Seminar – Meer ontspanning met de kracht van kwetsbaarheid

met Eveline Helmink & Tijn Touber

Regelmatig horen we van elkaar hoe goed het gaat en welke successen zijn behaald. Maar natuurlijk heeft iedereen ook dagen waarop het tegenzit. Juist dan leer je het meest over jezelf. Tijdens het Seminar ‘Meer halen uit mindere dagen’ op dinsdag 8 oktober delen Eveline Helmink en Tijn Touber tips, inzichten en oefeningen die je moed en veerkracht geven en helpen om dichtbij jezelf te blijven, óók op de dagen die ‘minder’ zijn.

Eveline Helmink schreef het boek Handboek voor mindere dagen en werkt als hoofdredacteur bij het mediamerk Happinez. Ze spreekt over herkenning en relativering om ook op mindere dagen positiviteit te ervaren. Tijn Touber richtte de band Löis Lane op, is schrijver en meditatieleraar. In het tweede deel van het seminar vertelt hij over verlichting en het nut van innerlijke rust en stilte.

Programma

 • Wat mindere gevoelens je willen vertellen
 • Geen goeroe zo heilig, of er zit wel een vlekje op
 • Relativerende richtingaanwijzers voor authentiek leven en werken
 • De kracht van kwetsbaarheid
 • De psychologie van bewustzijn
 • Trends en ontwikkelingen van deze tijd
 • Wat is meditatie?
 • Ervaringen en oefeningen in meditatie
 • Het ontwikkelen van flow & creativiteit
 • Stilte als instrument voor innovatie en vernieuwing
 • Inzicht in stressontwikkeling en burn-out
 • Omgaan met veranderingen
 • Het verhogen van ons geluksgevoel

Sprekers

ICM Seminar - Eveline Helmink over mindere dagen

Eveline Helmink is auteur bij Kosmos Uitgevers en haar boek ‘Handboek voor Mindere Dagen’ verscheen mei dit jaar. Daarnaast maakt Eveline sinds 2010 deel uit van de hoofdredactie van Happinez, waarvan ze sinds 2017 ook het gezicht is. Inzichten die ze in het dagelijkse leven opdoet, vertalen zich in duizend-en-een ideeën voor artikelen en haar boek. En de bijzondere verhalen die op haar pad komen via haar werk, neemt ze weer mee in de praktijk van alledag. Ze spreekt in de media regelmatig over onderwerpen als persoonlijke groei, geluk en imperfectie.

ICM Seminar - Tijn Touber over de kracht van stilte en verlichtingTijn Touber is muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. Hij richtte de popgroep Loïs Lane op en trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug als yogi om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. Hij weet als veelgevraagd spreker ‘ingewikkelde’ spirituele zaken te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Ook gaf hij trainingen aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands, schreef hij verschillende boeken (zoals de bestseller Spoedcursus Verlichting) en geeft hij stilteretraites.

Ervaringen

“Eveline vertaalt grote concepten over geluk naar het leven van alledag en blaast wat lucht in moeilijke onderwerpen. Dat relativeert, bemoedigt en laat je zelfs een beetje om je mindere dagen lachen”.

“Tijn is voor mij een van de wijste en grappigste teachers die ik ooit ben tegengekomen. Ik ken niemand die zulke diepe wijsheden op zo’n onderhoudende, simpele en geestige manier voor het voetlicht kan brengen”.

Datum & plaats

Het seminar vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2019.

Ontvangst: 12.15 uur
Seminar: 13.00-16.30 uur
Borrel: 16.30-17.30 uur

Eenhoorn Meeting Center Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH, Amersfoort

Open hier de locatie in Google Maps. De locatie bevindt zich naast station Amersfoort, we raden aan om met de trein te komen.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die zelf hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie.

Particulier: € 47,50 excl. BTW
Zakelijk: € 97,50 excl. BTW

 • Je ontvangt de factuur na het seminar.
 • Vrijstelling van BTW is mogelijk. Bekijk hier of de factuur zonder BTW voordelig is voor jou.
 • Tijdens dit seminar wordt geen lunch geserveerd. De investering is inclusief thee/koffie/fris en borrel.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden voor seminars zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar. Er zijn 300 plekken beschikbaar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.