[laatste update: 15 oktober 09:44 uur]

Sinds eind februari heerst het coronavirus (COVID-19) in Nederland. Op deze pagina lees je meer over ons beleid omtrent dit virus. De consequenties voor bijeenkomsten van opleidingen, trainingen en evenementen lees je hieronder.

Opleidingen en trainingen

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van 13 oktober, hebben we besloten om alle cursusbijeenkomsten tot en met 14 november online te laten plaatsvinden. Hoewel het strikt genomen is toegestaan om in kleine groepen fysiek bij elkaar te komen, geven we met dit besluit gehoor aan de oproep van het kabinet om het aantal contactmomenten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. We willen hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om het virus terug te dringen.

Cursusbijeenkomsten op locatie tussen nu en 14 november hebben we omgezet naar online bijeenkomsten. Alle cursisten en betrokkenen hebben hierover bericht gekregen. We hebben onze programma’s aangepast aan de mogelijkheden van online leren. Hierdoor kunnen we in online bijeenkomsten via verschillende tools en interactieve werkvormen dezelfde kwaliteit leveren als op locatie. Lees hier meer over online bijeenkomsten bij ICM of bekijk de video hieronder.


Opleiden en trainen op locatie

Wanneer de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen op locatie zullen we dat uiteraard weer doen. Samen met onze opleidingslocaties zorgen we ervoor dat cursusbijeenkomsten op een gezonde en verantwoorde wijze plaatsvinden. We baseren ons hierbij op ons brancheprotocol, de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Een greep uit de maatregelen die we hebben genomen:

  • Bij het betreden van de cursusruimte moeten de handen gedesinfecteerd worden met een aanwezige gel of spray;
  • Voldoende ruimte in de zalen om 1,5 meter afstand te houden;
  • Lunch op zaal of in vooraf gereserveerde tijdsblokken;
  • Looproutes op de gangen;
  • Indien mogelijk door één ingang naar binnen en door één uitgang naar buiten.

De gezondheid van onze deelnemers, docent-trainers en locatiemedewerkers staat centraal. Daarom is het noodzakelijk dat wanneer je een bijeenkomst hebt en een van onderstaande stelling betrekking heeft op jou, je thuis blijft en contact met ons opneemt:

  • Je hoest, bent verkouden of je temperatuur is hoger of gelijk aan 38 graden celsius.
  • Je bent gevraagd om in isolatie te gaan.
  • In jouw huishouden hoest iemand, is iemand verkouden of is de temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden celsius of is gevraagd in isolatie te gaan.

Voor vragen hierover zijn we tijdens kantooruren te bereiken via 030 – 29 19 888 of info@icm.nl.

Beleid omtrent afwezigheid tijdens een bijeenkomst

Door het coronavirus (COVID-19) en de richtlijnen die daarbij gelden vanuit het RIVM en de Rijksoverheid, zal het de komende tijd vaker voorkomen dat zowel deelnemers als docenten afwezig zijn tijdens de bijeenkomst(en). Wat gebeurt er als ik een dag moet missen? Kan ik de les online bijwonen? Of wat gebeurt er als iemand uit de groep besmet is met het coronavirus (COVID-19)?  De antwoorden op deze vragen vind je hier.

Seminars en andere evenementen

Evenementen vinden op locatie, online en in hybride vorm (zowel online als op locatie) plaats. Uiteraard zorgen we er ook bij onze evenementen op locatie voor dat deze op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden. Voor evenementen op locatie kunnen we daarom minder mensen ontvangen dan normaal. Het volledige overzicht van onze (online) evenementen vind je hier: evenementenprogramma.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Voor vragen zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar op 030 – 29 19 888 of via info@icm.nl.