In gesprek met…Tim, die ICM na 3 jaar verlaat

Soms zegt een collega zijn baan op. Dat is vaak even slikken en roept ook vragen op. Daarom gaan we in gesprek met Tim (27). Deze maand verlaat hij ICM na 3 jaar trouwe dienst. Waarom gaat hij weg en hoe kijkt hij op zijn tijd bij ICM terug?

Tim begon in augustus 2016 bij ICM als Studieadviseur in het Adviescentrum. Een vriend vertelde hem dat hij echt bij ICM moest gaan werken omdat hard werken daar gecombineerd wordt met hard lachen (het work hard play hard cliché dat Tim eigenlijk niet wil benoemen). Hij besloot ervoor te gaan en voelde al snel dat hij op zijn plek zat. Na 2 maanden kreeg hij een tijdelijke functie als New Business Consultant aangeboden ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof. ICM en Tim raakten aan elkaar verknocht en hij bleef. In juni 2018 zette hij een nieuwe stap in zijn carrière: hij werd Accountmanager Learning & Development.

Tim, waarom ga je eigenlijk weg bij ICM?

“Door het werk en de projecten die ik hier heb gedaan is mij duidelijk geworden waar ik écht energie van krijg: communicatie en het creatieve vak. Ik wil die richting op en het vak van een ervaren iemand leren. Helaas is dat bij ICM nu niet mogelijk en daarom zoek ik een nieuwe uitdaging. Mijn droom is om verantwoordelijk te zijn voor alle interne en externe communicatie van een organisatie.”

Wat was het meest succesvolle moment uit je carrière?

“Een grote klant wilde voor een dagdeel een assertiviteitstraining organiseren. Na veel gesprekken heb ik er toen voor gezorgd dat het een training van een hele dag werd. Dat was nodig om hun doel voor de training écht te behalen. Ik organiseerde een gratis interne proeftraining waarmee ik de klant overtuigde van het belang en effect van de training. Uiteindelijk hebben 14 groepen binnen de organisatie deze training gevolgd.”

Welk moment uit de afgelopen 3 jaar zal je nooit meer vergeten?

“De verjaardag van een voormalig directeur. Iedereen werkte die dag in zijn pyjama en dat was fantastisch. Die oud-directeur riep altijd dat iedereen zich formeler zou moeten kleden op kantoor. Als ultieme verrassing voor zijn verjaardag deden we toen precies het tegenovergestelde.”

En wat ga je nou het meeste missen aan ICM?

“Het groepsgevoel. Je voelt je hier onderdeel van iets dat groter is dan jezelf. Dat klinkt een beetje zweverig maar het is echt zo. Dat gevoel ontstaat als je met elkaar aan iets zinvols werkt en samen een doel hebt.”

Is er nog iets wat je graag wil zeggen tegen je opvolger?

“Je mag hier echt jezelf zijn, dus doe dat ook. Het helpt enorm om ontspannen te zijn. En vanuit die ontspanning komen ideeën, oplossingen en creativiteit. Bij sales gaat het om authenticiteit en dat moet je in gedachten houden. Je kunt alles net even anders doen dan wat mensen verwachten en heel vaak pakt dat goed uit.”