Marije is L&D programma coördinator bij Nationale Nederlanden: “NLP maakt mijn werk nog leuker”

Marije van der Putten kreeg in een vorige baan de kans om Learning & Development programma’s te managen. Dit beviel zo goed dat ze zich hier drie organisaties en een hoop jaren verder nog steeds  mee bezighoudt, inmiddels bij Nationale Nederlanden. Ze vindt het leuk betrokken te zijn bij het opzetten van programma’s van A tot Z en houdt ervan om collega’s en klanten te helpen met allerlei soorten vragen. Afgelopen juni rondde Marije bij ICM de training NLP af. Wij vroegen haar hoe ze de geleerde kennis toepast in de praktijk.

Wat is je huidige functie?

“Ik werk als programma coördinator in het Human Capital Development Team bij Nationale Nederlanden, waarbij ik me specifiek richt op het gebied Learning & Development. Dit houdt in dat ik onze learning experts ondersteun in het opzetten van leerprogramma’s. Samen met mijn directe collega bied ik ondersteuning, denk ik mee met de learning experts en help ik bij het organiseren en ondersteunen van learning & development portfolio’s.”

“Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn erg divers. Zo manage ik de learning & development planning, controleer en onderhoud ik cursussen in ons learning management systeem en beheer ik de algemene mailbox, administratie en onze interne L&D pagina. Ook werk ik nauw samen met allerlei interne en externe stakeholders om cursussen en trainingen zo goed mogelijk te organiseren. En dit is niet eens alles: ik ondersteun geregeld collega’s van andere teams binnen Human Capital Development, zoals Leadership Development, Talent Management, Traineeship en Diversity & Inclusion.”

Waarom koos je voor de training NLP bij ICM?

“Lange tijd had ik niks gedaan aan mijn persoonlijke ontwikkeling, ik schoof het telkens voor me uit en dacht ‘ach, dat leer ik wel on the job’. Echter, ik vind persoonlijke ontwikkeling heel interessant en ik heb een hele goede manager die hier veel aandacht aan besteedt. Dat motiveerde me om er toch mee aan de slag te gaan.”

“Al lang vond ik het interessant hoe ik omga en anders om kan gaan met het gedrag van mezelf en dat van anderen. Tijdens een zoektocht in ons interne learning management systeem stuitte ik op de training NLP, ofwel Neuro Linguïstisch Programmeren. Het was spannend een training te volgen waar me een spiegel voorgehouden werd. Hiervoor moet je buiten je comfortzone gaan en dat is niet makkelijk. Daarom sprak de driedaagse training me aan. Zo kon ik kennismaken met NLP maar was het niet meteen iets waar ik maanden aan vastzat.”

Hoe heb je de training ervaren?

“Heel goed! Ik vond het spannend om over persoonlijke onderwerpen te praten in een groep mensen die je niet kent. Maar, dit viel me alles mee. De groep was erg fijn en de trainer was super. Hij was heel open en prikte op de juiste momenten door ons heen. Hij had veel inhoudelijke kennis, een prettige stem en fijne manier van uitleggen. De trainer zorgde ervoor dat de groep gelijk ‘landde’ en gaf ons opdrachten die ons uit onze comfortzone trokken, dat was heel leerzaam.”

Hoe pas je de geleerde kennis toe in jouw dagelijkse praktijk?

“Ik pas de geleerde kennis zowel toe in mijn werkleven als mijn persoonlijke leven. Bij NLP doe je kennis op over communicatie, het gedrag van anderen en het doorbreken van patronen. Bij mij persoonlijk leidde dat tot bewustwording. Ik ben me nu een stuk bewuster van de manier waarop ik communiceer met anderen en realiseer me dat ik de wereld met veel zachtere ogen mag bekijken. Dat hoeft niet heel groot te zijn, het kan klein beginnen. Zo ervaarde ik dat het vervangen van het woordje ‘moeten’ door woorden als ‘mogen’, ‘willen’ of ‘kunnen’ al een bijzonder positief effect heeft. Dit helpt in mijn omgang met collega’s, vrienden en familie. Maar het helpt vooral mezelf: ik heb geleerd liever te zijn voor mezelf en heb geleerd om ‘nee’ te zeggen. Dat biedt een hoop rust en ruimte!”

“Ook realiseerde ik me dat ik voorheen veel invulde voor een ander. Vaak ging er in mijn hoofd om ‘oh, dit is wat hij bedoelt’ of ‘dat is wat zij wil’, terwijl dit slechts mijn eigen aannames waren. Bij NLP leerde ik met een meer open blik naar anderen te luisteren en kijken. Nu is NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander) mijn nieuwe mantra geworden. Dat is niet altijd makkelijk om te doen, maar de training hielp me hierin de eerste stappen te zetten. Na het afronden van de training probeer ik er nog vaak bewust mee bezig te zijn. Ik weet nu hoe ik een stap terugzet in een conversatie om een situatie objectief te bekijken en ga een gesprek aan zonder oordeel. Mijn eerste stap is om dat met mijn collega’s en klanten te doen. Dit leidt tot betere gesprekken en communicatie.”

Is je werk leuker nu je meer voor jezelf durft te kiezen?

“Ja, zeker. Ik wil het anderen altijd naar de zin maken en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Alles moet goed gaan, goed verlopen en ik wil er voor iedereen zijn. In de training heb ik geleerd om een stap terug te nemen, na te gaan of ik iets echt wil en moet doen en soms bewust ‘nee’ te zeggen tegen een vraag van een collega. Door ‘nee’ te zeggen tegen een ander zeg ik ‘ja’ tegen mezelf. Dat is af en toe heel lastig, maar voelt wel heel goed!”

“Als gevolg ervaar ik meer rust en ruimte om werkzaamheden op te pakken waar ik eerst de tijd niet voor had. Wanneer ik ‘nee’ durf te zeggen tegen iets dat niet goed bij me past, gaat de deur open om een andere taak wel op te pakken. Ik zie de training als een cadeautje voor mezelf, het heeft me veel gebracht. In de komende tijd wil ik zelf nog actief aan de slag met NLP en me er meer in verdiepen door middel van boeken, podcasts en het naslagwerk binnen de online omgeving van ICM. Ook lijkt het me leuk op zoek te gaan naar collega’s die ook NLP gevolgd hebben, als een soort buddy’s. En wellicht wil ik in de toekomst een vervolgcursus volgen.”