Ikigai

Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent. Zodoende overlappen je passie, missie, beroep en roeping en heb je je ikigai gevonden. Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven!

 

10 tips uit het boek 'Vind je Ikigai' van García en Miralles

Bron

Waar vind ik mijn ikigai?

In het boek ‘Vind je Ikigai’ geven Francesc Miralles en Héctor García antwoord op de vraag hoe je je ikigai precies vindt, en hoe je zorgt dat je er naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft. Dankzij praktische oefeningen helpen ze je op weg.

In ons volgende aanbod ga je actief met je ikigai aan de slag:

  • Effectief ontwikkelen van je talent
    In deze training (her)ontdek je je talenten, kwaliteiten en drijfveren. Je ontwikkelt een duidelijke visie op je toekomst en werk en maakt een concreet stappenplan waarmee je verder kan.
  • Onze Life Academy evenementen
    Zoek je richting in je leven? Tijdens onze Life Academy evenementen verhoog je je energieniveau en onderzoek je hoe je je talenten en ambities tot bloei laat komen. Zo organiseren we regelmatig meerdaagse trektochten waarbij je tijdens het wandelen gecoacht worden, meditatie- en reflectiedagen en familieopstellingen.