[laatste update: 13 januari 10:26 uur]

Sinds februari 2020 heerst het coronavirus (COVID-19) in Nederland. Op deze pagina lees je meer over ons beleid omtrent dit virus. De consequenties voor bijeenkomsten van opleidingen, trainingen en evenementen lees je hieronder.

Opleidingen en trainingen

Op 12 januari maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat de huidige lockdown met drie weken wordt verlengd.

Voor cursusbijeenkomsten van ICM betekent dit dat deze tot en met 9 februari volledig online plaatsvinden.

Wanneer na 9 februari de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen op locatie, zullen we dat weer doen. Tot die tijd worden vrijwel alle fysieke bijeenkomsten omgezet naar online bijeenkomsten. Wanneer bijeenkomsten vanwege het programma niet online kunnen plaatsvinden, worden deze opnieuw ingepland. Alle cursisten en betrokkenen worden hierover geïnformeerd.

Inschrijven

Uiteraard kun je je nog voor al onze cursussen inschrijven, ook wanneer deze gepland staan om voor 10 februari op locatie te starten. In dat geval worden de fysieke bijeenkomsten tot en met 9 februari omgezet naar online bijeenkomsten en zullen de bijeenkomsten na 9 februari (indien de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen) weer op locatie plaatsvinden.

Online leren

Met verschillende tools en interactieve werkvormen leveren we in online bijeenkomsten dezelfde kwaliteit als op locatie. Lees hier meer over online bijeenkomsten bij ICM of bekijk de video hieronder.


Opleiden en trainen op locatie

Wanneer de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen op locatie zullen we dat uiteraard weer doen. Samen met onze opleidingslocaties zorgen we ervoor dat cursusbijeenkomsten op een gezonde en verantwoorde wijze plaatsvinden. We baseren ons hierbij op ons brancheprotocol, de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Een greep uit de maatregelen die we hebben genomen:

  • Bij het betreden van de cursusruimte moeten de handen gedesinfecteerd worden met een aanwezige gel of spray;
  • Voldoende ruimte in de zalen om 1,5 meter afstand te houden;
  • Lunch op zaal of in vooraf gereserveerde tijdsblokken;
  • Looproutes op de gangen;
  • Indien mogelijk door één ingang naar binnen en door één uitgang naar buiten.

De gezondheid van onze deelnemers, docent-trainers en locatiemedewerkers staat centraal. Daarom is het noodzakelijk dat wanneer je een bijeenkomst hebt en een van onderstaande stelling betrekking heeft op jou, je thuis blijft en contact met ons opneemt:

  • Je hoest, bent verkouden of je temperatuur is hoger of gelijk aan 38 graden celsius.
  • Je bent gevraagd om in isolatie te gaan.
  • In jouw huishouden hoest iemand, is iemand verkouden of is de temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden celsius of is gevraagd in isolatie te gaan.

Voor vragen hierover zijn we tijdens kantooruren te bereiken via 030 – 29 19 888 of info@icm.nl.

Beleid omtrent afwezigheid tijdens een bijeenkomst

Door het coronavirus (COVID-19) en de richtlijnen die daarbij gelden vanuit het RIVM en de Rijksoverheid, zal het de komende tijd vaker voorkomen dat zowel deelnemers als docenten afwezig zijn tijdens de bijeenkomst(en). Wat gebeurt er als ik een dag moet missen? Kan ik de les online bijwonen? Of wat gebeurt er als iemand uit de groep besmet is met het coronavirus (COVID-19)?  De antwoorden op deze vragen vind je hier.

Seminars en andere evenementen

Ook voor seminars en andere evenementen geldt dat deze tot en met 9 februari volledig online plaatsvinden of worden uitgesteld. Deelnemers zijn hiervan op de hoogte gesteld. Inschrijven voor een evenement in 2021? Het volledige overzicht van onze (online) evenementen vind je hier: evenementenprogramma.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Voor vragen zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar op 030 – 29 19 888 of via info@icm.nl.