ICM Best Workplace met special award voor luisteren

Dinsdagavond zijn we als tweede geëindigd op de lijst van beste werkgevers van Nederland. Daarnaast wonnen we de special award voor het beleidsterrein ‘luisteren’.  Great Place To Work (GPTW) erkent jaarlijks organisaties die zich onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap door het bekendmaken van de lijst van Best Workplaces. Uiteraard zijn we erg trots op de uitslag, maar wat betekent dit voor jou als klant? 

Open Cultuur

Met de special award voor ‘luisteren’ erkent GPTW de open cultuur die binnen ICM heerst. Een cultuur waarin oprecht luisteren naar onze klanten én onze medewerkers cruciaal is. Oprecht luisteren naar jou als klant en oprecht luisteren naar onze medewerkers om de inzichten die jij ons geeft door te vertalen in ons beleid. Hierdoor kunnen wij ons als organisatie verder ontwikkelen en blijven groeien.

Creëren van beleid

Medewerkers van ICM hebben een grote rol in het creëren van beleid en de richting van ICM. We geven elkaar en de organisatie informeel feedback, maar ook tijdens ‘officiële momenten’ als resultatenmeetings, ontbijtsessies en focusdagen.

Op de focusdagen bijvoorbeeld denken alle medewerkers twee dagen lang mee over het beleid. Hier worden klantinzichten en signalen uit de markt met elkaar gedeeld. De discussies en brainstormsessies op de focusdagen leveren waardevolle ideeën op voor de strategie van de organisatie. Die ideeën vormen de input voor het Management Team, dat een week na de focusdagen het beleid voor de komende jaren uitstippelt.

Aandacht voor het individu geldt voor onze klant maar net zo zeer voor onze medewerkers. Inspraak en meedenken vinden we belangrijk. We merkten al snel dat onze mensen er energie uit gingen halen als je daar momenten voor creëert. Met een goede werksfeer stimuleer je werklust, creativiteit en ontwikkeling.
– Medeoprichter Erik Smithuis

Aandacht voor onze klanten én onze medewerkers zorgt voor een hoge betrokkenheid bij de organisatie. Het is die betrokkenheid en de oprechte interesse in jou als klant die wij willen uitstralen. Benieuwd naar de gezichten achter ICM? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Over Great Place to Work®

Great Place to Work® doet onderzoek naar de Best Workplaces in meer dan 45 landen over de hele wereld. Op basis van gegevens die de meningen vertegenwoordigen van jaarlijks meer dan 12 miljoen medewerkers vormen deze lijsten van Best Workplaces de grootste en meest gerespecteerde studie naar goed werkgeverschap en een mensgerichte organisatiecultuur. Aan het onderzoek in Nederland namen dit jaar 79 organisaties deel waarvan 42 organisaties een jaar lang de titel Great Workplace mogen voeren. De hoogst scorende organisaties zijn onderscheiden als beste werkgevers van Nederland.

gptw_Nederland_BestWorkplaces_rgb_highres

http://www.greatplacetowork.nl/beste-werkgevers/best-workplaces-van-nederland/best-workplaces-2015-bekend