Psychologie voor Managers (post-HBO)

Meer dan ooit speelt psychologie een belangrijke rol in afdelingen en organisaties. Wil je meer inzicht krijgen in het gedrag van je medewerkers? Wil je weten waarom de ene werknemer anders reageert dan de andere werknemer in dezelfde situatie? En wil je weten waarom het gewenste gedrag soms niet tot stand komt in de realiteit? Dan is deze opleiding Psychologie voor Managers uitstekend geschikt voor jou. In deze veelzijdige opleiding wordt je waardevolle kennis en inzichten vanuit de psychologie aangereikt. Je leert beter op teams en individuen in te spelen. Je brengt jezelf en je organisatie naar een hoger niveau.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je vergroot je inzicht in het vakgebied van de psychologie
 • Je vergroot je zelfinzicht
 • Je bent in staat je mensen beter in te schatten en effectiever te handelen
 • Je ontwikkelt je beoordelend vermogen en leert scherper waarnemen
 • Je bent in staat bewuster in te spelen op verschillende mensen en situaties
 • Je krijgt inzicht in het proces van groepsdynamica
 • Je krijgt meer inzicht in hoe mensen leren en wat hun drijfveren en motieven zijn
 • Je leert het potentieel van je werknemers beter te benutten

Doelgroep

Iedereen die in een leidinggevende, coördinerende of adviserende rol werkzaam is en die geïnteresseerd is in het menselijke gedrag en op zoek is naar praktische en toepasbare kennis op dit gebied.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Psychologie als gedragswetenschap
 • Ontwikkelingen en trends in de psychologie
 • Psychologie in werksituaties
 • Waarneming en perceptie op de werkvloer
 • Vorming van persoonlijkheid en gedrag
 • Beweegredenen, motivatie en verlangens van je medewerkers
 • Samenwerken met verschillende menstypen en gedragsstijlen
 • Communicatie en oordeelsvorming
 • Sociale context en groepsdynamica
 • Vergroten van eigen verantwoordelijkheid van mensen
 • Psychologie van verandering
 • Conflictsituaties en omgaan met weerstanden
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Praktijkopdrachten
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM- leeromgeving en vindt een online intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart, voor jezelf én voor de docent. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten.

Tijdens de opleiding leg je aan de hand van diverse oefeningen, cases en praktijksituaties de relatie tussen de theorie en je eigen werksituatie.Tussen de bijeenkomsten door werk je aan praktijkopdrachten via de ICM-leeromgeving, die zo je leerproces ondersteunt. De opleiding wordt verzorgd door een ervaren deskundige uit de praktijk.

Na de opleiding hou je onbeperkt toegang tot de ICM-leeromgeving waar je veel extra materiaal ter verdieping en inspiratie vindt.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

Je beschikt bij voorkeur over een HBO werk- en denkniveau.

Studievoorbereiding

Iedere bijeenkomst vereist ongeveer 4 uur studievoorbereiding.

Studiemateriaal

Tijdens de opleiding wordt het meest actuele studiemateriaal gebruikt.

Examenvoordeel

Mocht je onverhoopt niet slagen voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

De opleiding Psychologie voor Managers van ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Psychologie voor Managers (post-HBO) – diploma

Tijdens deze opleiding schrijf je praktijkopdrachten. Indien je alle opdrachten met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Psychologie voor Managers (post-HBO) – diploma.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Psychologie voor Managers (Post-HBO) in een pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op van minimaal €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt de opleiding Psychologie voor Managers als avond- en als dagopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 18 lessen. De dagopleiding is van 9.30 tot 16.30 uur en omvat 9 lessen. De gehele opleiding duurt 5 maanden.

Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de opleiding wordt gegeven in september 2021, februari 2022 en september 2022.

de opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 14 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.395,-.

 • Leskosten: € 2.070 (of 3 termijnen à € 715)
 • Literatuur: € 125
 • ICM-praktijkopdrachten: € 200

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Bert Verwoert

  02-10-2019
  Professionaliteit en kwaliteit staan voorop bij deze training met een goed evenwicht tussen praktijk opdrachten en theorie. En als je houdt van zelfdiscipline met het uitvoeren van jouw huiswerkopdrachten, dan mag je deze interessante opleiding niet missen.
 • Marjolein Waals

  28-08-2018
  Leuke, leerzame opleiding. Wij hadden een klein studiegroepje, dit was een groot voordeel. Interactieve lessen en d.m.v. praktijkvoorbeelden veel overleg gehad.

  Het niveau is goed te doen, wel redelijk veel thuis studie (geen verplichting maar hoort er wel bij.

  Kortom, een leuke studie!
 • Walter van der Veen

  26-06-2018
  De cursus maakt gebruik van een goede mix tussen theorie en praktijk. Vooral het leren van en met elkaar in een kleine groep heeft veel meerwaarde. Goede begeleiding van de docent en actueel. Een aanrader om weer eens de spiegel voor te houden waar je ook zelf staat in een groepsproces en wat dat doet.
 • Arjan de Volder

  16-11-2017
  Het beste aan de opleiding was de groepsdynamiek. We hadden een fijne groep bij elkaar, die vanuit een zelfde functie in hun organisatie tegen soortgelijke problemen aanliepen. De trainster was perfect afgestemd op de behoefte van de groep en daardoor ontstond een unieke wisselwerking waar ik veel van geleerd heb.
 • Kromhout

  02-12-2015
  Door behoefte om ook vanuit de theorie inzicht te krijgen in menselijk gedrag en hiermee mijn managementvaardigheden verder te ontwikkelen ben ik deze opleiding gestart. Dit alles met als doel om mensen beter te begrijpen en hen daardoor met minder moeite in de gewenste richting te laten bewegen. De opleiding is een pragmatische introductie op het gebied van psychologie en dan met name de onderwerpen die zakelijk van pas kunnen komen. Gaandeweg de opleiding maak je kennis met alle basisvermogens en hoe deze vermogens beter kan inzetten.
  Veel oefeningen, veel toegepaste theorie en hele interactieve sessies. Het tempo kan hoger waardoor er minder sessies nodig zijn dan de nu ingeplande 9 dagen.
 • Armanda Boere-Kiewiet

  26-10-2015
  Ontzettend boeiende opleiding die direct toepasbaar is in het dagelijkse leven. Je krijgt vooral inzicht in jezelf. Het is vooral ook erg waardevol om te kunnen "sparren" met medecursisten en trainster en zo tot inzichten/oplossingen te komen.
 • Gabriëlle van der Schaaf

  11-06-2015
  Psycohologie voor Managers is een training die bestaat uit 10 lessen, waarbij per les 1 onderwerp behandeld wordt. De 1e les start met een leervraagverkenning en deze leervraag kan/wordt in de loop van de opleiding nog bijgesteld (worden). In de ochtend wordt de theorie op een interactieve manier behandeld. 's Middags wordt gekeken wat dit betekent in organisaties. In de periode tussen de lessen bereid je de stof voor de volgende les voor en maak je een refelectieverslag waarin je aangeeft wat de behandelde stof voor jou betekent, hoe je hiermee om wilt gaan en hoe jouw leervraag zich verhoud tot de stof. Voor mij was het een boeiende opleiding, waarin theorie goed bruikbaar is in de praktijk en waarbij je ook zelf een spiegel krijgt voorgehouden. Ik voel me zekerder in mijn manier van leidinggeven en heb handvatten gekregen om mijn team ondersteunend aan te sturen.
 • W.J.M. (Wilco) Jong

  05-11-2014
  Lokatie is redelijk goed, goed bereikbaar. Lessen gegeven strak volgens schema. Praktisch gegeven training met leuke voorbeelden en werkwijze.
 • Rene Lodder

  04-11-2014
  Training die je in beweging brengt en houdt, ook na afloop. Zeer goed toepasbaar zowel zakelijk als privé
 • anonymous

  28-03-2014
  De theorie van de opleiding is in de praktijk zeer bruikbaar. Door middel van de reflectieverslagen en het contact met de medecursisten heb ik doelgericht aan mijn leervragen kunnen werken. Als een ui die afgepeld werd kwam ik steeds dichter bij de kern, en op momenten dat ik vastliep stelde de trainer de juiste vraag waardoor ik verder kwam. Met plezier maar niet zonder slag of stoot heb ik de opleiding met succes afgerond.
 • Gert Kramer

  De opleiding psychologie voor managers is een opleiding die mij past. Ik vind dat dit onderwerp een vast deel moet zijn in andere opleidingen omdat dit je inzicht, handvatten en bewustwording geeft voor zowel in het zakelijke als in het privé leven.
  In veel managementopleidingen leer je trucjes en wordt er niet geleerd om naar jezelf te luisteren. Je merkt hierdoor dat je meer en meer een rol gaat spelen en verder van jezelf af komt te staan. Deze opleiding brengt je terug bij jezelf en leert je wat het met jou doet.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.