Het verschil tussen verkoopleider en accountmanager: welke stap moet ik als salesprofessional zetten?

Wil je de volgende stap zetten in je salescarrière, maar weet je nog niet welke dit precies is? In dit artikel lees je over de verschillen tussen de opleidingen NIMA B Sales Verkoopleider en NIMA B Sales Accountmanager. Ontdek in welke richting jij wilt groeien.

NIMA B: wat houdt het in?

Een NIMA B Sales opleiding is bedoeld voor de verkoopprofessionals die al ervaring hebben binnen het verkoopdiscipline. Je bent werkzaam als salesmanager, verkoopleider of medeverantwoordelijke voor het opstellen en uitvoeren van het salesplan van je organisatie. Het voordeel van een NIMA B opleiding is dat je na het behalen van het examen een internationaal erkend diploma ontvangt. Er zijn twee verschillende richtingen binnen NIMA om je verder te ontwikkelen als salesprofessional. Je kunt je opleiden tot verkoopleider of accountmanager. Hieronder lees je de verschillen tussen deze twee opleidingen.

Haal meer rendement uit je klantenbestand

Wil je verder gaan dan de verkoop? Dan is de opleiding NIMA B Accountmanager wellicht iets voor jou. Als accountmanager houd je je bezig met het relatiebeheer met je klanten. Dit houdt in dat je ook na de verkoop in contact blijft staan met klanten en hen adviseert omtrent eventuele nieuwe beslissingen. Het is jouw verantwoordelijkheid om de afnemers aan het beste product te koppelen. Je bent de schakel tussen de organisatie en haar doelgroep.

Bekijk de opleiding

Na deze opleiding behaal je deze resultaten:

  • Je brengt het rendement van je verkoopactiviteiten naar een hoger niveau
  • Je beheerst alle facetten van verkoop die van belang zijn voor ervaren accountmanagers
  • Je ontwikkelt je persoonlijke effectiviteit binnen de verkoopdiscipline
  • Je schrijft en presenteert een kwalitatief en resultaatgericht accountplan en voert professionele salesgesprekken op niveau
  • Je doet aan optimaal relatiemanagement en onderhoudt succesvol je netwerk

Verbeter verkoop- en klantstrategieen

Wil je leren hoe je verkoop- en klantstrategieën verbetert? Of wil je een leidinggevende rol gaan vervullen? Dan is de opleiding NIMA B Verkoopleider de juiste keuze. In deze opleiding vergroot je je algehele skillset en leer je hoe je een verkoopteam aanstuurt. Ook verbeter je je persoonlijke kwaliteiten door met strategische werkmethodes te experimenteren. Deze opleiding is ook geschikt voor salesprofessionals die de ambitie hebben om salesmanager te worden.

Bekijk de opleiding

Na deze opleiding behaal je deze resultaten:

  • Je brengt het rendement van je verkoopactiviteiten naar een hoger niveau
  • Je opereert succesvol als verkoopleider of salesmanager en stuurt je team effectief aan
  • Je verbetert je persoonlijke effectiviteit binnen de verkoopdiscipline
  • Je schrijft en presenteert een kwalitatief en resultaatgericht verkoopplan
  • Je ontwikkelt je inzicht in het coachen van en leidinggeven aan verkoopteams

Ben je klaar om je algemene kennis rondom sales te vergroten? Door theoretische modellen toe te passen en strategische opties te formuleren zet jij de volgende stap in je carrière. ICM is dé NIMA Education Partner en maakt het verschil met inspirerende en interactieve bijeenkomsten om je optimaal voor te bereiden op het NIMA examen. Wil je gelijk de volgende stap zetten in je carrière? Bekijk dan hier het aanbod.