Agile PM

Agile Project Management Practitioner – inclusief examen

Deze internationaal erkende opleiding zorgt voor verdieping van je Agile expertise en helpt je de Agile aanpak nog beter toe te passen op je projecten.
Beste Opleider van Nederland 2023

In het kort

Heb je behoefte aan verdieping van je Agile expertise en wil je de Agile aanpak nog beter kunnen toepassen op je projecten? Met de opleiding Agile Project Management Practitioner beschik je over de nieuwste methodieken en toepassingskracht van Agile projectmanagement om een project tot succes te brengen. Je kunt razendsnel inspelen op onvoorspelbare veranderingen in wensen van de opdrachtgever en teams activeren om zelf beslissingen te nemen bij gebeurtenissen tijdens het project. Je bent een opgeleid en vakkundig Agile projectmanager met een internationaal erkend diploma die vol vertrouwen nieuwe projecten tegemoet gaat.

Resultaat

 • Je bent in staat om met succes projecten te initiëren en te begeleiden op basis van Agile Project Management
 • Je kunt principes, lifecycle, producten en technieken volgens de Agile methodiek toepassen
 • Je kunt de projectorganisatie van een Agile project inrichten
 • Je kunt de Agile methodiek toepassen op projecten in jouw organisatie
 • Je beheerst de gedragingen die bij Agile leiderschap horen en kunt deze effectief toepassen
 • Je bent voorbereid op het Agile Project Management Practitioner- examen en legt het examen tijdens de opleiding af

Doelgroep

De opleiding Agile Project Management Practitioner is uitstekend geschikt voor iedereen die bij het management van Agile projecten betrokken en verantwoordelijk is. Je hebt het Agile Project Management Foundation examen behaald en je hebt behoefte aan verdieping van je kennis en het praktisch toepassen van Agile Project Management.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

Pakketten

We bieden je de mogelijkheid om deze cursus met een andere cursus in één pakket te volgen. Dat levert je een kostenvoordeel op. We bieden deze pakketten aan:

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

 • Verdieping in de Agile methodiek, filosofie en principes
 • Inrichten van de projectorganisatie binnen een Agile project
 • Toepassen van Agile binnen de organisatie
 • Management van requirements in een Agile project
 • Management van Agile teams
 • Agile planning en beheersing
 • Fasering en projectoplevering
 • Eisen en schattingen
 • Samenwerken binnen projecten
 • Voorbereiding op het officiële examen
 • Agile Project Management Practitioner
 • Examen Agile Project Management Practitioner
 • Praktijksituaties en -voorbeelden

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Opleiding gevolgd en examen gehaald? Ontvang het officiële Agile Project Management Practitioner – diploma!

 • Intake

  Voorafgaand aan de opleiding vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt, gericht op jouw persoonlijke situatie. Deze vragen helpen je om jouw ontwikkeldoel helder te omschrijven.

 • Agile werkwijze

  Tijdens de opleiding staat het denken en werken volgens de Agile Project Management-filosofie centraal. Je gaat Agile werken in je praktijk en je wordt Agile getraind tijdens de bijeenkomsten. Het programma in de bijeenkomsten volgt je praktijk en je vragen over de methode van Agile Project Management. Zo raak je op interactieve wijze thuis in de materie.

 • Ervaren docent

  De gehele opleiding wordt verzorgd door een ervaren projectmanagementdocent met ruime ervaring op het gebied van Agile projectmanagement.

 • Examen

  Oefeningen en proefexamens op de online leeromgeving bereiden je optimaal voor op het officiële Agile Project Management Practitioner-examen. Het examen wordt door ICM afgenomen tijdens de laatste bijeenkomst.

Handig om te weten

 • Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 • Volgens de richtlijnen van APMG stelt ICM de volgende eisen aan je vooropleiding:

  • Agile Project Management Foundation
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring met projectmanagement

 • Iedere studiebijeenkomst vereist ongeveer 5 tot 7 uur studievoorbereiding.

 • Het meest actuele studiemateriaal wordt gebruikt, dat volledig aan de richtlijnen en exameneisen van APMG voldoet. Het boek ontvang je in het Engels, het overige lesmateriaal en de bijeenkomsten zijn in het Nederlands.

 • De opleiding Agile Project Management Practitioner biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

  • Agile Project Management Practitioner – diploma

  De opleiding leidt op voor het gelijknamige examen. ICM neemt aan het eind van de opleiding het Agile Project Management Practitioner-examen af onder auspiciën van APMG Benelux.
  Het examen wordt tijdens het laatste dagdeel van de opleiding afgenomen en is Engelstalig.

 • Ben je nog niet in het bezit van een Agile Project Management Foundation-diploma? Om het Agile Project Management Practitioner-examen te kunnen doen, dien je het Agile Project Management Foundation-examen behaald te hebben. ICM biedt je de mogelijkheid om het Agile Project Management Foundation-diploma en het Agile Project Management Practitioner- diploma in één pakket te behalen. Je start met Foundation en aansluitend hierop start je met Practitioner. Indien je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen.

  Je kunt je op deze pagina voor dit pakket inschrijven.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

ICM verzorgt Agile Project Management Practitioner als avond- en als dagopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 6 bijeenkomsten. De dagopleiding is van 09.30 tot 16.30 uur en omvat 3 bijeenkomsten. De gehele opleiding duurt 1 maand. Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in juni 2024, augustus 2024, oktober 2024, december 2024, februari 2025, april 2025, juni 2025, augustus 2025, oktober 2025 en december 2025.

De opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 16 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.895,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Dit zijn kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/frisdrank en (bij het dagarrangement) een uitgebreide lunch. Voor online bijeenkomsten rekenen we uiteraard geen arrangementskosten.

 • Leskosten: € 1.545 (of 2 termijnen à € 798,00)
 • Materiaal: € 150
 • Agile Project Management Practitioner-examen: € 200

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

Ben je nog niet in het bezit van een Agile Project Management Foundation-diploma? Om het Agile Project Management Practitioner-examen te kunnen doen, dien je het Agile Project Management Foundation-examen behaald te hebben. ICM biedt je de mogelijkheid om het Agile Project Management Foundation-diploma en het Agile Project Management Practitioner- diploma in één pakket te behalen. Je start met Foundation en aansluitend hierop start je met Practitioner. Indien je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen.

Je kunt je op deze pagina voor dit pakket inschrijven.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Studieadvies nodig?

Bel voor vrijblijvend advies met onze studieadviseurs.

Bel 030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Bekijk al onze inspiratie rondom projectmanagement op onze ICM Campus.