[laatste update: 14 april 11:38 uur]

Op deze pagina lees je meer over ons beleid omtrent het coronavirus (COVID-19). De consequenties voor bijeenkomsten van opleidingen, trainingen en evenementen lees je hieronder.

Opleidingen en trainingen

Op 13 april maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge bekend dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd. Ook maakten ze het openingsplan bekend, waarmee het kabinet stap voor stap de samenleving wil openen. Deze informatie betekent voor ICM dat:

Cursusbijeenkomsten tot 26 mei volledig online plaatsvinden.

Hoe snel de stappen van het openingsplan worden genomen is nu nog onzeker. Zodra de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen op locatie, zullen we dat weer doen. Tot die tijd worden vrijwel alle fysieke bijeenkomsten omgezet naar online bijeenkomsten. Wanneer bijeenkomsten vanwege het programma niet online kunnen plaatsvinden, worden deze opnieuw ingepland. Alle cursisten en betrokkenen worden hierover geïnformeerd. Ook wanneer er in de komende weken ontwikkelingen zijn die relevant zijn voor onze cursussen, zullen we alle betrokkenen hierover informeren en deze pagina updaten.

Inschrijven

Uiteraard kun je je nog voor al onze cursussen inschrijven, ook wanneer deze gepland staan om voor 26 mei op locatie te starten. In dat geval worden de fysieke bijeenkomsten tot 26 mei omgezet naar online bijeenkomsten en zullen de bijeenkomsten vanaf 26 mei (indien de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen) weer op locatie plaatsvinden.

Online leren

Met verschillende tools en interactieve werkvormen leveren we in online bijeenkomsten dezelfde kwaliteit als op locatie. Lees hier meer over online bijeenkomsten bij ICM of bekijk de video hieronder.


Opleiden en trainen op locatie

Wanneer de situatie het weer toelaat om op een veilige manier samen te komen op locatie zullen we dat uiteraard weer doen. Samen met onze opleidingslocaties zorgen we ervoor dat cursusbijeenkomsten op een gezonde en verantwoorde wijze plaatsvinden. We baseren ons hierbij op ons brancheprotocol, de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Een greep uit de maatregelen die we hebben genomen:

  • Bij het betreden van de cursusruimte moeten de handen gedesinfecteerd worden met een aanwezige gel of spray;
  • Voldoende ruimte in de zalen om 1,5 meter afstand te houden;
  • Lunch op zaal of in vooraf gereserveerde tijdsblokken;
  • Looproutes op de gangen;
  • Indien mogelijk door één ingang naar binnen en door één uitgang naar buiten.

De gezondheid van onze deelnemers, docent-trainers en locatiemedewerkers staat centraal. Daarom is het noodzakelijk dat wanneer je een bijeenkomst hebt en een van onderstaande stelling betrekking heeft op jou, je thuis blijft en contact met ons opneemt:

  • Je hoest, bent verkouden of je temperatuur is hoger of gelijk aan 38 graden celsius.
  • Je bent gevraagd om in isolatie te gaan.
  • In jouw huishouden hoest iemand, is iemand verkouden of is de temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden celsius of is gevraagd in isolatie te gaan.

Voor vragen hierover zijn we tijdens kantooruren te bereiken via 030 – 29 19 888 of info@icm.nl.

Beleid omtrent afwezigheid tijdens een bijeenkomst

Door het coronavirus (COVID-19) en de richtlijnen die daarbij gelden vanuit het RIVM en de Rijksoverheid, zal het de komende tijd vaker voorkomen dat zowel deelnemers als docenten afwezig zijn tijdens de bijeenkomst(en). Wat gebeurt er als ik een dag moet missen? Kan ik de les online bijwonen? Of wat gebeurt er als iemand uit de groep besmet is met het coronavirus (COVID-19)?  De antwoorden op deze vragen vind je hier.

Seminars en andere evenementen

Ook voor seminars en andere evenementen van de ICM Life Academy geldt dat deze tot 26 mei volledig online plaatsvinden of worden uitgesteld. Deelnemers zijn hiervan op de hoogte gesteld. Inschrijven voor een evenement in 2021? Het volledige overzicht van onze (online) evenementen vind je op de ICM Life Academy.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Voor vragen zijn wij tijdens kantooruren bereikbaar op 030 – 29 19 888 of via info@icm.nl.