De ervaringen die je terugvindt op cursuspagina’s zoals deze zijn afkomstig uit onze evaluatieformulieren. Deelnemers van onze opleidingen en trainingen krijgen na afloop van de laatste cursusdag een uitnodiging om (digitaal) de cursus te beoordelen.

Dit evaluatieformulier bestaat uit verschillende vragen over onder andere de trainer, het lesmateriaal, de digitale leeromgeving, de locatie en het contact met ICM. De deelnemer wordt ook gevraagd om de opleiding of training te beoordelen met een totaalcijfer en dit cijfer toe te lichten. De toelichting op het totaalcijfer vind je terug op reviewpagina. De deelnemer wordt toestemming gevraagd om de evaluatie te delen. Op onze website vind je daarom alleen ervaringen van deelnemers die deze toestemming hebben gegeven.

Omdat niet alle deelnemers toestemming geven, geven de ervaringen op de website geen gemiddelde of totaalbeeld van hoe onze cursussen beoordeeld worden. Een gemiddelde of totaalbeeld wordt verder vertroebeld doordat we bijvoorbeeld alleen ervaringen tonen die zijn voorzien van een toelichting in tekst en alle ervaringen die ouder zijn dan 5 jaar juist niet tonen (dit doordat onze opleidingen en trainingen continu in doorontwikkeling zijn en ook onze pool van docenten en trainers verandert). De ervaringen op de website geven een indruk van hoe de opleiding of training door sommige deelnemers werd ervaren, maar geven dus op geen enkele manier een representatief beeld.