Seminar – Alles wat je niet wilt weten over populisme en diversiteit

We leven allemaal op ons eigen eilandje, omringd met mensen die net zo denken als wij. Ook wel de empathische bubbel genoemd. Maar wat gebeurt er als we massaal die bubbel zouden verlaten? Op maandag 3 juni spreekt bestsellerauteur Joris Luyendijk over ‘alles wat je niet wilt weten over populisme en diversiteit’.

Tijdens het seminar houdt Joris het publiek een spiegel voor en breekt je uit jouw denkbeeld en comfortzone. Joris schreef onder andere de prijswinnende boeken ‘Het zijn net mensen’ en ‘Dit kan niet waar zijn’ en zijn laatste publicatie is ‘Kunnen we praten’.

Programma

  • Nieuwsgierigheid is genoeg
  • Wat zou er gebeuren als iedereen over de empathiemuur klimt?
  • Het is tijd voor een goed gesprek, maar hoe?
  • Is empathie naar compassie het antwoord?
  • Hoe krijg je wederzijds meer begrip?
  • Loslaten van denkpatronen
  • Zij tegen wij
  • Praktijksituaties en voorbeelden

Spreker

Joris Luyendijk (1971) is antropoloog en journalist en bespeelt in al zijn werk nadrukkelijk beide registers tegelijk: hij is journalistiek antropoloog. Nieuwsgierig en zorgvuldig bekijkt hij zijn onderwerp van alle kanten – om vervolgens vast te stellen hoe het werkt. Het wonderlijke is dat hij dat doet met onderwerpen waar ogenschijnlijk weinig geheimzinnigs aan is. We horen en lezen er elke dag over, de kranten staan er bol van, Youtube barst uit z’n voegen. En toch: Joris Luyendijk komt met zo’n glasheldere analyse dat het plaatje eindelijk scherp wordt.

Datum & plaats

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 juni 2019.

Ontvangst: 15.30 uur
Seminar: 16.00-20.00 uur inclusief pauze met lichte maaltijd
Borrel: 20.00-21.00 uur

Regardz Meeting Center Eenhoorn | Barchman Wuytierslaan 2 | 3818 LH, Amersfoort

De locatie bevindt zich naast station Amersfoort, we raden aan om met de trein te komen.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Privé: € 62,50 excl. BTW.
Zakelijk: € 127,50 excl. BTW.

  • Je ontvangt de factuur na het seminar.
  • Vrijstelling van BTW is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Bekijk hier of de factuur zonder BTW voordelig is voor jou.

De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden voor seminars zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar. Er zijn 300 plekken beschikbaar.

Groepsinschrijvingen

Kom je met vier of meer personen naar het seminar en wil je hiervoor maar één factuur ontvangen? Meld je dan aan via deze link. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met ons. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 030 – 29 19 888 en via events@icm.nl.

Meer in Persoonlijke groei