Agile werken heeft veel voordelen voor zowel organisaties als werknemers. Maar het pad ernaartoe kent wel wat hobbels. Hoe overkom je die?

Het is niet gek dat veel organisaties agile willen zijn. Agile organisaties groeien sneller, werken klantgerichter, hebben een groter concurrentievoordeel en zijn innovatiever. Maar de voordelen zijn niet alleen op financieel gebied. Medewerkers zijn gelukkiger in hun werk wanneer er op een Agile manier wordt gewerkt. Hoe populair agile ook is, coaches van ICM merken dat er veel onduidelijkheid bestaat over wat het nu precies is en hoe je agile kunt zijn in situaties die daarom vragen. Mede daardoor verloopt de overgang naar agile niet altijd even soepel en succesvol.

Agile werken en projecten managen

Agile is een soort overkoepelend gedachtegoed; een filosofie en een houding met als rode draad volwassen en zelforganiserende teams met mandaat die goed samenwerken en transparant communiceren, het liefst dagelijks en face-to-face. Flexibel inspelen op verandering en op veranderende klantwensen staat centraal.

Anders dan bij bijvoorbeeld traditioneel projectmanagement waarbij je één groot plan maakt voor bijvoorbeeld de komende vijf jaar, knip je bij agile werken projecten op in kleine stukjes. Je herhaalt elke maand alle fases: plannen, ontwerpen, maken, testen en opleveren. Zo heb je elke maand een deelresultaat en krijg je voortdurend feedback om je product of dienst te verbeteren. Dat maakt een organisatie flexibel en concurrerend.

Haastige spoed

Een probleem waar veel organisaties tegenaan lopen bij de overgang naar agile, is dat ze het te snel willen doen. Je kunt niet van de ene dag op de andere agile werken. Een directie kan prima op een traditionele manier een organisatie leiden en daarnaast agile werken in stapjes invoeren. Begin met een pilot met één team. Als dat goed gaat, voer je het langzaam in bij andere teams. Commitment van het management is daarbij essentieel: teams faciliteren en de ruimte geven om te experimenteren en te leren.

Techniek en/of mens

Om het agile gedachtegoed effectief te laten zijn, heb je volwassen, zelforganiserende en proactieve teams nodig. Trainingen en coaching kunnen hierbij helpen. Daarnaast kan een bedrijf te maken hebben met werknemers die al jarenlang in dienst zijn en niet zitten te wachten op zulke veranderingen. Dat vergeten managers nogal eens. Pak bij de omslag naar agile dus zowel de menskant als de technische kant van agile werken aan. Daar ondersteunen we je graag bij.

Agile awareness

Verder loopt de overgang naar een agile organisatie vaak stroef wanneer teams al agile werken en met creatieve ideeën voor veranderingen komen. Deze ideeën blijven vaak ‘steken’ in de laag van het middenmanagement en bereiken de bovenste laag niet. Dit kan komen doordat managers zelforganiserende teams als een bedreiging voor hun rol zien. Het is dus van belang dat managers beseffen dat ze niet overbodig worden, maar dat hun rol een andere invulling krijgt: ondersteunend en faciliterend. ICM kan helpen met trainingen en coaching op het gebied van bijvoorbeeld agile awareness. Managers leren dan wat agile is en begrijpen wat er van hen wordt verwacht.

Vrijblijvend advies

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen door contact op te nemen met onze Learning & Development Consultant Niels. Hij is bereikbaar via niels.seppen@icm.nl of 030 – 75 51 887.

Niels Seppen

Learning & Development Consultant Telefoon 030 75 51 887 niels.seppen@icm.nl

Onze mensen