Het belang van een krachtige samenwerking

Voor organisaties zijn krachtige teams die goed samenwerken essentieel. Het betekent onder meer betere resultaten en hogere productiviteit. Maar ook voor werknemers zelf is het prettiger. Als ze merken dat ze een gezamenlijk doel hebben en als de communicatie goed loopt, hebben ze het gevoel dat ze onderdeel zijn van een groter geheel. Mensen zijn gelukkiger als ze een zinvolle bijdrage leveren aan een groter geheel. Zo draagt krachtig samenwerken bij aan werkgeluk!

Uitdagingen voor jouw team

Goed samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan. Verschillende uitdagingen kunnen samenwerkingen bemoeilijken. Werk verandert bijvoorbeeld door reorganisaties, innovatie en digitalisering. Of zelfsturing wordt ingezet als wens of noodzaak. Hoe houd je je team onder deze omstandigheden krachtig en efficiënt? En hoe bevorder je de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers in tijden dat ‘werk’ verandert en banen niet meer voor het leven zijn?

Leerinterventies op drie niveaus

In samenwerkingen spelen drie niveaus een belangrijke rol:

  • De dynamiek binnen een team
  • De uitvoering van de rollen en taken van een team en
  • De organisatiecultuur en -strategie.

Deze drie niveaus staan continu in verbinding met elkaar. ICM speelt met leerinterventies in op alle drie niveaus. Stel dat binnen je team de communicatie slecht is of er onder water zaken als jaloezie spelen. Dan is de dynamiek slecht. Dit verstoort de samenwerking en heeft effect op de resultaten. Door gepaste teaminterventies in te zetten werk je toe naar een positieve werkrelatie en gaat de samenwerking weer stromen. Teamuitdagingen staan vaak niet op zichzelf; soms spelen er ook zaken op het niveau van teamdoelstellingen en -taken of breder in de organisatiecultuur. In dat geval kijken wij met de organisatie mee hoe we daar een positieve ontwikkeling kunnen creëren.

Problemen oplossen

Loopt de samenwerking binnen jouw team stroef? ICM lost problemen op met (team)interventies, trainingen en coaching. Interventie kan dus op alle drie niveaus en op verschillende manieren. Je kunt met een heel team aan de slag gaan, bijvoorbeeld met een klassieke kennis- of vaardigheidstraining. Ook maken we gebruik van teamopstellingen om onbewuste patronen zichtbaar te maken en werkt ICM regelmatig met methoden als Deep Democracy. Deze theorie gaat ervan uit dat elke mening telt, zeker ook de afwijkende. Deep Democracy draait om het benutten van de wijsheid van de minderheid bij besluitvorming en samenwerking.

Vaak lopen voor of naast een teaminterventie ook individuele trajecten. Medewerkers volgen dan losse trainingen op maat of een coach helpt leidinggevenden om de koers te bepalen. Neem gerust contact op met een ICM Learning & Development consultant om vrijblijvend te bespreken welke aanpak het beste past en werkt bij jouw organisatie.

Vrijblijvend advies

Ontdekken hoe je jouw team beter laat samenwerken? Onze Learning & Development Consultant Flor neemt je graag mee in de mogelijke leerinterventies. Ze is bereikbaar via flor.gerritsen@icm.nl en 030 – 70 22 226.

 

Flor Gerritsen

Expert Learning & Development, Storytelling, Coaching & Training Telefoon 030 70 22 226 flor.gerritsen@icm.nl

Onze mensen