Zakelijk Engels

Je spreekt en schrijft redelijk goed Engels, maar je toepassing ervan in het bedrijfsleven kan nog beter. In een gesprek of zakelijke tekst weet je niet altijd de juiste woorden, zinnen en uitdrukkingen te gebruiken, waardoor je boodschap minder goed overkomt. Bij het luisteren naar of het geven van presentaties kun je verbetering gebruiken. Wil je met meer vertrouwen in een professionele omgeving Engels spreken en schrijven? Dan is deze training uitstekend geschikt voor je. Direct de dag na de training kun je het geleerde in de praktijk toepassen. Je brengt je competentie van de Engelse taal naar een hoger niveau.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je bent in staat om de juiste woorden en formuleringen in een zakelijke context toe te passen
 • Je kunt vloeiender en professioneler Engels spreken
 • Je leert een presentatie geven en beluisteren
 • Je kunt betere zakelijke teksten schrijven die bovendien een groter effect hebben
 • Je kent de benodigde Engelse omgangsvormen en etiquette
 • Je leert effectief Engelstalige zakelijke (telefoon)gesprekken voeren met de juiste formuleringen en woordkeus
 • Je tilt je kennis en vaardigheden op het gebied van de Engelse taal naar een hoger niveau binnen het Europees Referentie Kader

Doelgroep

Iedereen met basiskennis van de Engelse taal die zijn of haar beheersing van en vertrouwen in woord en geschrift in een zakelijke context, wil verbeteren en naar een hoger niveau wil tillen binnen het Europees Referentie Kader (www.erk.nl).

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Engels in een professionele omgeving
 • Grammaticale basisregels
 • Zinsstructuur en woordvolgorde, de juiste formuleringen en woorden in de juiste context
 • Zakelijke etiquette en omgangsvormen in de Engelse en Amerikaanse cultuur
 • Uitbreiden en (re)activeren woordenschat
 • Presenteren en omgaan met vragen
 • Volgen van en actief deelnemen aan besprekingen, vergaderingen en presentaties
 • Stijl en structuur voor zakelijke e-mails, memo’s, offertes, brieven en rapporten
 • Zakelijke gesprekken voeren
 • Telefoongesprekken voeren
 • Vergroten van je zelfvertrouwen
 • Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin worden de leerdoelen in kaart gebracht. Onder leiding van een native speaker wordt gewerkt met rollenspellen, praktijkcases en individuele of groepsopdrachten.Tussen de lessen heb je telefonisch en via e-mail contact met je medecursisten.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.495,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Niels

  04-07-2019
  Ervaren als een opfriscursus Engels met veel aandacht voor het daadwerkelijk toepassen van Engels bij presentaties, interviews en gesprekken. Daarnaast voldoende aandacht voor grammatical, zinsopbouw en de verschillen tussen Brits en Amerikaans Engels. Tot slot ook geoefend met de uitbreiding van de woordenschat.
 • Lyanne Hoekman

  28-08-2018
  Ik vond dat de training erg duidelijk werd gegeven. Mede dankzij het kleine groepje wat we hadden had je veel 1-1 contact met de trainer. Zij was erg aardig en hielp je goed.
 • Marcel van Moorst

  25-08-2018
  opzet van de cursus prima en werkwijze van docent Allison zeer goed: aandacht voor iedereen, opbouwend, gedreven en warm. anticiperend op praktische situaties, gericht op groei van het vertrouwen in jezelf. Praktisch lesmateriaal, goed bruikbaar als naslagwerk.
 • Emily Ballos

  04-05-2018
  Leerzaam, direct to the point en makkelijk te volgen. The trainer knows what she's doing (an expert). Ik vond de sfeer heel leuk en relax. The restaurant is very good and the location is perfect!
 • Geert de Klaver

  30-11-2017
  Praktisch, leerzaam, gericht op de praktijk van de deelnemers en uiteraard met veel plezier. Trainer is native speaker en heeft veel geduld.
  De rollenspellen met de deelnemers waarbij je deelneemt aan een meeting is zeer leerzaam
 • Jamila Elmoukaddem

  24-11-2017
  Het was leuk en leerzaam om weer eens de hele dag Engels te spreken. Nuttig geweest om uitleg te krijgen over de grammatica. Veel praktische oefeningen gedaan.
  Ben tevreden over de 3-daagse training.
 • Claudia de Wreede

  08-11-2017
  Het was een leerzame en leuke cursus. Allison maakte de training erg praktijkgericht en er was voldoende ruimte voor vragen en/of eigen inbreng. Er waren leuke opdrachten waardoor de tijd voorbij vloog. Ik vond de cursus boven verwachting.
 • Martens

  21-02-2017
  Erg inspirerende en kwalitatieve cursus. De groep bestond uit 7 personen wat perfect was. Aan het begin van de cursus werd gekeken welke leerdoelen elk individu heeft en werd het programma hier zodanig op aangestuurd. De afwisseling van 'droge stof' met interactieve opdrachten en het enthousiasme van Alison, zorgden ervoor dat de dagen voorbij vlogen. Ik had hier graag een vervolgcursus van gezien.
 • Jan-Bart Bouwmans

  03-11-2016
  Heel goede en prettige trainer en een mooie en complete training. Veel geleerd, geoefend en vooral gesproken! Zeker aan te raden voor mensen die hun Engelse spreekvaardigheid willen verbeteren en hier actief mee aan de slag willen.
 • Jan-Bart Bouwmans

  26-06-2016
  Een heel praktische en leuke training. Ik wilde beter Engels leren spreken en werd door trainer Alison direct in het diepe gegooid bij de kennismaking. Er wordt tijdens de hele cursus geen Nederlands gesproken! Ik heb mijn woordenschat vergroot en spreek beter Engels. Erg waardevol voor iedereen die de taal wel spreekt, maar nog niet voldoende machtig is deze in zijn werk toe te passen.
 • Marjolein van der Laan

  06-05-2016
  Super training met een betrokken docent. Veel geleerd. En gelijk toepasbaar op de werkvloer. En ook goed te combineren met evt andere werkzaamheden.Echt een aanrader voor mensen die wat zelfverzekerder Engels willen spreken en schrijven op zakelijk gebied.
 • Pieternelle Vlaanderen

  08-07-2015
  Dit was een cursus waar ik heel veel aan heb gehad. Het begin niveau lag al vrij hoog, maar Liz ging daar perfect mee om. Zij zorgde dat er nog steeds elke dag wat te leren was. Deze cursus was voor mij direct in de praktijk toepasbaar en heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Ook vele tips ontvangen om ook na de training je Engelse vaardigheden te blijven trainen. Echt een aanrader!
 • Kim Struik

  24-06-2015
  Ik heb een zeer prettige cursus afgerond bij ICM.
  Liz Steele is een zeer ervaren docent en native speaker.
  Ze past het niveau van de cursus aan de groep aan en kijkt ook goed naar het individu.
  Ik verheugde mij elke week op de les, boeiende discussies in het Engels en een goede sfeer.
  Ik zou het iedereen aanraden.
  Wel vind ik persoonlijk drie weken te kort, gezien ik ernaast ook werk had ik niet genoeg tijd om te oefenen tussendoor.
  Het boek is zeer bruikbaar, dus die heb ik nu op mijn bureau ligegen als naslagwerk.
 • Anne de Waard

  24-06-2015
  Het was een hele bijzondere cursus; ver boven verwachting! De sturing van Liz was fantastisch- ze daagde ons uit om meer te leren en om vertrouwen te hebben in ons niveau.
  In de groep ontstond vrijwel direct een mooie synergie waardoor het Zakelijk Engels de rode draad was voor onze bijeenkomst, maar uiteindelijk meer geleerd hebben dan 'alleen maar' Engels. Ik ben als mens wijzer geworden van training en vond het oprecht jammer dat het afgelopen was. Vandaar dat we al een nieuwe ontmoeting gehad hebben na de cursus.

  This was truly a once in a lifetime experience!
 • Alexander Penning

  24-06-2015
  De training was zeer intensief. Ook vanwege het feit de de gehele dag alleen maar engels werd gesproken. De lerares is zeer begaan, actueel en geintereseerd in het bedrijf waarin ik werkzaam ben. Hierdoor kon zij alles toespitsen op wat voor mij belangrijk is. Ook werden wij als cursisten doorlopend geprikkeld om net een stapje verder te zetten. Al met al een zeer intensieve maar waardevolle cursus waar ik met bijzonder veel plezier aan terug denk
 • Jacobs

  05-01-2015
  Goed georganiseerd,
  lesgeefster was heel goed, betrokken met de cursisten, ,
  ze gaf je een goed gevoel, altijd bereid om je te helpen ook buiten de lestijden.
  Lunch uitstekend geregeld.
 • Stephanie Keja

  01-12-2014
  Ik vind ICM een prettig bedrijf om een training bij te volgen. Deskundige en enthousiaste docenten, die genoeg tijd voor je persoonlijke doelen hebben.
 • Wouters

  29-04-2014
  Hartstikke leuke training. Inhoudelijk erg goed en afwisselend. De docent gaf duidelijk aan wat je verbeter punten waren na elk gesprek en ging net iets dieper in op de grammatica. Na afloop van de cursus werd een persoonlijk plan opgesteld zodat je na de cursus nog verder kan ontwikkelen.

  Kortom: Zeer de moeite waard! Ik zou het ieder willen aanraden die af en toe wat moeite heeft om Engels op de juiste manier in je werk toe te passen.
 • anonymous

  01-04-2014
  Training als nuttig, leerzaam maar ook als erg plezier ervaren. Docent bracht de materie op een erg positieve manier. De groep had ook redelijk veel inspraak waar de aandacht moest worden gelegd. Locatie perfect gelegen vanaf het CS van Utrecht.
 • Stephanie Keja

  01-04-2014
  Doordat er aan het begin van de training wordt besproken waarvoor je komt, worden de trainingsdagen aangepast naar de gewenste stof. Dankzij een goede lerares en een goed niveau van de leerlingen, heb ik erg veel geleerd! Ook de 1 op 1 gesprekken aan het einde van de dag zijn prettig. Een aanrader!
 • anonymous

  01-11-2013
  Training wordt gegeven door een ervaren docent. Tijdens de lessen komen alle belangrijkste facetten van het zakelijk Engels langs. Grammatica, presenteren enz. Je mag ook eigen input geven over de onderdelen die besproken worden. Kortom een fijne training om je vaardigheden in de Engelse taal op een hoger niveau te brengen.
 • Galina

  03-10-2012
  Prima georganiseerde training. Handige naslagwerken. Lerares zeer goed, wist ons prima bij de les te houden. Niet saai door vele wendingen. Ik werk al 11 jaar bij een Amerikaans bedrijf en was natuurlijk in de veronderstelling dat mijn engels prima was. Door deze cursus gingen mijn ogen open. En niet alleen ik had dit. Met mij ook de andere cursisten. Ben er een stuk wijzer uitgekomen (op engels gebied dan :-) Aanbeveling waard.
 • Inge Borg

  Ondanks dat de cursus maar 3 dagen duurt, heb ik zeer veel (bij)geleerd. Grootste winst was, dat ik mijn zelfvertrouwen weer heb teruggekregen. Door de rollenspellen komt iedereen aan bod. De prettige manier van lesgeven zorgt ervoor dat je het leuk gaat vinden om deel te nemen aan de conversaties, die alleen maar in het Engels gevoerd mogen worden.

  Het lesmateriaal is goed samengesteld, zodat je de boeken en aantekeningen ook na de cursus als naslagwerk kunt gebruiken. Complimenten zeker aan de lerares Zakelijk Engels!

 • André Ingelse

  Ik vond de training inhoudelijk goed en afwisselend , het was ook een leuke, gemengde groep. Verder was het ook een goede locatie. Ik heb door het volgen van deze training veel zelfvertouwen opgedaan. Ook heb ik veel tips gekregen hoe ik mijn Engels kan blijven verbeteren.

 • Anoniem

  Ik heb van mijn cursus een hoop dingen opgestoken. Les materiaal was goed verzorgd. (duidelijke lessen). En het was gemakkelijk te bereiken.

 • Bert Poort

  Ik heb deze training als zeer goed ervaren. De “native speaker” docent was professioneel en wist de theoretische grammatica regels goed uit te leggen met voorbeelden uit zakelijk situaties. Hierdoor bleef het erg leerzaam en interessant. Er was voldoende afwisseling tussen theorie en oefeningen.

 • Anoniem

  Perfect! Deze cursus is mij zeer goed bevallen. Naast inhoudelijk en de oefeningen heeft de docent hier ook een belangrijke rol ingespeeld.

 • C. Koorevaar

  Geweldige docent. Alles is keurig geregeld vanaf het moment van inschrijven.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.