De ontwikkeling van werknemers is geen keuze meer, maar noodzaak. Maak je dat geen onderdeel van je werk, dan verlies je het van andere ondernemingen die dat structureel wel doen. Wij kunnen je op verschillende manieren helpen bij het schrijven van een passend strategisch opleidingsplan dat aansluit bij de ambities, de middelen en de cultuur van je organisatie.

Organisaties kopen vaak vanuit verschillende plekken opleidingen in: de HR-afdeling, maar ook managers of werknemers zelf. Het gaat dan om opleidingen waarvan mensen denken dat die nodig zijn voor zichzelf of de organisatie. Maar dat zijn niet altijd opleidingen die de organisatie echt verder helpen, bijvoorbeeld op het gebied van toekomstige veranderingen binnen de organisatie. En bij meerdere aanbieders trainingen inkopen is niet de voordeligste aanpak.

Dankzij een goed doordacht en op maat gemaakt opleidingsplan kun je gecoördineerd en daardoor goedkoper inkopen. Incompany opleidingen aangepast aan jouw organisatiecontext zijn bovendien relevanter voor de medewerkers. En kies je ervoor de opleidingen door één instituut te laten verzorgen, dan is een voordeel dat de trainer de resultaten kan terugkoppelen aan een vast contactpersoon die ze vervolgens meeneemt in eventuele vervolgtrajecten.

Opzet en inhoud van een goed opleidingsplan

Het schrijven van een goed opleidingsplan begint met het grondig inventariseren van opleidingsbehoeften, wat er al op papier staat of in de organisatie bestaat. Vervolgens is het tijd voor veldwerk: het interviewen van medewerkers, managers en klanten om de wensen en ambities boven tafel te krijgen. Daarna volgt de afstemming met alle betrokkenen om te prioriteren en keuzes te maken en tot slot kan het opleidingsplan geschreven worden.

In een opleidingsplan horen opleidingsbehoeftes op drie niveaus te staan. Behoeftes op individueel niveau, op teamniveau en op organisatieniveau. Er moeten hard en soft skills in staan, maar ook wat er intern al aan kennis is of gewenst is. Via interviews kun je mensen vragen wat zij kunnen bijdragen aan het opleidingsplan, bijvoorbeeld door het geven van inspiratiesessies aan collega’s. Een opleidingsplan moet antwoord geven op vragen als: hoe kunnen ervaren professionals verder groeien? Wat zijn de doorstroommogelijkheden voor nieuwe medewerkers?

Coachen of uitbesteden

In veel organisaties schrijven HR-medewerkers een opleidingsplan. Het is veel werk, maar het kan zeker. Wel zien we in de praktijk dat HR-medewerkers meestal geen interviews (kunnen) houden, maar zelf de behoeftes moeten formuleren. Gevolg: weinig draagvlak voor het plan. Daarnaast bestaat een opleidingsplan vaak uit veel tekst op papier en is het weinig inspirerend. Terwijl dat wel nodig is voor draagvlak onder zowel medewerkers als de directie, die het budget moet goedkeuren. Een ervaren expert van ICM helpt je hier graag bij. Wij helpen mee om het opleidingsplan te schrijven, te vullen en draagvlak te creëren. En we geven advies over hoe je het beste een online omgeving bouwt, zodat mensen continu bij relevante informatie kunnen.

Naast dat we onze expertise en kennis in jouw situatie kunnen inzetten, is een ander voordeel van (gedeeltelijk) uitbesteden dat een externe professional nieuwe invalshoeken meebrengt. Dit zorgt voor meer draagvlak, waardoor je meer voor elkaar krijgt. Je kunt het schrijven van een opleidingsplan compleet uitbesteden, maar we kunnen je ook coachen bij het schrijven ervan. Vervolgens ontwikkelt je organisatie het plan zelf verder. In beide gevallen is het resultaat een op maat gemaakt en een toekomstbestendig opleidingsplan.

Vraag ons stappenplan aan voor het schrijven van een opleidingsplan

Via het formulier hieronder vraag je een voorbeeldopzet aan van de te zetten stappen en de bijbehorende tijdsinvestering. Je ontvangt dan ook maandelijks onze Learning & Development nieuwsbrief. We hopen dat je ermee bent geholpen en geven graag advies als je daar behoefte aan hebt. Wij zijn te bereiken via learningdevelopment@icm.nl en via 030 29 19 888.

Opleidingsplan - stappenplan aanvragen

Webinar in november

Wil je in een korte kennissessie van een uur meer uitleg horen over het opzetten van een (strategisch) opleidingsplan en je vragen stellen? Je kunt dit najaar aan een webinar deelnemen:

Nieuw: de training ‘Opleidingsplan maken’

Sinds kort bieden we ook de tweedaagse training Opleidingsplan maken aan waarin je leert hoe je een opleidingsplan maakt dat aansluit bij de organisatiedoelen en de ontwikkelbehoeften van medewerkers.

Naar de training

Vragen?

Neem contact op met een van onze Learning & Development Consultants Telefoon 030 29 19 888 learningdevelopment@icm.nl

Advies nodig?

Wil je van gedachten wisselen met een Learning & Development expert? Plan een gratis online coachmoment van 30 minuten.

Onze mensen