Praktische Bedrijfskunde in 3 dagen

Heb je behoefte om bedrijfsbreed mee te denken? Heb je ervaring in je eigen discipline, maar mis je het bedrijfskundig kader om naar je eigen organisatie te kijken? Wil je beter begrijpen wat er op andere afdelingen gebeurt? Dan is deze waardevolle training uitermate geschikt voor jou. Je maakt kennis met bedrijfskundige concepten over onder meer interne organisatie, marketing en strategie. Tijdens deze training werk je aan bedrijfskundige onderwerpen via opdrachten en praktijkcases. Op deze manier krijg je snel en effectief inzicht en leer je op een bedrijfskundige manier denken en werken.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je bedrijfskundige kennis en ervaring naar een hoger niveau
 • Je leert over de grenzen van je eigen werk te kijken en mee te denken
 • Je leert je toegevoegde waarde voor de totale organisatie te vergroten
 • Je kent de principes en modellen binnen het vakgebied bedrijfskunde
 • Je ontwikkelt je kennis van management en strategie
 • Je verkrijgt inzicht in de samenwerking tussen de verschillende organisatiedisciplines

Doelgroep

De training is uitstekend geschikt voor iedereen die zich op bedrijfskundig gebied verder wil ontwikkelen en op een hoger niveau naar zijn of haar werk wil kijken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Principes van bedrijfskunde
 • Rol van bedrijfskunde in het bedrijf
 • Samenhang bedrijfskunde met andere vakgebieden
 • SWOT-analyse en confrontatiematrix
 • Inzicht in de interne organisatie
 • Marketing binnen bedrijfskunde
 • Management en stijlen van leidinggeven
 • Tactische en operationele planning
 • Financieel beheer en analyse
 • Verandermanagement en reorganisatie
 • Praktijkvoorbeelden en -situaties
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving en vindt een online intake plaats. Je bekijkt de ICM-videoserie en brengt je persoonlijke doelen in kaart. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training en is er in de bijeenkomsten extra gelegenheid voor praktijkgericht leren. Je leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten.

In deze training ligt de nadruk op het kennismaken met bedrijfskundige concepten over onder meer interne organisatie, marketing en strategie. Je leert te werken met bedrijfskundige processen via opdrachten, cases en rollenspellen. Onder leiding van een ervaren trainer leer je met behulp van diverse boeiende oefeningen op een bedrijfskundige manier werken en denken.

Aan het einde van de training stel je een Persoonlijk Actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen. Ook na de training hou je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM- leeromgeving.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.595,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • E. Broeze

  03-12-2019
  Top trainer, weet met veel flair en humor abstracte modellen levend te maken. Ik heb duidelijke handvatten gekregen o.a. om een visie, missie en strategie te formuleren en mijn kennis vergroot.
 • Jamée van Munster

  24-11-2017
  Wat ik erg leerzaam heb gevonden aan deze training is de vertaalslag naar de praktijk. Er was veel ruimte voor eigen inbreng. Eddy zet je aan tot denken met zijn kritische manier van vragen stellen. Hij haalt daarmee het beste in iedereen naar boven.
 • Esther de Koning

  09-11-2017
  Mijn ervaring is zeer positief, de stof werd goed uitgelegd met duidelijke voorbeelden uit de praktijk. Je werd door Eddy getriggerd om goed na te denken hoe je bepaalde situaties in de praktijk zou gaan aanpakken en waarom op die manier.
 • Jan Hoogvliet

  28-01-2017
  Deze training doet zijn naam eer aan. De kern van bedrijfskunde wordt tastbaar uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de hedendaagse wereld. De trainer stimuleert je deze kennis te vertalen naar je eigen ervaring in het bedrijfsleven. Door spiegeling van de trainer en reflectie met andere deelnemers leer je de processen herkennen. Na deze 3 dagen ben je in staat je visie op je huidige bedrijf los te laten en raak je gemotiveerd de kennis uit te bouwen. De trainer is zeer deskundig en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Hij zal je daarnaast met zijn kennis onbevangen spiegelen op jouw werkervaring en visie.
 • Sander Koopman

  25-01-2017
  Leerzaam en goed toepasbaar, zeer geschikt voor personen die in korte tijd de basis van bedrijfskunde onder de knie willen krijgen. Ook het verstrekte boek was zeer waardevol en gaf een brede blik op de bedrijfskunde.
 • Rob Sol

  14-07-2016
  Drie fantastische inspirerende dagen heb ik gehad.
  Ik heb deze training als een soort masterclass ervaren. In korte tijd veel bijgeleerd; aanwezige kennis kunnen updaten naar 2016.
  De docent straalt passie voor bedrijfskunde uit; is heel deskundig en goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen.
  De training heeft me geholpen om beter inzicht te krijgen in de eigen organisatie en me meer grip gegeven op huidige uitdagingen. Deze training heeft me ook uitgedaagd tot zelfreflectie en me na te laten na denken over welke keuzes ik zou kunnen maken....

  Deze opleiding is natuurlijk geen vervanging van een volledige bedrijfskunde opleiding maar ideaal als update van een wat 'verouderde' management opleiding. Maar ook een goede start wanneer jij je wilt gaan verdiepen in bedrijfskunde en nog niet weet welke kant (of opleiding) je precies op wilt.
 • Emma Pot

  25-11-2015
  De training was zeer praktijkgericht en werd door een trainster gegeven die uitblonk in empatisch vermogen vanwege de gemixte samenstelling van cursisten. Haar ervaring en enthousiasme maakte deze training tot een hele prettige en informatieve ervaring.
 • Marleen du Clou

  31-10-2015
  Een hele nuttige training. In 3 dagen tijd leer je de belangrijkste zaken rondom bedrijfskunde. Omdat we met een kleine groep waren, kreeg ieder veel persoonlijke aandacht en tips hoe het geleerde toe te passen.
 • Hans van der Kolk

  28-10-2015
  Ik vond het een prachtige training waar ik tot op de dag van vandaag geweldig profijt van heb. Geweldig om binnen de organisatie bezig het geleerde toe te passen en wanneer dit tot ideeën leidt, dit bij verschillende mensen bespreekbaar te maken en concreet tot actie over te gaan. Onze cliëntenraad maakt op dat vlak mooie vorderingen!\
 • Patrick Vos

  12-01-2015
  Een training die in hoofdlijnen de aspecten van bedrijfskunde aan bod laat komen. Met een enthousiaste docent een genot om de hedendaagse bedrijfskunde op te frissen. De cursus sluit goed aan bij de dagelijkse praktijk.
 • Ineke Gerritsen

  07-11-2014
  Een training die veel aspecten in bedrijfskunde aan bod laat komen. Het doorlopen er van is intensief maar met een enthousiaste docent ook leuk en leerzaam. Tip: stel jezelf de vraag wat je wilt meenemen uit deze training. Daar wordt dan ook extra aandacht aan besteed. Locatie Utrecht was daarnaast ook echt uitstekend. Dank ICM!
 • Ineke Gerritsen

  05-11-2014
  Informatieverstrekking uitstekend, het beloofde nagekomen en meegedacht bij mijn hulpvraag. Uitstekende service!
 • anonymous

  10-11-2013
  Voor mij als beginner binnen de bedrijfskunde kan ik alleen maar zeggen dat het erg zinvol was. Ook voor de meer gevorderden binnen de groep was er verdieping en herhaling van theorie mogelijk. Ik korte tijd wist de docent mij en anderen mee te nemen in de wereld van de bedrijfskunde. Dit door de ervaringen uit de praktijk te koppelen aan de theorie.
 • anonymous

  06-11-2013
  Het was een interactieve training waarbij veel ruimte was om ook naar praktijk voorbeelden en/of situaties te kijken, waardoor sommige theoretische zaken ineens heel tastbaar werden, erg fijn.
 • Bart

  05-02-2013
  Een zeer interessante training met veel voorbeelden uit eigen praktijk en die van studiegenoten. Heldere informatie en studiematerialen ook. Drie dagen is wel wat kort om heel diep op de materie in te gaan maar je gaat met een goede basis op zak naar huis. Een goede trainer en prettige groep studenten maakte het plaatje compleet. Ik heb er veel aan gehad!
 • Jeroen Hoeksema

  20-09-2012
  Met veel plezier heb ik deze brede opleiding met ruim voldoende herkenbare praktijkvoorbeelden gevolgd. Zelf nadenken wordt gestimuleerd en de structuren van een bedijfvoering worden helder gemaakt.<br>
  Absoluut een aanrader!
 • Jeroen

  03-07-2012
  Goede cursus met voldoende ruimte om te discussieren omtrent de lesstof en toepassing daarvan in verschillende praktijksituaties. Een absolute aanrader.
 • Chiel Vinke ✔

  03-07-2012
  Het is een praktische opleidingen waar de ervaringen uit de praktijk direct aan bod komen. De leerkracht is goed onderbouwd en geeft advies waar dit noodzakelijk is. Ik heb de opleiding met veel plezier gevolgd.
 • Nick ten Hoeve

  12-03-2012
  Was een zeer goeie training, veel informatie gekregen en in korte tijd veel geleerd.<br>Onze trainer dhr. van Linde had mooie voorbeelden vanuit zijn eigen loopbaan.<br>Tevens vond ik dat hij alles heel goed had voorbereid.<br>Na aanleiding van bovenstaande bevindingen heb ik besloten om de opleiding praktische bedrijfskunde te gaan volgen.<br><br>Mvg Nick ten Hoeve
 • Debora Kops-Holtrop

  03-06-2010
  super opleiding mede door de leuke groep en geweldige trainer!<br>De locatie in Utrecht centrum is goed te bereiken.
 • Hendrik

  24-01-2010
  Deze opleiding heeft me veel inzicht en kennis gegeven, die goed te gebruiken zijn in mijn huidige werk. De stof die behandeld werd in de lessen was mede door de uitstekende uitleg van de trainer en de ervaringen van de mede cursisten, goed te vertalen naar de eigen organisatie. De locatie (Utrecht) was goed te bereiken, ondanks dat dit midden in het centrum was. Goede parkeergelegenheid in de aansluitende garage, met een gereduceerd tarief mits in het opleidingscentrum voldaan. Ook de lunch en overige faciliteiten waren goed verzorgd. Door de correcte behandeling en communicatie van ICM en eerder genoemde pluspunten niets dan lof.
 • Anneke

  20-01-2010
  Deze opleiding met veel enthousiasme gevolgd. De inhoud sluit perfect aan op de dagelijkse praktijk, mede doordat elke cursist zijn of haar bedrijf vertolkt.<br><br>De combinatie van de ICM lesmap, het bedrijfskunde boek en de kennis van de docent dwingt je tot nadenken en geeft een helder inzicht.<br><br>Goed te doen naast een full-time baan. <br><br>Alle lof gaat naar de docent Vic Nuy, gedreven en inspirerend.<br><br>Veel succes!
 • Hans.

  20-01-2010
  Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren, hij sluit goed aan bij mijn werkzaamheden. De trainer beschikte over veel praktijkkennis die goed aansluit bij de theorie stof uit de leerboeken. De locatie was zeer goed, voldoende ruimte en faciliteiten.
 • A.H.Doornbosch

  19-01-2010
  Zeer goede opleiding die aansluit bij de praktijk. Per module maak je praktijkopdrachten waarin je je eigen organisatie/bedrijf analyseert aan de hand van de lesstof. Door deze opleiding heb ik meer inzicht gekregen in de processen en keuzes van de eigen organisatie.
 • Simone

  04-11-2009
  De cursus heeft me een zeer goede basis gegeven, zeker doordat de praktijkopdrachten altijd gekoppeld zijn aan je eigen bedrijf of organisatie. Tevens is deze curus goed te combineren met een fulltime job, er is voldoende tijd voor de opdrachten en het lesmateriaal door te nemen. Ik vond het persoonlijk erg prettig om de theorie direct toe te passen in de praktijk middels de opdrachten. Ook dit is een goede leermethode om te toetsen of je de theorie echt begrijpt. <br>Tijdens de cursusperiode staat de trainer altijd open voor vragen tijdens maar ook buiten de cursus. je kan de cursus volledig zelfstandig doen of email adressen uitwisselen met je medecursisten. Ook leer je de theorie toe te passen op andere branches omdat de cursisten vaak een andere achtergrond hebben. Al met was de cursus zeker de moeite waard en ben aan het overwegen om een vervolgopleiding via dezelfde organisatie te volgen.
 • Hettie van Dijk

  De training Praktische bedrijfskunde heeft me veel handvatten gegeven om wijzigingen aan te brengen in mijn eigen handelen en op de werkvloer. De docent was er een met veel ervaring en gaf ook ruimte voor persoonlijke inbreng. De training heeft me nieuwe inzichten gebracht en was heel zinvol.

 • Anoniem

  Een mooie verkenning van bedrijfskunde, die via zelfstudie een eerste vervolg krijgt. Wellicht later de cursus strategische bedrijfskunde.

  Praktische training, ervaren docent met veel kennis en inspirerende toevoegingen.

 • Johan

  Ik ben door het volgen van deze cursus een waardevolle ervaring rijker. De cursus biedt een basis aan theorie die je dan goed leert te begrijpen door de rollenspellen en oefeningen. De accommodatie overtrof mijn verwachtingen, het was heel goed te bereiken met openbaar vervoer en ook de catering was top.

 • Anoniem

  Inspirerende docent die je ruimte gaf om te sparren over allerlei zaken en die uit de praktijk veel voorbeelden kon geven.

  Hele leuke opleiding gedaan, goed verzorgd en ook het aanbod van voorbereidingswerk (leeswerk, video's bekijken) vond ik duidelijk en goed werkbaar.

 • F. Tillemans

  Ik vond de training zeer goed. De cursus was interessant en interactief. Het gaat in hoog tempo door een aantal onderwerpen heen.

  De keuze voor een beperkt aantal onderwerpen die wel in diepte worden uitgewerkt (ten opzichte van meerdere onderwerpen in algemene zin) was aangenaam en zorgt voor een goed begrip aan het eind.

  De docent was kundig en enthousiast. Tevens was de groep goed interactief en leergierig. Een leuke en interessante paar dagen.

 • Nick ten Hoeve

  Praktische bedrijfskunde was een zeer goede training, veel informatie gekregen en in korte tijd veel geleerd.

  Onze trainer had mooie voorbeelden vanuit eigen ervaring. Tevens vond ik dat hij alles heel goed had voorbereid. Naar aanleiding van bovenstaande bevindingen heb ik besloten om de opleiding praktische bedrijfskunde te gaan volgen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.