Praktisch Personeelsmanagement

In deze praktijkgerichte training komen in hoog tempo alle aspecten aan bod die de HRM’er van nu nodig heeft in zijn of haar functie. Wat houdt personeelsmanagement nu daadwerkelijk in? Hoe voer je op effectieve wijze verschillende soorten personeelsgesprekken? Hoe ga je om met instroom, doorstroom, uitstroom en ontwikkeling van medewerkers? Van welke wetgeving moet je op de hoogte zijn? Hoe verhoog je de motivatie van je medewerkers?

Deze training brengt je op niveau en leert je de verschillende HRM-instrumenten succesvol te hanteren.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je kennis van en inzicht in personeelsmanagement naar een hoger niveau
 • Je kent de verschillende HRM-instrumenten en leert ze hanteren
 • Je leert hoe je je medewerkers effectiever kunt motiveren en ontwikkelen
 • Je bent bekend met en oefent alle verschillende soorten HR- gesprekken
 • Je krijgt inzicht in relevante wetgeving en verzuimbegeleiding

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die op praktische wijze inzicht wil krijgen in de voornaamste elementen van personeelsmanagement.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Functie en rol van personeelsmanagement
 • Trends en ontwikkelingen in HRM
 • Positie van de HRM’er binnen de organisatie
 • Personeelsgesprekken en gespreksvaardigheden
 • Effectieve werving en het voeren van selectiegesprekken
 • Verhogen van de motivatie en inspiratie van je personeel
 • Coachen en begeleiden van medewerkers
 • Relevante wetgeving en arbeidscontracten
 • Beloning en bevorderen van inzetbaarheid
 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren
 • Verzuimbegeleiding en verzuimgesprekken
 • Outplacement en re-integratie
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze leeromgeving in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer wordt de theorie van onderwerpen zoals werven, selecteren, ontwikkelen, belonen en wetgeving afgewisseld met korte, praktische oefeningen en cases. In praktijkgerichte rollenspellen werk je actief aan het verbeteren van je gespreksvaardigheden in diverse personeelsgesprekken. Je krijgt gerichte feedback. Door onder meer het inbrengen van eigen cases, wordt de training gericht op je eigen dagelijkse praktijk. Als afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in je eigen functie.

Naast de bijeenkomstdagen is er een online leeromgeving die je optimaal voorbereidt op bijeenkomsten door onder andere het aanbieden van uniek ICM-videomateriaal. Na de training blijf je onbeperkt toegang houden tot deze leeromgeving. Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Mariska Pelkmans

  30-11-2018
  De training heb ik als erg positief ervaren. Dit kwam met name door de trainer, de inhoud van de training (afwisseling van casus, theorie, rollenspellen). Ook had de trainer humor en kon zich goed inleven in de verschillende situaties van de deelnemers op hun werkvloer. De samenstelling van de groep was divers, wat extra interessant was. De dagen vlogen voorbij, dat is een goed teken. Wat ik graag meer verdiept had gekregen, was ontslagrecht en slecht nieuws gesprekken voeren.
 • Marielle van Wieringen

  24-10-2018
  Het was een training van 3 dagen waarin echt alle basics van personeelsmanagement voorbij zijn gekomen. Echt een fijne training voor als je net in het vak zit of een opfrisser nodig hebt. Fijne afwisseling tussen theorie en zelf opdrachten doen en een goede interactie in de groep. Genoten!
 • Bannier

  12-09-2018
  Goede cursus, waarbij je in 3 dagen de hele basis van personeelsmanagement voor bij hoort komen. Zowel goed voor mensen die nieuw zijn als ervaren personeelsmanager die hun kennis willen opfrissen. Goede docent, die met humor de training geeft
 • Blauwhof

  27-07-2018
  Interessante en leuke opleiding. Heel veel praktijkvoorbeelden en oefeningen. Rollenspel om bepaalde gesprekken te oefenen. Veel ruimte voor vragen en ideeën. Enthousiaste leraar die met passie voor het vak zoveel mogelijk informatie probeert over te brengen. Wij hadden ook een hele leuke groep die goed met elkaar samen kon. Bij de praktijkopdrachten krijg je ook genoeg tips om een goed rapport af te kunnen leveren. Echt een aanrader. En heel fijn dat er klassikaal les wordt gegeven. E-learning is voor mij te afstandelijk, maar dat is uiteraard persoonlijk. HBO niveau.
 • anonymous

  19-04-2018
  Training was goed! Het was heel Interessant en zeker leerzaam. Er was veel Interactie wat erg fijn was. Je kreeg een stukje theorie en daarna mocht je het zelf gaan doen.
 • Liliana Kamienska

  24-11-2017
  Een goed opgebouwde praktijkgerichte training.
  Veel oderwerpen behandeld waarbij de theorie werd afgewisseld met praktische oefeningen zoals rollenspel en geïllustreerd met voorbeelden uit de rijke ervaring van de trainer. Er was ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen van de cursisten en feedback.
 • Judith Booltink

  08-11-2017
  Hans neemt je op een prettige wijze mee door de theorie. Voegt daar regelmatig praktische voorbeelden aan toe. Hierdoor wordt je gestimuleerd om door te denken. Ook goed om aan te geven dat het leerzaam is om met deelnemers samen te werken uit verschillende branches. Het heeft mijzelf veel inzicht gegeven en daarnaast ook toepasbaar in het dagelijks werk!
 • Sharon Williams-Lowies

  05-11-2015
  In een woord, geweldig! Heeft mij op een professioneel en persoonlijk niveau geholpen. Trainer was deskundig in zijn vak en wist veel uit persoonlijk ervaring te delen. Het doorgeef boek was een verassing die ik dagelijks gebruik.
 • Petra Schenk

  08-06-2015
  Leuke, leerzame training, gegeven door een erg enthousiaste trainer die je wist te motiveren, stimuleren en uit te dagen! Waren 3 fantastische dagen die mij erg veel energie gaven! Van het begin tot het eind was alles goed te volgen. Werden de trainingen afgewisseld met luisteren en zelf doen. De feedback van de trainer was ook erg confronterend af en toe. Hij wist binnen no-time "wie je was" en gaf je ook tips en adviezen mee na het bespreken van bepaalde zaken/problemen waar je tegenaan loopt in de praktijk.
 • Cecil de Haan

  07-03-2012
  Zeer ervaren trainer met kennis van zaken.<br>Veel aandacht voor persoonlijke vragen uit de praktijk Flexibel in de aangeboden leerstof. <br>De leerstof is direct toe te passen in de praktijk.
 • Sydo van der Bijl

  30-01-2012
  Ik heb de opleiding als zeer boeiend ervaren. Er zijn veel praktijk gerichte zaken behandeld, die goed toepasbaar zijn. <br><br>Omdat de groep klein was, was er veel interactie tussen de cursisten en de cursusleider
 • Diana van Zuylen

  03-03-2010
  Ervaren trainer met veel praktijkkennis. Goede, centrale locatie in Utrecht met prima voorzieningen. Lunch was super. <br>Iets meer praktijkoefeningen (gesprekken) had ik prettig gevonden.
 • Ingrid Hendrick

  06-01-2010
  Duidelijk, overzichtelijk.Zeer praktijk gericht, een kleine, betrokken groep, waardoor je ook hoort hoe het in andere bedrijven gaat, daardoor zeer leerzaam.<br> Trainer was zeer betrokken, prettige persoon. Heb feedback gekregen over onze manier van werken, daardoor een aantal veranderingen/verbeteringen doorgevoerd.Totale indruk was erg goed, zeer zeker een aanrader.
 • Frank

  20-10-2009
  Ik ben erg tevreden over de cursus Praktisch Personeelsmanagement. De groep bestond uit slechts zes personen, waarmee vanaf het begin een prettige sfeer werd opgebouwd. Open en betrokken. De cursus was zeer praktisch en de instructeur speelde duidelijk in op de specifieke behoefte van de cursisten. Nadruk lag naast kennis over arbeidsovereenkomsten, verzuimbeleid en ontslag vooral op het effect van je eigen persoonlijkheid, houding en klankkleur (stem) bij de diverse gesprekken (sollicitatie, functioneren, beoordelen, exit) en o.a. het gebruik van STAR(T)-wijze van vragenstellen. Ik heb een aantal belangrijke eye-openers gehad en leuke contacten overgehouden die me wellicht in de toekomst nog van dienst kunnen zijn.
 • Cecil

  We hadden een zeer ervaren trainer met kennis van zaken. Er was veel aandacht voor persoonlijke vragen uit de praktijk en er werd flexibel omgegaan met de leerstof. De leerstof is direct toe te passen in de praktijk.

 • Anoniem

  Vakkundige docent. Het geleerde kan meteen in de praktijk worden toegepast. Snelle reactie op vragen per mail.

 • M. van Dongen

  Ik ben zeer tevreden over deze training. De trainster had een prettige manier van werken en we hadden een groep met cursisten uit verschillende branches, dit was heel leerzaam. Ik heb de training met veel plezier gevolgd.

 • Patricia

  Ik heb met plezier deelgenomen aan de training Praktisch Personeelsmanagement. De trainer heeft inhoudelijk erg veel verteld. Doordat we dit direct in oefeningen moesten omzetten naar onze werksituatie is voor mij de inhoud echt gaan leven.

 • Anoniem

  Vond de cursus waardevol!

  (het enige nadeel was dat de training een keer verzet is en dat ik uiteindelijk ook naar utrecht moest ipv eindhoven.)

 • Sydo van der Bijl

  Ik heb de opleiding als zeer boeiend ervaren. Er zijn veel praktijkgerichte zaken behandeld, die goed toepasbaar zijn. Omdat de groep klein was, was er veel interactie tussen de cursisten en de cursusleider.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.