Even voorstellen… Dit is Dorien!

Dit is Dorien Bakker, zij is de eerste topparttimer bij ICM in het voorstelrondje. Wat is een topparttimer eigenlijk bij ICM? Even voorstellen!

Topparttimer?

“Via vrienden van mijn volleybalvereniging had ik van ICM gehoord en als student onderwijskunde sprak het idee van werken voor een opleidings- en trainingsbureau mij aan. Daarom besloot ik te solliciteren. In oktober 2020 ben ik aangenomen als topparttimer bij het Examenbureau. Topparttimer betekent dat je parttime medewerker bent bij ICM, in mijn geval als bijbaan naast de studie. Omdat ICM een redelijk platte organisatie is en parttimers TOP en nodig zijn om ICM draaiende te houden, worden parttimers sinds jaar en dag topparttimers genoemd bij ICM!”

Het leukste aan topparttimer zijn?

“Het leukste aan topparttimer zijn bij ICM is voor mij is de flexibiliteit, gezelligheid en doorgroeimogelijkheden die ICM biedt. Op het Examenbureau kon ik, natuurlijk in overleg met collega’s, erg flexibel mijn uren plannen. Ik heb hierdoor veel kunnen werken naast mijn studie, op de momenten dat het mij het best uitkwam. Daarnaast is het voor mij een superleuke kennismaking geweest met het werken op een kantoor: ik kwam uit de horeca, waar de werkzaamheden behoorlijk anders zijn. De switch was erg makkelijk te maken door de sfeer bij ICM. Ik noemde zojuist al de ‘platte’ organisatie: sinds week één heb ik het gevoel dat ik bij iedereen terecht kan met mijn vragen en misschien wel net zo belangrijk: ik kan bij iedereen aan tafel schuiven tijdens de lunch. Daarnaast vind ik de doorgroeimogelijkheden die ICM biedt top. Zo start ik per september mijn masterstage voor Onderwijskunde bij de afdeling Leren & Presteren en zal ik daar ook mijn topparttimer uren gaan werken.”

Mijn bijzondere herinnering aan werken bij ICM

“Ik kwam bij ICM werken in tijden van Corona. Het inwerken kon gelukkig op kantoor, maar alle gezellige ‘extraatjes’ vonden niet of online plaats. Het viel me al gauw op hoe iedereen in het bedrijf zijn best deed om de onderlinge verbondenheid te blijven stimuleren. Zo hebben we een online bierproeverij gehad via ZOOM en een kerstborrel waarbij we elkaar als robotjes in een virtuele wereld ontmoetten. Dat hier zelfs karaoke gezongen kon worden, had ik me nooit voorgesteld. Met de sfeer bij ICM zit het wel goed dus!”