ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland

Dat blijkt uit een meerjarig, nationaal en onafhankelijk opleidingsonderzoek van het NIDAP. Sinds 2013 interviewde NIDAP ruim 17.000 trainings- of opleidingszoekenden over hun leerdoelen, beslisproces en hun beoordeling van opleidingsinstituten.

Uit het onderzoek blijkt dat ICM van alle opleiders in Nederland het beste wordt beoordeeld. Op de vraag of respondenten het opleidingsinstituut waarbij ze een cursus volgde zouden aanbevelen, scoorde ICM ver boven het gemiddelde. En daar zijn we erg trots op.

NIDAP

NIDAP is een onderzoeksbureau dat aanbieders van professionele opleidingen, trainingen en deeltijdonderwijs adviseert. In november 2017 verscheen het 25e bedrijfsopleidingen en -trainingsonderzoek dat NIDAP uitvoerde.

Respondenten

NIDAP verkreeg op maat gemaakte cijfers van het CBS over Leven Lang Leren activiteiten. Verder interviewde NIDAP in 2017 ruim 3.700 professionals die informatie aanvroegen over een opleiding of training via de vergelijkingssite Springest. Ook beoordeelden HR- en opleidingsmanagers van 7000 organisaties met meer dan 100 werknemers verschillende opleiders.

Onderzoeksaspecten

De respondenten werden gevraagd opleiders te beoordelen op aspecten als prijs-kwaliteitverhouding, klant- en persoonsgerichte aanpak en praktische toepasbaarheid van de training/opleiding. De steekproef omvatte zowel klanten van ICM als niet-klanten.

Praktische toepasbaarheid

Volgens klanten speelt ICM zeer goed in op de behoefte aan praktijkgerichte opleidingen en trainingen. Dit komt door een breed en flexibel aanbod waarin het ontwikkelen van vaardigheden een centrale rol vervult. Verder worden onze betrouwbaarheid, de aantrekkelijkheid van onze leervormen en de kwaliteit van de docenten specifiek genoemd en gewaardeerd. Dit zijn, volgens NIDAP, de belangrijkste kernwaarden van ICM.

Klanten bevelen ICM aan

Uit het onderzoek van NIDAP komt ICM naar voren als opleider met de hoogste NPS [Net Promotor Score]. Dit betekent dat het aantal klanten dat een opleiding bij ICM zou aanraden bij familie of vrienden het hoogst ligt vergeleken met andere aanbieders. Onze persoonlijke aanpak en opleidingsadviseurs die graag met je meedenken over wat het beste bij jou past spelen hierbij een sleutelrol. Wij vinden het belangrijk om in jou te investeren, zodat jij in jezelf kunt blijven investeren!