Effectief verkopen van diensten

Voor het verkopen van diensten en adviesopdrachten zijn inhoudelijke kennis en specifieke kwaliteiten nodig. Tegenwoordig moet je je onderscheiden van andere verkopers om je klant te overtuigen van je diensten. In deze training ontwikkel je je commerciële vaardigheden en technieken die essentieel zijn in de zakelijke dienstverlening. Die stellen je in staat om gerichter en flexibeler met je diensten op de vraag van je klanten in te spelen. Daarnaast ligt de nadruk op het ontwikkelen van een positieve relatie met je klanten zodat ze je vertrouwen. Op deze manier verbeter je je verkoopkwaliteiten en bereik je meer resultaat.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je verkoopkwaliteiten naar een hoger niveau
 • Je leert de behoeften van de klant te analyseren en hierop in te spelen
 • Je leert verschillende verkoopstijlen voor professionele dienstverlening toe te passen
 • Je leert beslissers en beïnvloeders op een natuurlijke wijze te overtuigen
 • Je ontwikkelt een positieve relatie met je gesprekspartners
 • Je gaat effectiever om met weerstand en tegenwerpingen
 • Je leert psychologische processen toe te passen in de verkoop van adviesopdrachten en -diensten

Doelgroep

Deze training is geschikt voor verkopers die actief zijn binnen de verkoop van diensten of adviesopdrachten en die hun verkoopkwaliteiten willen verbeteren.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Visie op verkoop
 • Verkoopproces bij diensten en adviesopdrachten
 • Verschillende verkoopstijlen voor professionele dienstverlening
 • Signaleren van kansen en hierop inspelen
 • Klantbehoeften achterhalen
 • Principes voor effectief klantencontact
 • Gericht luisteren en aansluiten bij de klant
 • Constructief omgaan met tegenwerpingen en weerstand
 • Doelgericht gebruiken van je netwerk
 • Emotionele en rationele overwegingen binnen het verkoopproces
 • Psychologie in verkoop
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart. Onder leiding van een ervaren trainer wordt veel geoefend. Ook leer je veel van andere deelnemers. Naast het leggen van een theoretische basis, werk je actief aan het verbeteren van je commerciële vaardigheden door praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen. Je krijgt feedback op je gedrag. Als afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Ellen Horneman

  17-11-2018
  Ik heb de training als erg positief ervaren. De mix van theorie en casuïstiek was goed. John is een inspirerende cursusleider met oog voor ieders kwaliteiten en ontwikkelpunten. In deze training krijg je theorie mee en oefen je aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het geleerde kun je direct in de praktijk toepassen.
 • Lieneke Knuyt

  16-11-2018
  Ik heb de training als zeer effectief ervaren, vooral vanwege de rollenspellen. In de praktijk leer je het meeste, en Michiel zat er naast als 'bijstuurder'. Met zijn inspiratie, ervaring en positieve energie zorgde hij er continu voor dat er nieuwe inzichten werd gecreëerd. Ik heb concrete handvaten gekregen om in een gesprek breder de klantbehoefte te achterhalen, zodat hier verschillende diensten op kunnen aansluiten. Uiteindelijk is empathie de belangrijkste sleutel in een constructief gesprek... Zeer effectieve training!!
 • van der Wilk

  16-11-2018
  Goed, hoog niveau cursus welke afgestemd werd op de wensen van de groep door een zeer professionele trainer John van Strien. De lunch in het La Vie Meeting Center Utrecht was geweldig.
 • Lieneke Knuyt

  30-08-2018
  Inhoudelijk sterke training met veel oefening en interactie. Je leert het meeste door het gewoon te doen, en daar was veel ruimte voor. Ik heb o.a. geleerd om gesprekken breder te houden ipv direct naar de oplossing te gaan. Toptraining!
 • Haselhorst

  21-10-2017
  De cursus was erg goed en sloot bovenverwachting aan op mijn behoeftes. Werden goed begeleid in en er was veel ruimte voor interactie. De trainer was gepassioneerd in het vak en wou ons zoveel mogelijk leren in de 3 dagen.
 • Lydia de Jong

  16-02-2017
  Hele nuttige training met veel praktijkvoorbeelden en de trainer had erg veel persoonlijke ervaringen en kennis die hij kon delen! Er was een goede balans tussen theorie en oefeningen en het is ook erg leerzaam om te zien hoe je kunt inspelen op de verschillende stijlen van klanten.
 • Welmoed Siebesma

  03-11-2015
  Het fijne was dat er veel mogelijkheid was tot persoonlijke invulling, er werd niet strak vastgehouden aan het schema, maar juist werd besproken wat wij als cursisten juist wilden leren en oefenen. Daardoor had de cursus zeker meerwaarde.
 • Karin Oosterveld

  02-11-2015
  Alle lof voor de trainer! De opleiding is praktijk gericht. Alle deelnemers kwamen goed aan bod. Voor iedereen was persoonlijke aandacht. Heel prettig. In drie dagen tijd heb ik heel wat opgestoken. Ik heb er meer aan gehad dan ik van te voren had verwacht.
 • Nicky Blondé

  20-07-2015
  Ben normaal gezien altijd wat wantrouwig ten opzichte van een training. Theorie en praktijk liggen vaak wel uiteen. Maar deze training wist me toch aangenaam te verrassen. Met concrete oefening, voorbeelden en tips kon ik al vanaf dag 1 aan de slag en boekte ik ook degelijk resultaat. De training was heel hands-on en we hadden het voordeel slechts een kleine groep te zijn (4 pers.). Zeker een aanrader voor iedereen die een extra boost kan gebruiken!
 • Anne de Bart

  09-10-2012
  Door de kleine klassen is er voldoende individuele aandacht. De docent wist d.m.v. leuke voorbeelden en diverse pratijkopdrachten, de lessen leerzaam, boeiend en uitdagend te houden. Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze cursus en zal een eventueel vervolg hierop zeker weer via ICM volgen.
 • Imke

  22-03-2012
  Onze trainer Michiel was enthousiast, motiverend en heel ervaren. Hij gaf goede en duidelijke antwoorden op vragen van deelnemers en veel nuttige tips, inclusief voorbeelden uit de praktijk. Verder waren de feedback en ervaringen van andere deelnemers heel waardevol. Mijn aantekeningen en het cursusmateriaal zijn ook als naslagwerk heel nuttig.
 • Stef

  31-05-2010
  De kleine groep van zes personen zorgde ervoor dat mijn persoonlijk leerdoelen goed naar voren kwamen. Daarnaast was het niveau van de groep hoog, waardoor we soortgelijke ervaringen met elkaar konden delen en er goede discussies ontstonden. De trainer speelde hier erg goed op in, had oog voor ieders leerdoelen en had veel praktijk voorbeelden achter de hand.<br><br>
 • Phillip Wessels

  19-05-2010
  Ik heb de training als prettig en compleet ervaren.<br><br>Het was voornamelijk de trainer die het verschil heeft maakte. Hij nam voor iedere deelnemer de tijd en probeerde de stof zo goed mogelijk toe te passen op een ieder zijn vakgebied.
 • Danielle

  09-03-2010
  De opleiding bracht precies wat ik ervan verwachtte. Veel aandacht voor diverse praktijkvoorbeelden, maar vooral ook met goede oplossingen. Het realiteitsgehalte lag wat mij betreft erg hoog.<br>Door kleine groep ook heel veel interactie.<br><br>
 • Anne de Bart

  Door de kleine klassen is er voldoende individuele aandacht. De docent wist d.m.v. leuke voorbeelden en diverse pratijkopdrachten, de lessen leerzaam, boeiend en uitdagend te houden. Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze cursus en zal een eventueel vervolg hierop zeker weer via ICM volgen.

 • Imke Ball

  Onze trainer was enthousiast, motiverend en heel ervaren. Hij gaf goede en duidelijke antwoorden op vragen van deelnemers en veel nuttige tips, inclusief voorbeelden uit de praktijk. Verder waren de feedback en ervaringen van andere deelnemers heel waardevol. Mijn aantekeningen en het cursusmateriaal zijn ook als naslagwerk heel nuttig.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.