Hulp nodig bij het online verzorgen van bijeenkomsten, trainingen of workshops in of vanuit jouw organisatie?

Is in jouw organisatie het online aanbieden van (interne) trainingen wenselijk of zelfs noodzakelijk geworden? Maar ontbreekt de kennis en kunde om dit zelf professioneel en met vertrouwen te organiseren?

Als ervaren online opleider staan we voor jou en jouw organisatie klaar. Wij helpen trainers en opleiders via korte trainingen om meer vertrouwd te raken met online trainen en we reiken handvatten aan om ook op afstand verbinding, veiligheid én energie te creëren. Daarnaast bieden wij begeleiding bij het ombouwen van fysieke trainingen naar een kwalitatief én inspirerend online programma.

 • Praktijkvoorbeelden van een ervaren online opleider
 • Van online werkvormen tot technische tips & tricks
 • Begeleiding en didactisch advies op maat

We ondersteunen je op de volgende manieren:

 • Technische vaardigheden

  In één dagdeel laten we deelnemers kennismaken met alle online trainersfunctionaliteiten in bijvoorbeeld Teams of Zoom. We doorlopen alle tips en tricks van online trainen zodat duidelijk wordt wat je moet weten en waar je op moet letten als host van een bijeenkomst. Door interactief te oefenen leren we van en met elkaar.

 • Didactische online vaardigheden & werkvormen

  In één dagdeel gaan we in op de sterke kanten van de deelnemers als online trainers. Aan bod komt hoe je de juiste middelen en tools kiest, welke online trainingstechnieken en werkvormen je kunt gebruiken en hoe je het brein van je deelnemers activeert door te motiveren en te inspireren, persoonlijke aandacht en interactie te creëren en dit vast te houden. Ook bespreken we hoe je een programma maakt voor een online bijeenkomst.

 • Borging & transfer

  Online trainen is net als elke nieuw aan te leren vaardigheid een kwestie van doen en ervaren. Het is dus belangrijk dat de (interne) trainers snel het geleerde in de praktijk gaan brengen. ICM kan op verschillende manieren helpen om de transfer naar een echte online trainerssituatie optimaal te maken. Afhankelijk van de behoefte ondersteunen we door middel van een vervolgtraining, begeleide intervisie en online oefensessies. Tip: neem als organisatie een strippenkaart af zodat jouw medewerkers op aanvraag individuele coaching kunnen ontvangen en kunnen sparren met een van onze experts.

 • Ombouwen naar een online programma

  Consultancy ontvangen over het (her)ontwerpen van jouw online programma? Wij helpen je daar graag bij. Schakel ons in voor begeleiding en advies op maat.

 • Open Rooster Training: Trainen op afstand

  Meerdere keren per jaar start onze Open Rooster training Trainen op afstand. Tijdens deze training van drie dagdelen oefenen deelnemers onder begeleiding met online werkvormen, trainingstechnieken en tools naar keuze. Ze krijgen uitdagende business challenges gericht op hun specifieke situatie en maken zo hun trainerschap toekomstproof. We starten met deze training in februari, april, juni, augustus, september en november. Bekijk meer informatie.

 • Mix & match

  Is jouw organisatie geholpen met een combinatie van bovenstaande diensten? Of hebben we jouw specifieke behoefte niet benoemd? Neem contact met ons op om te horen waar wij je bij kunnen helpen. We kijken ernaar uit om een plan op maat te maken waarmee jullie je resultaten kunnen verbeteren.

Onze Learning & Development Consultant Flor Gerritsen is expert in (online) coaching & training. Neem contact met haar op via 📞 030 – 70 22 226 of ✉ flor.gerritsen@icm.nl voor vrijblijvend advies.

Slide 1 of 0

Geen resultaten gevonden. Probeer een andere zoekterm

Onze mensen