Seminar – De sleur voorbij

De fysieke zitplaatsen in Amersfoort zijn inmiddels uitverkocht. Wel kun je je nog inschrijven voor de webinar-variant. Je volgt het seminar dan thuis via een livestream.

‘Deze jonge filosoof is een van de meest inspirerende sprekers van het moment.’ – Nouveau

‘Op Lowlands maakte hij een verpletterende indruk.’ – Brainwash Festival

‘Filosoof Lammert Kamphuis geeft een zeer levendige lezing.’ – Volkskrant

De sleur voorbij

Een filosofische kijk op het alledaagse

Kom je regelmatig vast te zitten in dezelfde (werk)patronen? Breinen zijn gek op herhaling. Want door dingen steeds hetzelfde aan te pakken bespaart je brein een hoop energie. Super efficiënt natuurlijk. Maar als je brein een patroon heeft aangeleerd dat niet zo wenselijk is, kun je soms het gevoel hebben dat je leven en je werk aan je voorbij hobbelen. Hoe kom je vanaf hier op het punt dat je (weer) fluitend naar je werk gaat?

Tijdens het seminar ‘De sleur voorbij neemt filosoof Lammert Kamphuis je mee langs de meest verrassende ideeën over het werkend leven. Doordat hij bestaande ideeën betwijfelt en bevraagt zet hij je aan het denken over je eigen verwachtingen. Draagt jouw huidige functie bij aan wat er volgens jou echt nodig is? Aan het eind van deze interactieve ochtend zijn vastgeroeste gedachten opengebroken en heb je kennisgemaakt met onverwachte, intrigerende perspectieven op het leven.

Programma

 • Wat zijn onze verwachtingen over werk?
 • Krijg een frisse blik door verrassende ideeën
 • Vrijer leven door filosofische inzichten
 • Filosofische gedachte-experimenten
 • Kloppen je eigen overtuigingen?
 • Het belang van spelen in je werk
 • Verander je denken, verander je leven
 • Filosofie voor een weergaloos leven
 • Wat kunnen we leren van onze filosofische voorgangers?
 • Hoe je door de filosofie meer oog krijgt voor de zin van je werk
 • Hoe je je ergernissen constructief kunt inzetten
 • Praktijksituaties en –voorbeelden

Spreker

ICM Seminar: Lammert Kamphuis - voorbij de sleurLammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller.

Datum & plaats

Het seminar vindt plaats op dinsdag 26 oktober 2020. We verzorgen het seminar in Amersfoort op locatie en als webinar via een livestream. Let op: momenteel zijn de zitplaatsen in Amersfoort uitverkocht. Je kunt je alleen nog inschrijven voor de online variant.*

Inloggen vanaf 09.50 uur
Seminar: 10.00-12.30 uur

*Op maandag 23 november 2020 ontvang je uiterlijk twee uur voor het seminar per e-mail de link naar Vimeo. Heb je de link niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid je spam of mail naar events@icm.nl.

Let op: je kunt je tot 24 uur voor het seminar inschrijven

Investering voor de online variant

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die zelf hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing op groepsinschrijvingen vanuit bedrijven. Mail hiervoor naar events@icm.nl.

Particulier: € 35 excl. BTW.
Zakelijk: € 69 excl. BTW.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.