Onze maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan het aanbieden en verzorgen van uitstekende opleidingen en trainingen. ICM wil mensen inspireren en aanzetten tot het laten groeien van een (nog) betere wereld. Daarbij hechten we aan onze Corporate Social Responsibility, die gebaseerd is op onze 3 P’s:

People

Wij hechten aan groei en persoonlijke ontwikkeling. Om vooral jonge mensen hierin een extra stimulans te geven, hebben we in 2007 4YoungPeople opgericht. Deze stichting organiseert laagdrempelige cursussen en workshops. Dit doet 4YoungPeople al 10 jaar met veel succes. Duizenden toekomstig leiders hebben al gebruik gemaakt van deze inspirerende leeromgeving.

Profit

ICM steunt verschillende maatschappelijke projecten en organisaties die zich ook inzetten voor de ontwikkeling van mensen. Wij sponsoren jaarlijks diverse non-profit projecten, waaronder Cycle for Hope, Challenge Day, Mountain Child Care en 4YoungPeople. Daarnaast organiseren we ook seminars over uiteenlopende onderwerpen. Bij al deze evenementen en activiteiten staat laagdrempeligheid centraal, zowel in bereikbaarheid, toegankelijkheid als in prijzen en tarieven.

Plezier

Great Place to Work®: Geef mensen een omgeving die hen inspireert en motiveert: al twee jaar op rij staat ICM op nummer 2 op de lijst van Great Place to Work®. Wij gunnen onze medewerkers dat ze met plezier naar hun werk gaan en daar de uitdagingen ontmoeten waarvan ze groeien. We inspireren onze medewerkers en trainers met allerlei activiteiten, zoals ICM Talks, maandelijkse borrels, sportevenementen en persoonlijke attenties. We vieren successen samen en leren van onze fouten.

 

Down to Earth

Begin 2017 kwam ICM in aanraking met Rolf Winters. Samen met zijn vrouw en drie kinderen reisden zij gedurende enkele jaren de wereld over om te leren van stamhoofden en andere wijzen. De documentaire die hieruit voortkwam, Down to Earth, stelt kritische vragen over de consumptiemaatschappij en de huidige omgang met de natuur. De moderne mens lijkt soms uit het oog te verliezen hoe belangrijk onze aarde is. De film brengt in beeld hoe Earthkeepers uit diverse landen omgaan met de aarde en haar proberen te beschermen. Duurzaam leiderschap ligt hieraan ten grondslag.

Klik hier voor meer informatie over het gedachtegoed van Down to Earth.

De onderwijsfilm van 2017

Down to Earth is als een van de drie finale films genomineerd voor De Onderwijsfilm van 2017. En u kunt stemmen! Down to Earth heeft drie soorten initiatieven.

  • Down to Earth @ Home
  • Down to Earth @ Work
  • Down to Earth @ School

Voor Down to Earth @School zou het geweldig zijn om te winnen. De kans dat het gedachtengoed binnen het schoolsysteem een plek krijgt wordt daarmee aanzienlijk vergroot. Wilt u hieraan bijdragen? Klik hier om te stemmen (in de grijze balk rechts kunt u uw keuze aanklikken).