Hoe maak je jezelf onmisbaar als communicatieadviseur?

Niet iedereen die boerenkool klaar kan maken is een sterrenkok. Hetzelfde geldt voor het communicatievak. Niet iedereen die communiceert beheerst het vak. Wat de communicatieadviseur onderscheidt van anderen, lees je hier.

De drie onmisbare rollen die de communicatieadviseur vervult:

1. Sparringpartner

Als communicatieadviseur ben je nauw betrokken bij de inhoud, bij de strategische keuzes die in organisaties gemaakt worden. Je bent bij uitstek een sparringpartner voor collega’s. Jouw frisse blik op de inhoud, jouw vermogen om kritische en verhelderende vragen te stellen en je kennis van doelgroepen dragen er aan bij dat je collega’s scherp blijven en bewust keuzes maken.

2. Expert

‘Je kunt niet niet communiceren’, aldus Paul Watzlawick. Klopt. Maar dat betekent niet dat iedereen goed is in communicatie. Juist kennis van communicatietheorieën, van de effecten van communicatiemiddelen en de communicatiepraktijk maakt de communicatieadviseur de ‘expert’ die onmisbaar is voor organisaties.

3. Duizendpoot

Het is een veeleisend vak. Je wordt geacht om nieuwsbrieven en persberichten uit je mouw te schudden, een geweldig evenement te organiseren en je collega’s te trainen tot ‘meesters in de communicatie’. En dat allemaal met de strategische organisatiedoelen in het achterhoofd.

Herken jij je in deze rollen, of wil je je hierin verder ontwikkelen? Dan is de opleiding tot communicatiemedewerker/junior adviseur echt iets voor jou. In deze opleiding leer je de belangrijke brede basis van het vak. Je leert zowel de theoretische kanten als de vaardigheden die je nodig hebt om een goede communicatieadviseur te worden!

Meer weten over de opleiding? Neem dan hier een kijkje!

Bekijk Opleiding GROEN

 

 

Ruth van der Kam
Docent
ICM opleidingen & trainingen