John Dewey, een Amerikaans filosoof zei het ooit al: ‘leren is groei!’ Veel werkgevers zijn het hiermee eens: zij hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Maar wist je dat 40% van het opleidingsbudget niet wordt besteed en eind december dus zomaar verdwijnt? Misschien zijn niet al je medewerkers op de hoogte van hun opleidingsmogelijkheden. Of weten ze wel wat er mogelijk is, maar niet welke opleiding of training hierbij past. Lees hier hoe je ervoor kunt zorgen dat het opleidingsbudget in jouw organisatie wordt ingezet.

Maak duidelijk wat er mogelijk is bij jouw organisatie

Communiceer organisatiebreed over het opleidingsbudget en stimuleer dat leidinggevenden het gesprek met hun team aangaan.

Ken het belang van ontwikkelen

Je talenten ontwikkelen en de regie nemen in je persoonlijke groei zorgt voor betere prestaties op de werkvloer. Daarnaast zorgt werken aan je persoonlijke ontwikkeling voor nieuwe energie, motivatie en meer werkplezier. Maak voor je medewerkers concreet wat dit hen kan opleveren.

Help medewerkers hun ontwikkelmogelijkheden te verkennen

Bespreek samen met medewerkers waar ze tegenaan lopen in het werk. Kijk ook naar talenten: welke sterke kanten van iemand kunnen verder ontwikkeld worden? Hebben jullie hierbij hulp nodig? Onze studieadviseurs staan klaar om jullie te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Je kunt ze bereiken op 030 – 29 19 888 of een vraag stellen per mail.

Bekijk hier alle opleidingen & trainingen.

Het budget van 2020 inzetten voor een opleiding in 2021?

Geen probleem! Bij ICM kun je het opleidingsbudget van 2020 inzetten voor een opleiding of training die pas in 2021 van start gaat. Wanneer je je voor 26 december inschrijft en bij je inschrijving in het opmerkingenveld aangeeft dat je de factuur nog in 2020 wilt ontvangen, zorgen wij ervoor dat je de factuur nog dit jaar ontvangt en volgend jaar kunt starten met een opleiding of training.

Wil je het opleidingsbudget inzetten voor een incompany training of een op maat geschreven leertraject?

Ook voor incompany en maatwerk trajecten geldt dat je de factuur nog dit jaar kunt ontvangen en volgend jaar kunt starten met het leertraject. Onze maatwerkconsultants helpen je graag verder. Bel voor een oriënterend gesprek naar 030 – 29 19 888 of neem een kijkje op onze Incompany Website.

Meer inspiratie

Het kan zijn dat er ergens een gat zit tussen wat medewerkers nodig hebben en wat jij dénkt dat ze nodig hebben. Je leest hier hoe je het beste het gesprek met je team kunt aangaan om gezamenlijk onderzoek te doen naar waar ruimte is voor verbetering en welke leerinterventies geschikt zijn.