Leef Je Persoonlijke Missie

Weet je waar je goed in bent en waar je hart ligt? Houd je van je werk en heeft de wereld jouw werk nodig? Leef en werk je betrokken en gelukkig? Om deze belangrijke levensvragen te beantwoorden heb je rust en aandacht nodig. Deze opleiding geeft je een jaar de tijd om jouw persoonlijke missie te ontdekken, te formuleren én uit te spreken. Tijdens dit bezinningstraject (her-)ontdek je jezelf, weet je wat je wilt bereiken en breng je focus aan in je leven. Je weet hoe je van betekenis kunt zijn voor anderen, zowel voor mensen met wie je samenwerkt als met wie je samenleeft.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Vouchers voor alle ICM events die gedurende je opleiding georganiseerd worden
 • Inspirerende bijeenkomsten, waarvan 2 verdiepende bezinningsdagen
 • Rustgevende locatie Landgoed Beukenrode in Doorn

Resultaat

 • Je bent serieus over wat je wilt bereiken. Je hebt focus en laat je niet afleiden.
 • Je kent je talenten en zet deze in bij je missie.
 • Je volgt je eigen plan in plaats van dat van anderen.
 • Je hebt steun van je omgeving. Ze dragen bij aan wat jij wilt bereiken.
 • Je draagt bij aan de missie van anderen en aan een betere wereld.
 • Je inspireert anderen om hun passie te vinden en hun missie te leven.
 • Je leeft je persoonlijke missie.

Doelgroep

Voor mensen die hun werk en leven op een hoger plan willen tillen. Voor leiders, managers, HR-managers, projectmanagers, professionals, adviseurs, trainers en coaches en voor iedereen die besluit het leven als een project te zien en voor het beste resultaat te gaan.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

Herfst
Op Landgoed Beukenrode ontdek je jouw diepste drijfveren, dromen, patronen en talenten. Terwijl de bladeren vallen, laat je los wat je altijd belemmerde om te zijn wie je bent. Je wordt je bewust van je gevoelens en de kracht van je innerlijk weten, je intuïtie.

Thema’s:

 • Ontdek je passie en onderzoek je gedachten
 • Grote denkers en filosofen uit het verleden
 • Betekenis en vorming van je levensproject

Winter
De winter is een tijd van wachten, verdieping en van vernieuwing. Een periode waarin energie opgebouwd wordt, zodat het leven weer kan beginnen. Tijd om naar binnen te keren en het leven met je relaties, je keuzes en je levenslessen onder de loep te nemen. Uiterlijk is er rust, innerlijk is er groei.

Thema’s:

 • Vertrouwen, afscheid nemen en acceptatie
 • Opruimen en voorbereiden op de ecologiecheck
 • Doe de ecologiecheck

Lente
De lente is ontwaken en openbarsten. Het leven krijgt letterlijk vorm en dat verwondert. Er ontstaat nieuwe schoonheid waarvan je kunt genieten. De eerste confrontatie met de buitenwereld is soms nog wat onwennig en kwetsbaar. Maar nu is het zaak om door te zetten. Als je serieus bent over je doelen dan verander je duurzaam.

Thema’s:

 • Uitdagende en inspirerende voorbeelden
 • De eerste versie van je missie
 • Nieuwe plannen maken

Zomer
Je bent volledig opgeladen en vol energie om aan te pakken. Je komt volledig tot bloei en maakt je op om te oogsten. Je achterban onderschrijft jouw missie en zorgt voor steun. Ga door waar je mee begonnen bent, zet dromen om in actie. Gebruik de lange, zonnige dagen om het onderste uit de kan te halen.

Thema’s:

 • Afleidingen en obstakels
 • Managen van verwachtingen
 • Doe de ecologiecheck
 • Oogsten van successen
 • Plannen van je Eindopdracht
Startdata en locaties

Studiewijze

Met de seizoenen mee | Leef Je Persoonlijke Missie volgt de seizoenen. We geloven dat als je een natuurlijk ritme volgt, je met minder moeite je resultaten bereikt. Het traject start om die reden in de herfst waarin loslaten centraal staat. De winter staat voor inkeren. De lente voor opnieuw beginnen. De zomer voor tot bloei komen en oogsten. Je staat niet los van deze cyclische beweging door het jaar heen maar je bent er onderdeel van.

Intake | Jouw persoonlijke leerdoelen staan centraal tijdens dit traject. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst geef je in een schriftelijk intakeformulier aan wat jouw leerdoelen, wensen en verwachtingen zijn. De trainer benadert je persoonlijk om de intake met je door te nemen. Daarmee is het zowel voor jou als voor de trainer helder waar je mee aan de slag gaat tijdens de bijeenkomsten.

Persoonlijke coaching | Je trainer is je persoonlijke coach die je helpt tijdens de individuele coachsessies uitdagingen te identificeren en te vertalen in haalbare doelen. Praktisch, helder en doelgericht.

Bezinningsdagen | ICM organiseert tijdens dit traject 2 bezinningsdagen. Je verdiept tijdens deze dagen je inzichten door middel van coaching, stiltewandelingen, meditatie, mindfulness en ontspanningstechnieken.

Je omgeving betrekken | We laten niets aan het toeval over. Wij geloven in observeerbare gedragsverandering. Je ontwikkelt je zichtbaar en vraagt hierop gericht feedback in je directe (werk)omgeving. Tijdens 2 dagen in dit jaar doe je een ecologiecheck waarin je afweegt en nagaat wat jouw keuzes met je omgeving doen. Wat gebeurt er als je je doel wel of niet bereikt? Levert jouw verandering geen nieuwe problemen op bij jou, anderen of de wereld?

Afronding |  Dit bijzondere traject rond je af wanneer jij wilt en kunt, maar uiterlijk 1 jaar na de laatste bijeenkomst. Belangrijk is dat jij er klaar voor bent om je missie uit te spreken naar een zelfgekozen publiek. Jij kiest waar en wanneer je dat doet. Het resultaat is dat jij en je omgeving weten wat jouw missie en passie is, waar je uitdagingen liggen en hoe jij van betekenis kunt zijn voor anderen.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor dit traject. Wel is enige levenservaring gewenst en ben je gewend om te reflecteren op eigen handelen en motivatie.

Studievoorbereiding

De totale studiebelasting buiten de bijeenkomsten is 20-25 uur.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 49 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Deze opleiding is ook volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in september 2022.

De opleiding wordt verzorgd in Doorn en Online Virtual Classroom.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 49 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 4.444,-.

Deze investering kun je ook betalen in 3 termijnen à € 1.506,-. Dit bedrag bestaat uit:

 • Leskosten
 • Literatuur en lesmateriaal
 • Online leeromgeving
 • Individuele coaching

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.Meer informatie

Financiering en fiscaal voordeel

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse mogelijkheden voor subsidies en belastingaftrek. Als je de cursus (deels) zelf betaalt kun je bijvoorbeeld (tot 1 januari 2022) gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.Meer informatie

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 49 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.