NLP in 3 dagen

Soms zou je het gedrag van de ander wel willen veranderen: waarom doen en denken mensen anders dan ik? De ander kun je helaas niet veranderen, maar wel de manier waarop je het gedrag van anderen ervaart. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) helpt je anders met emoties en gebeurtenissen omgaan. Tijdens deze training krijg je inzicht in de belangrijke modellen, methoden en technieken die binnen NLP bekend zijn. Je zult merken dat het gemakkelijker wordt je eigen koers uit te zetten. Met deze waardevolle training geef je vorm aan je leven zoals jij dat wilt.

Resultaat

 • Je hebt inzicht in de grondbeginselen en uitgangspunten van NLP
 • Je past de specifieke modellen, methoden en technieken van NLP op jezelf en anderen toe
 • Je maakt optimaal gebruik van de kwaliteiten en vermogens van jezelf en anderen
 • Je communiceert effectiever volgens de principes van NLP
 • Je gaat beter om met weerstand
 • Je weet welke impact je onbewuste patronen op jezelf en je omgeving hebben
 • Je maakt beter contact met anderen en je vergroot je invloed
 • Je bereikt op ontspannen wijze je doelstellingen

Doelgroep

Je wilt met behulp van inzichten uit NLP negatieve gedachtepatronen doorbreken en daardoor beter resultaat behalen, zowel zakelijk als privé.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De grondbeginselen en uitgangspunten van NLP
 • NLP als instrument voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Zelfanalyse: je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • NLP om verandering bij jezelf of anderen tot stand te brengen
 • Stimulerende versus belemmerende overtuigingen
 • Contact en ‘rapport’ maken met anderen
 • De rol van taal op ons onderbewuste
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Je persoonlijke doelstellingen bepalen en behalen
 • Vergroten van je zelfvertrouwen en keuzevrijheid
 • Omgaan met weerstand, angst en lastige situaties
 • Oplossen van conflicten
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vul je online een intakeformulier in. Aan de hand van oefeningen, opdrachten en aansprekende voorbeelden doe je waardevolle kennis en vaardigheden op om effectiever te communiceren, te beïnvloeden en te veranderen. De belangrijkste onderwerpen, methoden en technieken uit NLP worden behandeld.

Deze veelzijdige training wordt op interactieve wijze verzorgd door een deskundige en gecertificeerde trainer uit het vakgebied. Je neemt deel in een groep van maximaal 12 personen. Aan het eind van de training beschrijf je in een actieplan hoe en wanneer je je leerpunten gaat toepassen in de praktijk. Als je de gehele training afrondt, ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 10 opleidingen en trainingen in de categorie: Psychologie.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 10 opleidingen en trainingen in de categorie: Psychologie.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.490,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 10 opleidingen en trainingen in de categorie: Psychologie.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Michiel Vos

  30-11-2018
  Ontdekking van dingen die je al lang weet, maar niet gebruikt. De cursus zal me altijd bijblijven en inzicht blijven geven. Ik raad deze cursus van harte aan iedereen die zich bewust wil worden van 'soft skills'!!
 • Dennis Grondman

  30-11-2018
  De NLP training bij ICM voldeed ruimschoots aan de verwachtingen

  Het lesmateriaal werd in duidelijke chunks gepresenteerd en door middel van aktie met mede cursisten gelijk aan de realiteit getoetst

  Zelden een training of cursus meegemaakt waar de materie zo pragmatisch ingezet kan worden als deze

  Ondanks het ontbreken van vergelijkingsmateriaal zou ik vanuit eigen referentiekader deze training en aanbieder van harte aanbevelen als men geinteresseerd is in het fenomeen NLP
 • Marije Van de Merwe

  29-11-2018
  Deze training kan ik van harte aanbevelen, zowel voor zakelijke als privé doelstellingen. Veel geleerd over mijzelf. De training biedt direct praktische toepasbare tools. Maakt een goede vertaalslag naar jouw eigen praktijk met verrassende en inspirerende oefeningen waardoor je nog meert leert, ook van elkaar!
 • Blok

  01-11-2018
  Prima training, mooie contactmomenten en heel veel van anderen maar zeker ook van mezelf geleerd! Voorbeelden waren ervaringen uit het leven die zeer herkenbaar zijn. Fijne dagen, veel geleerd. Leuke medecursisten! Nog steeds profijt van!
 • Sherien Ibrahim

  12-10-2018
  Deze NLP cursus was super leuk opgezet, goede oefeningen, je leert op een leuke manier je cursisten kennen en ook direct je vooroordelen bij te stellen. Het is een beginnerscursus, als je al ervaring hebt met psychotherapie of psychologie dan zou ik een meer gevorderde cursus aanraden
 • Denise Meuken

  25-09-2018
  Ik begon met de NLP training uit nieuwsgierigheid. Ik had er over gelezen en vroeg me af wat het zou kunnen betekenen/toevoegen voor mij in werk en prive. Een hele hoop blijkt achteraf!
  De positiviteit van de trainster, de eigenlijke eenvoud die achter de theorie steekt (hoewel de praktijk zo zijn uitdagingen heeft :-)) en de fijne locatie en groep, maakten dit een erg leuke training.
  Ik kon het geleerde direct toepassen en het heeft echt effect (gehad). In omgang met anderen, maar zeker op mezelf en hoe ik de dingen ervaar en voor mezelf een plek geef. Wat mij betreft een aanrader!
 • Paul Roelfsema

  08-09-2018
  Top: Fijne setting, niet te groot. De inhoud was zoveel meer dan verwacht. In drie dagen enorm veel geleerd. De trainer zorgde snel voor een sfeer waarin persoonlijke onderwerpen werden gedeeld. De hoge score is ook mede te danken aan de kwaliteiten van de trainer. Via ICM voorzien van voldoende achtergrond informatie en verdiepingsmateriaal voor 3 dagen. Locatie was erg goed, verzorging idem dito.

  Tip: Doen, je wordt geïnspireerd!
 • Mariska van der Meer

  30-08-2018
  Het was een erg leuke en leerzame training! Toch ook weer dingen van mezelf ontdekt en geleerd. Ik heb hier zowel zakelijk als prive veel aan gehad. En kan de training dan ook van harte aanbevelen!
 • nicolien negerman moes

  25-08-2018
  erg fijne manier van cursus voering. goedde opbouw. heb veel geleerd over mezelf en hoe ik beter mijn doelen kan bereiken. je leert om zaken soms op een andere manier te benaderen. en niet altijd zaken vannuit je Eigen standpunt te bekijken maar groter. en met een positieve benadering er in te stappen.
 • Paola d'Aguanno

  22-08-2018
  ik vond het zeer leerzaam, eigenlijk 3 dagen veel te kort, had wat mij betreft meer de diepte in gemogen, ik weet natuurlijk dat dat niet kan in 3 dagen. Trainer: super!
 • Marieke Maas

  17-08-2018
  De trainer was bijzonder goed. Stond meer dan boven de stof en kon dat tijdens de training heel elegant in praktijk brengen. Daarnaast heeft ze een boek geschreven over het onderwerp wat op een goeie manier de theorie verbond aan de praktijk. daarnaast waren de standaard operationle element, zo als online portal, locatie, lunch piek fijn in orde.
 • Frans Rietvelt

  31-05-2018
  Deze training is van aanmelding tot en met de laatste dag tot in de puntjes verzorgd en het is een plezier om heiraan mee te mogen doen.
  Alle behandelde stof is relevant voor de praktijk.
  De docente maakt een zeer goede vertaalslag naar de praktijk en de manier waarop zij de bijeenkomst verzorgt en begeleidt getuigt van grote kennis van zaken en empathie.
  Zij is zeer gedreven, ter zake kundig en zeer begaan met de cursisten.
  Ans, een fantastische vrouw.
 • Patricia Boogaard

  17-11-2017
  Een training die ik iedereen kan aanraden en waar ik ontzettend veel (vooral over mijzelf) heb geleerd. Met het luisterboek van Mireille wat je bij de training ontvangt, beleef je de training weer opnieuw, waardoor je een perfect naslag werk hebt.
  NLP in 3 dagen, gewoon doen!
 • Agnes de Rijke

  09-11-2017
  Een training die mijn ogen heeft geopend. Van onbewust naar bewust. D.m.v. interactieve (groeps)oefeningen en vrijblijvend 'huiswerk' werd de theorie bijgebracht en bleef deze ook daadwerkelijk hangen. De docente was professioneel en wist een goede klik op te bouwen met de groep.
 • Yvonne Eijlders

  08-11-2017
  Ik stond best sceptisch tegenover NLP, maar de tekst in de brochure van ICM deed mij al twijfelen. Het warend drie hele inspirerende dagen, waarin bleek dat NLP verre van zweverig was (wat ik in eerste instantie dacht) en dat je heel veel inzicht in jezelf krijgt. De stof werd ons duidelijk en aantrekkelijk gebracht. Ik vind dit echt een aanrader voor iedereen die iets over zichzelf en zijn omgeving wil leren!
 • Leoni

  08-11-2017
  Leerzame en inspirerende training die mijn kijk op mijn werk en mijn persoonlijke leven zeer positief heeft beïnvloed. De zeer vakkundige trainer heeft hier een belangrijke rol bij gespeeld. Een echte aanrader!
 • Mark Kroes

  16-06-2017
  Het was een hele effectieve training met voorbeelden uit het dagelijks leven. Zaken die je direct in kan zetten. De interactie was afwisselend waardoor je bij de les bleef. Ik heb genoten van Tom als trainer door zijn gepassioneerde voorkomen en betrokkenheid.
 • Lara Brand

  24-04-2017
  In drie dagen leer je ontzettend veel! Ik merk aan mezelf dat ik regelmatig bezig ben met de dingen uit de NLP cursus, dus ik verwacht ook op langere termijn baat te hebben bij de inzichten die ik heb opgedaan. De cursus bevat een mooie combinatie tussen theorie en het opdoen van zelfkennis.
 • Fanny Roest

  13-04-2017
  Locatie docent en de sfeer was goed!
  Was een hele leuke leerzame training!
  Als je veel over bewuste en onbewuste communicatie wil weten ben je aan het goede adres. Je bent nooit te oud om dingen te leren.
 • Ferry Dekker

  16-02-2017
  Inspirerende training met handige tips en tools die je gelijk in praktijk toe kan passen om je houding en communicatie te verbeteren! Dit alles bij LaVie in Utrecht, prima faciliteiten en catering.
 • Onbekend

  11-01-2017
  "Het waren 3 fantastische dagen". Dat was mijn credo achteraf. Echt waar. Inspirerend, verhelderend en professioneel is deze NLP training door een geweldige docent gegeven. NLP heeft mij persoonlijk meer rust, luister- en denkvermogen gegeven. Een echte aanrader voor elke professional die meer wilt met communicatie, tonatie van woorden en coaching.
 • Petra de Munnik

  11-01-2017
  Inspirerende training van 3 dagen gegeven door een zeer professionele docent. Een prima methode om met NLP kennis te maken in korte tijd. Het prikkelt en maakt nieuwsgierig om meer van NLP te weten te komen. Implementatie van het geleerde in de praktijk volgt tijdens en na de training! Een échte aanrader voor wie zich open durft te stellen voor nieuwe communicatiemogelijkheden!
 • Ruud Heijermans

  12-12-2016
  De driedaagse cursus NLP was door de zeer inspirerende docente absoluut zeer geslaagd.
  echt een aanrader.
  ik grijp nog steeds terug op de gesprekstechnieken die ik daar geleerd heb en goed kan toepassen
 • Thalassa Kant

  09-12-2016
  Zeer deskundige, energieke en enthousiasmerende docente waarbij ik de training NLP in 3 dagen heb gevolgd. de inhoud van de training was duidelijk en goed toepasbaar in de praktijk, zowel privé als in mijn werk.
  Ik kan deze training van harte aanbevelen!
 • Heere

  08-12-2016
  Het was een bijzondere en bijzonder leerzame cursus die ik iedereen kan aanraden. Ongeacht je werk, leeftijd of interesses leer je bij deze cursus bepaalde manieren om met situaties en mensen om te gaan die altijd en overal van pas komen en je leven positief beinvloeden.
 • Jolanda van Welzenes

  06-12-2016
  Bij het inschrijven voor de training viel me direct op dat het meedenken van de contactpersoon aan de telefoon erg prettig was.
  Ik vond de theorie van de training goed te lezen en te begrijpen. Met de praktijkvoorbeelden van Yvonne en mededeelnemers werd de theorie levendig. Er was voldoende ruimte om casussen in te brengen. Oefenen met de theorie was heel leerzaam. De veiligheid van de groep werd goed gewaarborgd, wat ik erg belangrijk vind. De trainingslocatie was prima.
 • Hennie Flohr

  02-12-2016
  Ik heb NLP in 3 dagen gedaan. Een echte aanrader, verdieping in jezelf ...wat mij betreft mogen ze het op alle scholen geven. Weet zeker dat de wereld dan weer mooier gaat worden. De trainster was zeer ervaren en gaf de mensen die minder op de voorgrond waren de aandacht zodat ook zij aan het eind van de cursus zichtbaar waren en durfde te zijn !! De locatie Zwolle is mij prima bevallen, goed aan te rijden en prima parkeergelenheid op loop afstand. Kortom een perfecte cursus waar bij ik zeker zakelijk maar ook in mijn dagelijks leven wat aan heb.
 • Evert Bovenkamp

  28-11-2016
  Een inspirerende training van NLP. De docente weet het (werk)leven te verbinden met de praktische toepassingen van NLP. Een boeiende en leerzame ervaring. Helder en in stappen wordt de communicatie tussen mensen belicht via de NLP methode.
 • Evert Bovenkamp

  08-11-2016
  Betrokken trainster met goede verhalen om de vertaalslag van theorie naar de praktijk te maken.
  Goede balans tussen theorie en veel kunnen oefenen om de effecten van NLP te kunnen inschatten.
 • M G

  01-11-2016
  Goede balans tussen theorie en praktijk. De trainer was ervaren, dat merkte je aan alles: de manier waarop ze de kennis overbracht en illustreerde aan de hand van eigen voorbeelden, en in no-time een fijne, vertrouwde omgeving wist te scheppen. Super-cursus!
 • Lauwaars

  06-06-2016
  Super fijne training voor een ieder die meer over interactie tussen mensen onderling wil weten. Ook krijg je meer inzicht in je eigen denkwijze en de werking van je brein. Met een fijne praktische trainer op een prima locatie!
 • martens

  26-11-2015
  Fantastische trainster, compact onderwerp, veel oefeningen, leuke groep. De bijzondere uitleg van de trainster Soenia zorgde voor helderheid in het hoofd, zowel bij werk als privé! Dat je denkt : Oh ja , zo kan het ook!
 • Ibo Derin

  25-11-2015
  Een zeer nuttige en leerzame cursus. Veel managers zouden dit standaard in hun leiderschapsontwikkeling moeten implementeren. NLP geeft praktische tools mee welke je in staat stellen snel en effectief medewerkers te coachen en of ontwikkelen.
 • Zegan

  29-10-2015
  Zeer goede taining. Mede door de inzet van de docente. Zij gaf de juiste voorbeelden, stelde de juiste vragen. De training helpt je om meer inzicht te krijgen zowel in jezelf als in anderen.
 • Mardi Beukhof

  22-10-2015
  De trainer Marian is iemand die zelf NLP toepast in alles wat zij doet tijdens de training. Daarnaast is zij direct en durft te confronteren, waardoor ik en mijn mede cursisten goede inzichten op hebben gedaan. Zelf had ik van tevoren het beeld dat NLP wat zweverig zou kunnen zijn, maar Marian maakte het heel praktisch. Om NLP goed toe te kunnen passen zou ik zelf een vervolgtraining willen volgen. Maar deze training is een echte aanrader voor het basis gedachtegoed van NLP, en het inzicht in communicatie van jezelf en anderen om je heen.
 • Nathalie Klerx

  07-10-2015
  'NLP in 3 dagen'gevolgd in Rotterdam bij opleidingsinstituut ICM
  Martien is een fantastisch geschoold NLP trainer. Theoretisch en praktijkgerichte stof die hij met 1001 voorbeelden kan toelichten
  9 deelnemers wat de groep in 3 dagen tot een geheel maakt, al komt ieder binnen met een andere achtergrond
  Aangeleverd pakket met theoriemateriaal was meer dan voldoende.
 • Jurgen van Oostenrijk

  28-09-2015
  Enthousiaste trainer die de inhoud goed aan de man kan brengen. De cursus zou jaarlijks gevolgd kunnen worden, zodat je elk jaar op een positieve manier van start kunt gaan. Het boek is erg veel tekst :), maar hoefde tijdens de cursus niet helemaal gelezen te zijn.
 • roos simons

  03-03-2015
  Super inspirerend en motiverend en leuk! Ik zou de lange versie ook wel willen doen. Wat beter kon, was misschien de groep iets meer van eenzelfde niveau te laten zijn. Ook de bruikbaarheid op de dagelijkse werkvloer mag ietsje hoger.
  Veel leuke oefeningen gedaan en filmpjes gezien. Ans Vervoort was erg sterk als docent. Zeker doen!
 • Kim van den Nieuwenhuijzen

  19-11-2014
  Ik heb de training NLP in 3 dagen gevolgd. Ik heb dit als erg leerzaam ervaren en zou deze training zeker aan iedereen aan willen raden.
 • Ingrid Lemmens

  18-11-2014
  Ik heb het afgelopen jaar de training NLP gevolgd. Deze training heeft mij nieuwe inzichten gebracht die ik zowel zakelijk als privé kan toepassen. Een waardevolle training dus waar ik nu en in de toekomst iets aan heb.
 • M. Werry

  Ik heb met heel erg veel plezier en interesse de cursus NLP in 3 dagen gevolgd bij ICM. Zowel de locatie, het lesmateriaal en vooral de docent waren erg goed.

  Wat me vooral positief opviel was de persoonlijke betrokkenheid van de docent en de interactie met de andere cursisten. Hoewel NLP een serieus onderwerp is, hebben we ook veel plezier gehad en veel van het onderwerp opgestoken. Ik kan het iedereen aanbevelen.

 • Joop Rijkhoff

  Na elders een "NLP WORKSHOP" te hebben gevolgd, de cursus NLP in 3 dagen gevolgd bij ICM. Ik vond het een leuke training, we hadden een goede docent. Daarnaast was het ook erg leerzaam.

  Inmiddels heb ik ook nog elders een 7 daagse NLP Practicioner training gevolgd en ben ik nu werkzaam met jongeren met een gedrags en motivatie probleem waar het geleerde goed van pas komt.

 • Anoniem

  Ik heb de NLP cursus gevolgd die bestond uit 3 dagen. De locatie was zeer geschikt, in een natuurlijke omgeving.

  Ik zou iedereen de cursus aanraden omdat de leerstof interessant is en toepasbaar op zowel werk- als privégebied. De trainer was erg professioneel en een echte ervaringsdeskundige die goede praktijkvoorbeelden kon geven waar de theorie van de cursus mee geïllustreerd kon worden. Het lesmateriaal sloot dan ook goed aan bij de cursus.

 • Anoniem

  De docente heeft vanaf het begin voor een prettige leeromgeving gezorgd door haar ruime ervaring, persoonlijkheid en capaciteit om theorie te matchen aan concrete voorbeelden uit de praktijk. De combinatie van het lesmateriaal, lesprogramma, de docente, de organisatie van ICM en de locatie zorgden ervoor dat ik onbezorgd en met veel plezier naar de training ben gegaan en dat ik de 3 dagen als heel waardevol, nuttig, inspirerend en enthousiasmerend heb ervaren.

 • F. Cuijpers

  Prima manier om met NLP kennis te maken. In de drie dagen wordt een erg goede indruk gegeven van de mogelijkheden van NLP in je eigen leven. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over de trainer. Hij was erg enthousiasmerend en kon de stof heel goed toelichten en met voorbeelden doordrenken. NLP is voor mij een soort van nieuwe levensstijl geworden. Ben er heel erg blij mee!

 • Anoniem

  Sinds het volgen van de NLP cursus ben ik me meer bewust van mijn houding en neem ik de omgeving beter in mij op. De docent spiegelt vooral ervaringen uit de praktijk, staat open voor alles en helpt de zaken begrijpend te krijgen zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Verder was alles ook gewoon goed geregeld!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 10 opleidingen en trainingen in de categorie: Psychologie.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.