Praktische Marketing

Je bent werkzaam op een marketingafdeling en je wilt op zeer praktijkgerichte wijze je kennis en vaardigheid op de vakgebieden marketing en (marketing)communicatie verder ontwikkelen. In deze training leer je met concrete tools en voorbeelden om op een effectieve wijze met marketing en (marketing)communicatie binnen je organisatie aan de slag te gaan. Je kent de doelstellingen van de afdeling en ontwikkelt de vaardigheden om je taken als marketingmedewerker uit te voeren. Je plant effectiever en hebt een beter inzicht in het marketingbeleid. Deze waardevolle training is concreet, actief, resultaatgericht en direct toepasbaar.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je kent de kernbegrippen van marketing(communicatie)
 • Je kent de onderdelen van een marketingplan
 • Je past verschillende online marketing technieken toe in je organisatie
 • Je geeft het creatieve proces in marketing en communicatie vorm
 • Je weet wat belangrijk is bij het schrijven van verschillende soorten marketingteksten

Doelgroep

(Toekomstige) medewerkers van de afdeling Marketing of Communicatie die op een zeer praktijkgerichte wijze hun kennis en vaardigheden op de vakgebieden marketing en marketingcommunicatie verder willen ontwikkelen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Marketing(communicatie) binnen de organisatie
 • Rol en taken van een marketing(communicatie)medewerker
 • Kernbegrippen marketing
 • De 4 P’s van de marketingmix
 • Lezen/interpreteren van een marketingplan
 • Marketingmiddelen
 • Ontwikkelen van persona’s
 • Huisstijl
 • Persberichten schrijven
 • Online marketing
 • Customer Journey
 • Content Marketing
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart middels een intake op de online leeromgeving. Onder leiding van een ervaren trainer raak je door theorie, oefeningen en interactie in de bijeenkomsten thuis in de materie.

Tussen de bijeenkomsten werk je op de online leeromgeving samen met je medecursisten aan opdrachten en wissel je ervaringen uit. Op de online leeromgeving vind je uniek ICM videomateriaal die je ter voorbereiding op de bijeenkomst bekijkt. Tussentijds maak je een opdracht gericht op je eigen praktijk. Aan het eind van de training stel je een persoonlijk actieplan op.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Lapidaire

  06-06-2018
  Ik kan ICM als opleidingsinstituut zeker aanraden. Medewerkers zijn betrokken, vakbekwaam, en denken met je mee om je goed persoonlijk advies te geven. Zeer prettige communicatie, flexibel en behulpzaam. Praktische Marketing zie ik als een goede introductie met het vakgebied. Goed om basiskennis op te bouwen.
 • Paula de Bruin-Voorneveld

  20-04-2017
  Hele goede ervaring gehad met de praktische marketing training. Geweldige trainer met een schat aan praktijkervaring. Hierdoor heb ik grip op het vak marketing gekregen en op mijn functie. Ik weet nu waar ik aan toe ben en welke richting ik op wil en kan gaan.
  Het lesprogramma wordt aangepast aan de leerdoelen en wensen van de cursisten. Constant wordt de vertaling naar je eigen praktijk gemaakt.
  Naar mijn mening is deze training onmisbaar bij de start van een marketing functie indien je geen gerichte opleiding hebt gehad.

 • Nanda Pastoor

  24-10-2013
  Professionele docent met praktijkervaring geeft een interactieve training. Naast de basiskennis over Marketing wordt er door middel van praktische vraagstukken, aangedragen door de deelnemers, op een actieve manier uitleg gegeven over de verschillende marketing onderdelen. Daarnaast wordt er voldoende getoetst waarbij de herhaling leidt tot een efficiënte training!
 • Iris Bleeker

  11-02-2013
  Een praktische marketing cursus, waarvan de opgedane kennis direct in de praktijk toepasbaar is!Een inspirerende trainer die veel praktijkvoorbeelden geeft uit het bedrijfsleven waardoor het begrip marketing echt gaat leven!
 • Wendy Seykens

  30-07-2012
  Een zeer praktijkgerichte training op het gebied van Makteting. De trainer gebruikt vooral praktijkvoorbeelden en laat je zelf nadenken over marketing, waardoor de training erg interessant en leerzaam is. Als praktijkopdracht maak je een aanzet tot een marketingplan, waardoor je hetgeen je geleerd gelijk in de praktijk kan brengen. Kortom een zeer goede training, waarbij je de basisprincipes van marketing leert kennen en gelijk in de praktijk kunt brengen
 • Tonny

  11-07-2012
  Zee goede, inspirerende trainer. De afwisseling tussen theorie en praktijkoefeningen was prima gedoseerd. OOk speelde de trainer uitstekend in op de persoonlijke werksituatie/-omgeving.
 • Jose Metsemakers

  20-05-2010
  Een ideale cursus voor medewerkers van een afdeling marketing die meer willen weten over marketing en het marketing proces. <br>Verschillende aspecten van marketing komen aan de orde en worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken.
 • anonymous

  06-01-2010
  Zeer interessante cursus mede door ervaringen van mede cursisten en de trainer die veel ervaring heeft gehad in het bedrijfsleven.<br>Goed lesmateriaal.<br>Prettige organisatie om trainingen bij te doen.
 • Wendy Seykens

  Een zeer praktijkgerichte training op het gebied van Marketing. De trainer gebruikt vooral praktijkvoorbeelden en laat je zelf nadenken over Marketing, waardoor de training erg interessant en leerzaam is. Als praktijkopdracht maak je een aanzet tot een marketingplan, waardoor je hetgeen je geleerd hebt gelijk in de praktijk kan brengen.

  Kortom een zeer goede training, waarbij je de basisprincipes van marketing leert kennen en gelijk in de praktijk kunt brengen.

 • Tonny Vermeulen

  Zeer goede, inspirerende trainer. De afwisseling tussen theorie en praktijkoefeningen was prima gedoseerd. Ook speelde de trainer uitstekend in op de persoonlijke werksituatie/-omgeving.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.