Ikigai

Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Het is je passie waarin vier elementen samenkomen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je betaald kunt worden en waar je goed in bent. Zodoende overlappen je passie, missie, beroep en roeping en heb je je ikigai gevonden. Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven!

 

10 tips uit het boek 'Vind je Ikigai' van García en Miralles

Bron

Waar vind ik mijn ikigai?

In het boek ‘Vind je Ikigai’ geven Francesc Miralles en Héctor García antwoord op de vraag hoe je je ikigai precies vindt, en hoe je zorgt dat je er naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft. Dankzij praktische oefeningen helpen ze je op weg.

In de volgende cursussen ga je actief met je ikigai aan de slag:

  • Leef je Persoonlijke Missie
    Een bezinningstraject van een jaar waarin je je drijfveren ontdekt, je persoonlijke missie formuleert en je eigen plan trekt. Het helpt je je dromen om te zetten in actie.
  • Succesvol naar een nieuwe baan
    Je functie zal in de toekomst veranderen of verdwijnen. Wat nu? Dankzij deze groepsbijeenkomst en persoonlijke loopbaancoaching ontdek je je nieuwe kansen.

Vragen over dit onderwerp?

We helpen je graag met een persoonlijk advies over welke opleiding of training het beste bij je past. Maar ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze adviseurs.

Wij zijn te bereiken op 030 - 29 19 888 van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.

Voor meer informatie kan je ook de ICM Brochure bestellen

brochure