Ikigai

Wat is ikigai?

Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent. Zodoende overlappen je passie, missie, beroep en roeping en heb je je ikigai gevonden. Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven!

10 tips uit het boek 'Vind je Ikigai' van García en Miralles

Bron

Waar vind ik mijn ikigai?

We formuleerden 10 tips om je ikigai te vinden, gebaseerd op het boek ‘Vind je Ikigai’ van Francesc Miralles en Héctor García. In dit boek geven zij antwoord op de vraag hoe je je ikigai precies vindt, en hoe je zorgt dat je er naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft. Dankzij praktische oefeningen helpen ze je op weg.

Naast erover lezen, ga je ook in de volgende cursussen actief met je ikigai aan de slag:

  • Leef je Persoonlijke Missie
    Een bezinningstraject van een jaar waarin je je drijfveren ontdekt, je persoonlijke missie formuleert en je eigen plan trekt. Het helpt je je dromen om te zetten in actie.
  • De eerste stap naar mijn droombaan 
    Ben je er nog niet achter wat jou écht gelukkig maakt in een baan? In deze training ontdek je wat belangrijk voor je is en hoe je daar werk van maakt.

Meer in Persoonlijke groei