Even voorstellen… Dit is Annika!

Annika Meerman is sinds 1 maart 2021 een ICM’er. Ze is Teamleider van het Adviescentrum.

Hoe ben je bij ICM terechtgekomen?

“Ik kende ICM al omdat ik zelf een workshop ervaringsgericht coachen en een masterclass indrukwekkend presenteren heb gevolgd. Als deelnemer viel me de sfeer van ICM toen al erg op: het voelde persoonlijk, er heerste een positieve energie en er werd alles aan gedaan om je als deelnemer met een goed gevoel de deur uit te laten lopen. Ook kende ik al meerdere mensen die bij ICM gewerkt hadden en daarvan hoorde ik eigenlijk altijd positieve verhalen. Toen deze functie vrijkwam, is het balletje gaan rollen.”

Welke functie heb je precies bij ICM?

“Ik ben Teamleider van het Adviescentrum van ICM. Op deze afdeling helpen we de hele dag door mensen bij het vinden van een geschikte opleiding of training. Wij zijn dus het startpunt van hun verdere groei en ontwikkeling, iets wat ik heel mooi vind. De rol van teamleider is super afwisselend: het ene moment ben ik bezig met de ontwikkeling van de medewerkers, het andere moment geef ik een presentatie over de maandcijfers en ben ik meer bezig met het grotere plaatje en de langere termijn doelen van het Adviescentrum. Daarnaast houd ik me bezig met verschillende projecten. Zo zijn we net gestart met een project om de gespreksvaardigheden in het team naar een hoger niveau te tillen. En dan heb ik het nog niet eens over de dingen die op een dag zelf allemaal kunnen gebeuren en die direct actie vereisen. Kortom, saai zal mijn baan niet snel worden! Het is een rol die goed bij me past en waar ik vol enthousiasme ingedoken ben.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Ik kijk ernaar uit om samen met het team aan de slag te gaan. Ook hoop ik dat we aankomend jaar veel deelnemers blij kunnen maken met een passende opleiding. En waar ik natuurlijk ook naar uitkijk (als het ooit allemaal weer mag) is al mijn nieuwe collega’s in het echt ontmoeten en iedereen inmaken met tafeltennis op het grasveld bij kantoor ;).”