Commerciële Binnendienst

ICM biedt de training Commerciële Binnendienst alleen Incompany aan. 

Ambieer je een commerciële functie? Of ben je werkzaam als medewerker commerciële binnendienst en wil je meer uit deze belangrijke schakelfunctie halen? De opleiding Commerciële Binnendienst leert je professioneel en klantgericht handelen, ook als de omstandigheden dat lastig maken. Je komt erachter hoe je je tijd effectief en efficiënt indeelt zodat je meer gedaan krijgt met minder stress. Je verbetert je samenwerking met andere afdelingen. Omdat klanten en collega’s weten dat ze op je kunnen bouwen, verstevig je je positie tussen klant en organisatie.

Resultaat

 • Je brengt je kennis en vaardigheden in je functie naar een hoger niveau
 • Je bent in staat effectief met je klanten en gesprekspartners te communiceren
 • Je verbetert je commerciële kwaliteiten en technieken
 • Je bent in staat om klachten proactief en succesvol af te handelen
 • Je leert om op effectieve wijze met je tijd en planning om te gaan
 • Je kunt een offerte- of ordertraject klantgericht en met succes uitvoeren

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is in een commerciële binnendienstfunctie of deze in de toekomst gaat vervullen.

Programma

 • De functie van de commerciële binnendienst
 • Jouw rol en taken binnen de organisatie
 • Klantgericht werken en handelen
 • Effectieve communicatie en beïnvloeden
 • Persoonlijke effectiviteit: sterktes en valkuilen
 • Planning en organisatie van je werkzaamheden
 • Samenwerking tussen verkoop en marketing
 • Succesvolle verkoopgesprekken en -technieken
 • Telefonische communicatie en acquisitie
 • Klantengedrag en koopmotieven
 • Omgaan met weerstand en tegenwerpingen
 • Klachten ombuigen tot kansen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving. Daar breng je je persoonlijke doelen in kaart, voor jezelf én voor de docent. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Je bekijkt in deze leeromgeving bovendien ICM-videomateriaal waarmee je alvast kennismaakt met de belangrijkste theorie. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de opleiding.

Vele oefeningen, cases en eigen praktijksituaties zorgen ervoor dat je de kennis en vaardigheden meteen kunt toepassen in je werk.

Tussen de bijeenkomsten werk je aan drie praktijkopdrachten en heb je de ICM-leeromgeving tot je beschikking om ervaringen uit te wisselen met je medecursisten. De opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door een deskundige met ruime ervaring op dit vakgebied. De maximale groepsgrootte draagt bij aan een veilige sfeer en veel uitwisseling.

Vooropleiding

ICM stelt geen specifieke eisen aan de vooropleiding.

Studievoorbereiding

Iedere studiebijeenkomst vereist ongeveer 3 tot 5 uur studievoorbereiding.

Studiemateriaal

Bij ICM werk je met het meest actuele studiemateriaal en krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving. Bij deze opleiding horen uniek ICM-videomateriaal, opdrachten, achtergrondinformatie, praktische cases en literatuur.

Examenvoordeel

ICM biedt haar cursisten examenvoordeel. Dit betekent dat indien je onverhoopt niet slaagt voor de ICM-praktijkopdracht, je deze tegen gereduceerd tarief kunt herkansen.

Diploma

De opleiding Commerciële Binnendienst van ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • ICM Commerciële Binnendienst – diploma

Na afloop van de opleiding lever je drie praktijkopdrachten in. Indien deze alle drie afzonderlijk met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je het officiële ICM Commerciële Binnendienst – diploma.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Ribbers

  01-04-2014
  Goede opleiding, met goede leraar.
  Had wel meer mondelinge trainingen verwacht, verkoopcases etc. Maar verder veel van opgestoken en goede opleiding voor iedereen die begint al verkoper binnendienst. 10 lessen en is precies goed zo.
 • anonymous

  23-10-2013
  Modules sluiten goed aan op de praktijk opdrachten. Deze zijn goed toepasbaar op de werkvloer waardoor je snel leert omgaan met de lesstof dus het blijf gebruiken
 • Natascha Hermkens

  19-10-2009
  Hele leuke training, zeer afwisselend en vooral niet saai te noemen. Zeker een aanrader voor mensen die in communicatie m.b.t. sales sterker willen worden.
 • anonymous

  13-10-2009
  Goede coach, lesstof niet altijd nieuw kleine groepen dus je komt goed aanbod.<br> Parkeergelegenheid duur. Verder geen commentaar, cursus als positief ervaren.
 • Ismael

  12-10-2009
  Goed georganiseerd tevens goeie coach.<br><br>Deze cursus was prettig de stof is goed behandeld zeker geen tijd en/of geld verspilling.
 • Paul Kuiper

  03-06-2009
  Ik heb hier een zeer goed gevoel aan overgehouden. De trainer was top en liet de aandacht geen minuut verslappen. Spelenderwijs werd de stof gebracht en geoefend. Ondanks mijn ervaring toch weer nieuwe ideeën opgedaan en bestaande kennis opgefrist. Twee boeiende dagen dus!
 • Joyce

  Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze opleiding. Tijdens de opleiding werd je goed begeleid door de docent, je kon met vragen altijd terecht zowel tijdens de lessen als buiten de lessen.

  Er werd op een prettige en leerzame manier lesgegeven, waardoor de dagen voorbij vlogen.

 • Thérèse

  Mijn ervaring met de opleiding is goed, er werd op een actieve manier les gegeven wat mij erg beviel. Ook door de interactieve manier van lesgeven door de docent heb ik als prettig ervaren.

 • H. van der Blij

  Ik ben erg tevreden over de opleiding. Er was een goede verdeling tussen de theorie en de praktijk, we hebben ook veel met de theorie geoefend door middel van cases.

  Verder was het ook leuk dat er veel anderen uit de groep uit een ander werkveld kwamen, we hebben veel van elkaar opgestoken en van de feedback. Een leuke en vooral leerzame opleiding!

 • Johan Stuivenberg

  De opleiding is pittig maar met een mooi resultaat heeft de hele klas de eind streep gehaald met een mooi diploma en ruim voldoende.
  Ik heb de avond opleiding gevolgd, dat viel niet mee ook kun je voor de studie belasting het dubbelen invullen voor de benodigde tijd (waar ik al rekening mee had ge houden ivm mijn leeftijd 50+ met steun van de mede studenten en de fijne docenten zijn wij (ook door de extra lessen) allen geslaagd.
  Ik beveel deze opleiding iedereen aan, en kijk naar mij je bent nooit te oud om te leren. ICM bedankt.

 • Eric van Hengelsom

  Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren, het was een dag en geen avond cursus. Een niet te grote groep zodat er ook genoeg aandacht is voor iedereen. Zeer prettige leraar die ook genoeg bagage uit de praktijk als voorbeeld gebruikte, en het goed kon overbrengen en uitleggen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.