Zorg dan dat je weet wat je sterken punten zijn!

Ik heb altijd al enorme interesse gehad in wat iemand drijft en waarom mensen doen wat ze doen. Het is een onderwerp waar ik veel over lees. Daarnaast krijg je bij dit boek een persoonlijke code, waarmee je toegang krijgt tot de Strengthsfindertest. Uit deze digitale test komen jouw vijf sterke punten die bij jou passen en die je verder kunt ontwikkelen.

De auteurs Marcus Buckingham & Donald O. Clifton focussen zich in ‘Ontdek je sterke punten’ niet op het verbeteren van je zwakkere punten, maar richten zich juist heel erg op je sterke punten. Sterkten van  zowel individuen als organisaties. Daarom is dit boek ook zeer nuttig voor leidinggevenden, ter voorbereiding op beoordelingsgesprekken en voor je volgende sollicitatie.

De meest leerzame onderdelen van dit boek vind ik:

  • De online Strenghtsfinder test met als resultaat een persoonlijk rapport met jouw 5 sterke punten.
  • Je bent je bewust van je talenten en je ziet de impact van het (gecombineerd) inzetten ervan.
  • In het boek staan 34 sterke punten, die gebaseerd zijn op patronen die zijn ontdekt uit 2 miljoen interviews onder succesvolle mensen in allerlei beroepen

Mijn persoonlijke tip voor jou

Succes met de zoektocht naar jouw talenten. Geniet van het bewust inzetten en verdiepen van jouw talenten en van al het moois dat je voor jezelf en voor anderen hiermee kan creëren!