Cursist Leidinggeven Zonder Formele Macht: “Het was zo interessant en leerzaam dat het voorbijvloog!”

Jeugdhulpadviseur Aranka Kuin had altijd het idee dat je voor een leidinggevende rol specifieke karaktereigenschappen moest hebben. De training Leidinggeven Zonder Formele Macht liet haar inzien dat dat genuanceerder ligt. In dit artikel lees je aan de hand van een interview met Aranka hoe zij de training heeft ervaren, wat ze geleerd heeft en welke belangrijke conclusie ze aan het eind trok.

Aranka, wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens de training?

“Ik heb geleerd dat iedereen een leider kan zijn, ongeacht je karaktereigenschappen en je rol binnen een team. Het is vooral belangrijk dat je ontdekt wat voor type leider je bent. Wat is voor jou belangrijk om leiding te kunnen geven? Wat voor type mens ben je en wat heb jij als leider nodig?”

Waarom ben je zo enthousiast over deze training?

“Omdat de stof zo breed toepasbaar is en het mij heeft voorbereid op een leidinggevende functie. En omdat je kennismaakt met de dynamieken binnen een team. Het is voor mij een hele goede introductie in leidinggeven geweest, omdat ik inzicht heb gekregen in wat voor type leider ik ben en wat ik nodig zou hebben als leidinggevende.”

Wat is je professionele achtergrond?

“Ik heb Toegepaste Psychologie gestudeerd, waarna ik ambulant mensen met de diagnose autisme heb begeleid. Nu werk ik als adviseur in de jeugdhulp en beoordeel ik of er voor aanvragen wel of geen specialistische hulp moet worden ingeschakeld. Het lijkt me interessant om in de toekomst richting een formele leidinggevende functie te gaan.”

Hoe kwam je bij ICM terecht?

“Volgens mij via Google! Ik kwam ICM tegen en daar kreeg ik een goede indruk van. Ik vond het ook heel prettig om met de studieadviseurs te overleggen welke cursus voor mij de beste match was. Toen dacht ik: ICM heeft het goed voor elkaar. Daarna heb ik me ingeschreven.”

Wat is je het meest bijgebleven aan de training?

“Dat deze training niet per se gaat over leiden maar vooral over beïnvloeden. Erg interessant, want dit kun je overal toepassen. Wat me nog meer is bijgebleven is het gegeven dat iedereen constant aannames over van alles maakt. De trainer maakte ons constant bewust van wat voor gedrag we vertoonden. Super waardevol omdat je je vaak helemaal niet bewust bent van wat je zegt en hoe je het eigenlijk zegt. We hebben geoefend om minder aannames te maken door situaties opnieuw, bewust en open in te gaan. En ook door in gesprekken open vragen te stellen, in plaats van zaken te snel zelf in te vullen. Dit klinkt als een open deur, maar dit is moeilijker dan je denkt. Zelf had ik bijvoorbeeld een aanname dat je als leider dominant moest zijn. Die is weerlegd!

Ook hebben we geoefend met actief luisteren. Dit is moeilijker dan je denkt en kost echt veel energie, maar je pikt hiermee veel meer op uit een gesprek!”

Merk je veranderingen sinds je de training hebt gevolgd?

“Ik heb meer bewustwording gecreëerd in hoe ik overkom. Daarnaast probeer ik in alle situaties – privé en zakelijk – een meer open houding aan te nemen, te kijken naar wat er écht gaande is en me daarbij bewust te zijn van mijn aannames.

We hebben het ook gehad over feedback. Ik begrijp nu beter dat iedereen zijn eigen manier van feedback geven heeft en dat je er niks aan hebt als het niet op de juiste manier gebeurt. Ook heb ik geleerd om zelf goede feedback te geven. Ook dit is een skill die je privé en zakelijk in kunt zetten.”

Wil je zelf nog iets kwijt?

“Ik vond Eric Bolwerk, de trainer, echt superleuk! Hij deed het heel goed. Hij pakte constant de juiste casussen eruit, die hij als voorbeeld gebruikte om de lesstof mee te verduidelijken. Hij heeft ons echt meegenomen in de wereld van beïnvloeden.

Eerst dacht ik: drie dagen is lang en pittig. Uiteindelijk had ik er nog wel drie dagen achteraan willen plakken. Het was zo interessant en leerzaam dat het voorbijvloog!”

Geïnspireerd geraakt door de ervaringen van Aranka? Lees hier meer informatie over Leidinggeven Zonder Formele Macht.