ICM voor het derde jaar op rij Best Workplace

ICM Opleidingen en trainingen heeft de tweede plaats op de lijst van Best Workplaces 2016 van Nederland bereikt. Deze lijst werd dinsdagavond door Great Place to Work® bekendgemaakt. Met de tweede plaats eindigde ICM voor het derde jaar op rij in de top drie van Best Workplaces van Nederland.

Great Place to Work® erkent jaarlijks organisaties die zich onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap door het bekendmaken van de lijst van Best Workplaces. Een Best Workplace is een organisatie waarbij de medewerkers vertrouwen hebben in het management, trots zijn op wat ze doen en plezier hebben met hun collega’s. De plaats op de lijst wordt bepaald door de score op het medewerkersperceptie-onderzoek en door de evaluatie van het werkgeversbeleid.

Waarom is ICM een fijne plek om te werken?

foto-willemvenningaWillem Vellinga, commercieel coördinator startteam, werkt sinds 2009 bij ICM: “Voor mij is ICM een Best Workplace omdat het een plek is waar ik met heel veel plezier heen ga. Hier kan ik mezelf zijn en veel van mijn collega’s zijn inmiddels vrienden geworden. Daarbij krijg ik bij ICM de kans om me te bewijzen en me persoonlijk te blijven ontwikkelen. Sinds ik hier werk heb ik alle mogelijkheden gekregen om te laten zien wat ik kan en heb nu een functie met meer verantwoordelijkheid. Ook word ik nog steeds uitgedaagd in mijn werk. Zo krijg ik bijvoorbeeld de kans om mee te denken over vraagstukken die niet direct bij mijn functie horen, maar die ik wel kan, zoals het schrijven van commerciële teksten. Doordat de organisatie een hele platte structuur heeft, gaat zo’n samenwerking heel makkelijk.”

“Jezelf kunnen zijn op het werk ervaar ik als groot geluk op de werkvloer,” zegt programmamanager Florianne Gerritsen.  Het zit ‘m in je kunnen uitspreken, dat je je privéleven kunt delen met je collega’s en dat je ambities mag hebben. Maar ook dat je erbij hoort, ongeacht je kledingstijl, hobby’s, geaardheid of religie. Dat je wordt gewaardeerd om je bijdrage voel ik heel sterk bij ICM.”

foto-pimschoutenPim Schouten, trainer bij ICM sinds 2006: “Als trainer werk ik in de trainingslokalen, niet op het kantoor van ICM zelf. Maar over het bedrijf als ‘virtuele werkplek’ kan ik zeker wel iets zeggen. Het gaat om de mensen binnen het bedrijf. ICM bruist altijd, is altijd jong, er is altijd aandacht voor elkaar en altijd ruimte voor ontwikkeling. Daarnaast wordt er ook zeker wat van je verwacht en dat vind ik een mooie combinatie. Dan ontstaan er mooie dingen. De samenwerking is persoonlijk en er is oprechte aandacht, ook als het privé even niet goed gaat. Bij ICM is er de ruimte om er open over te praten.”

Over Great Place to Work®

Great Place to Work® doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar goed werkgeverschap. Overal werkt GPTW met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Zij werden gevraagd om een boek te schrijven over de 100 beste Ameri­kaanse bedrijven om voor te werken. Op basis van vele bedrijfsbezoeken, formuleerde Levering een aantal criteria voor een ‘Great Workplace’. Daarin stelde hij de relatie tussen medewerkers en managers in de organisatie centraal. Hoe meer onderling vertrouwen er is in een organisatie, hoe prettiger medewerkers en leidinggevenden het volgens Levering vinden om voor die organisatie te werken. GPTW ondersteunt organisaties door onderzoek, advies, workshops en trainingen in te zetten. GPTW werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 47 landen op alle continenten. Het insti­tuut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar in 50 landenlijsten samen. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort.

GPTW_07[1]