Overtuigend Presenteren

Wil je jezelf en je boodschap sterker neerzetten door op ontspannen en overtuigende wijze te presenteren? Wil je de aandacht van het publiek vasthouden? En wil je leren omgaan met je spanning? Deze training helpt je om aangenaam en met overtuiging te presenteren. Op natuurlijke wijze leer je je toehoorders te boeien en inspireren. Een aansprekende presentatie is een combinatie van persoonlijke stijl en een aantal technieken. Met deze waardevolle training breng je je presentatietechnieken naar een hoger niveau en vergroot je je zelfvertrouwen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Meer zelfvertrouwen en ontspanning tijdens presentaties
 • Zeer ervaren presentatiecoach als trainer
 • Langetermijneffect dankzij persoonlijk actieplan

Resultaat

 • Je ontwikkelt je presentatiekwaliteiten naar een hoger niveau
 • Je leert kernachtig, gestructureerd en inspirerend je boodschap te delen met je publiek
 • Je vergroot je zelfvertrouwen in het geven van presentaties
 • Je laat je presentatie aansluiten op je doelgroep
 • Je speelt op de juiste wijze in op vragen en reacties
 • Je leert omgaan met spanning vooraf of tijdens de presentatie
 • Je presenteert voortaan op ontspannen en authentieke wijze

Doelgroep

Iedereen die zijn of haar presentatiekwaliteiten naar een hoger niveau wil brengen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Presentatie en de doelgroep
 • Verschillende soorten presentaties
 • Voorbereiding en opbouw van je presentatie
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Basishouding tijdens je presentatie
 • Je persoonlijke stijl van presenteren
 • Authentiek presenteren
 • Omgaan met vragen en lastige situaties
 • Vergroten van je zelfvertrouwen
 • Spanning laten verdwijnen
 • Gebruik van audiovisuele hulpmiddelen
 • Creativiteit in je presentaties
 • Presentaties oefenen en feedback ontvangen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie Overtuigend Presenteren en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer raak je, door theorie, oefeningen en interactie in de bijeenkomsten en thuis vertrouwd met de materie. Je hebt ruim gelegenheid om presentaties te geven en mogelijkheden uit te proberen.

Naast de bijeenkomstdagen werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Na de training blijf je onbeperkt toegang houden tot deze leeromgeving.

Ter afsluiting van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.
,

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Permanente Educatie

Als Cedeo erkend opleidingsinstituut verstrekken wij punten en uren voor Permanente Educatie. Ga na of ook jouw beroepsvereniging deze training erkent voor je jaarlijks verplichte PE-punten. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via het telefoonnummer 030 – 29 19 888 of info@icm.nl.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tussen de 2 bijeenkomsten heb je een online coachingssessie met de trainer. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Tiemessen

  19-11-2019
  Goede training van Lenneke Koole, neemt de tijd voor alle deelnemers. Ook goed dat het een 2 daagde training is. Zeker aan te bevelen voor mensen die een training zoeken in presenteren.
 • Maurice Mulder

  26-09-2019
  Goede training met fijne mix van theorie en praktijkoefeningen. Trainer nam ons goed mee, duidelijk, enthousiast, veel tips op maat, aandacht voor iedereen en oog voor creëren fijne omgeving om met elkaar te werken. Coaching sessie had veel toegevoegde waarde. De locatie was prima. Punt van aandacht voor de organisatie is dat de coaching sessie tussen de twee bijeenkomsten door niet was stond opgenomen in de omschrijving van de training. Dit element kwam voor mij als een weliswaar welkome verrassing maar lastig op het laatste moment te plannen.
 • Nijland

  02-11-2018
  Confronterende maar daardoor zeer goede training door de aanpak van Mart. Niet het standaard tekstboekje maar juist heel individueel verbeterpunten. In een kleine setting (8 personen) was er een prettige sfeer. Aanrader!
 • Dave van Gulik

  23-10-2018
  Overtuigend, bevlogen, eerlijk, direct, recht voor zijn raap en humor. Dit zijn de woorden die ik zou geven aan de training Overtuigend Presenteren van ICM gegeven door Mart Rienstra. In deze training heb ik de noodzakelijke handvatten voor mij persoonlijk mogen krijgen waarmee ik mijn presentaties naar een hoger plafond kan tillen. Ondanks dat het een groepssessie was is er erg veel individuele coaching en feedback in een comfortabele en fijne setting. Jammer dat het maar 2 dagen was. Indien je beter wilt presenteren moet je deze cursus gaan volgen!
 • Johan Bunk

  28-09-2018
  Fantastische uitleg van de trainer waarin ruimte was om gezamenlijk leerdoelen te formuleren en uit te voeren gericht op de praktijk uit het eigen werkveld en daardoor direct toepasbaar. (fantastische transfer! )
 • John Pinto e Neto

  22-09-2018
  prettige training met cursisten die allemaal veel zelfverzekerder willen worden in het presenteren. Dat is ook zeker gelukt met de ondersteuning van een hele goede docent. Veel interactie en veel oefenen. Een absolute aanrader!
 • Miranda Valk

  20-09-2018
  Ik heb de cursus "Overtuigend presenteren" gevolgd. De trainer, Michiel Naber heeft mij een andere kijk gegeven op hoe ik overkom als persoon op anderen. Niet alleen voor een publiek, maar ook in vergaderingen en één op één gesprekken, zowel in mijn werk als privé. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, durf te communiceren en maak makkelijker contact. Michiel Naber weet met zijn persoonlijkheid, deskundigheid en inlevingsvermogen een prettige sfeer te creëren, waarin je jezelf kan zijn, veilig kan oefenen en "fouten" mag maken. Een waardevolle leerervaring samen met een enthousiaste groep medecursisten. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen.
 • Josette Rijnen

  18-09-2018
  “De trainer gaf veel handvatten waar je in de praktijk echt iets aan hebt. Liet iedereen in zijn waarde. Positieve benadering. “Veel cursussen gevolgd, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. In slechts 2 dagen ontzettend veel bruikbare tips en handvatten gekregen.”

 • Frank van Langeveld

  13-09-2018
  Het was echt een hele leerzame training. Vanaf het begin word je direct uit je comfortzone gehaald, dat voelt even niet fijn, maar heeft wel een fantastisch effect. Ik ging echt als een ander persoon naar huis na deze training. Een echte aanrader!!
 • T Olsthoorn

  06-09-2018
  Zeer prettige opleiding. Betreft een goede mix van theorie en praktijk. De kleine groep maakt het persoonlijk. Veel van geleerd wat in dagelijkse praktijk tot uiting komt, niet enkel voor presentaties (zoals houding enz.).
 • Mirjam van der Hoek

  04-09-2018
  De afwisseling tussen het behandelen van de theorie en het uitvoeren in de praktijk. Alle aspecten van overtuigend presenteren komen aan bod. Tijdens het oefenen van het presenteren is er vooral opbouwende feedback en wordt men niet afgekraakt als het eventueel fout gaat. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in jezelf.
  Tevens het één op één gesprek (telefonisch) met de trainer na de eerste presentatie was positief.
  De locatie in Utrecht is uistekend en de lunch kan niet beter.
  Al met al een leerzame cursus in een prettige omgeving.
 • Martijn de Ruijter

  15-11-2017
  Ik vond het graag prettig dat het een kleine groep was. Zo kreeg je voldoende persoonlijke aandacht en met een cursus presenteren is het toch fijn dat het niet in een keer voor een grote groep is. Ik heb er erg veel van geleerd. Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt. De lesstof werd goed doorgenomen en thuis kon je ook nog even alles terug lezen en kijken, zo mis je niks van de lesstof. Het was een mooie en leerzame ervaring!
 • Rooijens

  08-11-2017
  Goede cursus. Je dagelijkse praktijk wordt goed in de cursus betrokken. Daarnaast wordt je op leuke wijze geprikkeld om elkaar feedback te geven. Je krijgt direct waardevolle tips om jezelf te verbeteren.
 • John Leijenaar

  11-01-2017
  Goede training waarbij veel praktische tips worden meegegeven. In prettige, veilige setting wordt vooral geleerd door te doen. Stuk theorie behandelen en vervolgens direct in de groep oefenen. De ervaren en motiverende trainer was ook erg goed. Ik zou deze training zeker aanbevelen!
 • Jane Ayal

  08-11-2016
  Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de training Overtuigend presenteren. De video's die zijn gemaakt tijdens de training waren erg verhelderend. De handvatten die we kregen aangereikt, heb ik direct kunnen toepassen bij 2 presentaties. Nog niet eerder voelde ik me zoveel relaxter. Ik zou het iedereen aanbevelen.
 • Richard Anderiesse

  08-11-2016
  Goede training, naast inhoudelijke aspecten van het presenteren ook veel aandacht voor houding, ademhaling, stressreductie. Kleine groep wat prettig werkte. Goed gebruik van video opnames. Goede feed back van trainer. Tip: Er zou nog een logopedie deel toegevoegd kunnen worden, oefenen duidelijke uitspraak ed.
 • Wouter Snel

  01-07-2016
  In juni de cursus overtuigend presenteren gevolgd! Een zinvolle training met tips en trucs die je direct in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Veel geleerd van de feedback van de training Peter Ketel.
 • Patricia Hof

  03-05-2016
  Ik heb de training als zeer goed en prettig ervaren, ik heb veel geleerd en ik vond het aangeboden lesmateriaal ook goed ondersteunend in de training en bij de lesdagen. De uitleg was duidelijk en door veel te oefenen en te zien hoe anderen hun presentaties deden heb ik veel geleerd.
 • Bas Hennekam

  18-11-2015
  Erg nuttige training, die de juiste zaken aanpakte: verbale, non-verbale comminicatie, omgaan met vragen en spanning, etc. Prettige en goed bereikbare locatie met een heel ervaren trainer. Ook de opbouw van 1 cursus dag, week later zelfstudiedag en dan weer een week later laatste cursusdag vond ik erg slim gekozen.
 • Koen Heijman

  09-11-2015
  Hele goede training. Mooie opbouw en veel interactie met de groep en vooral veel oefenen, iets wat erg belangrijk is bij presenteren. Fijn ook dat veel presentaties opgenomen worden, achteraf zie je bij jezelf goed wat beter kan.
 • Arjan Mulder

  06-11-2015
  Goede training en trainer!
  Er wordt goed gekeken naar hoe je nu presentaties geeft en waar je verbeterpunten liggen. Veel tips i.c.m. praktijkvoorbeelden. Tijdens de training leer je ook erg veel van de medecursisten en ervaringen die zij opdoen.
 • Elza Bekdamiroca

  02-11-2015
  Zeer deskundige, vriendelijke en enthousiaste trainster. Zij heeft op een leuke manier wat over de inhoud verteld en al snel waren de cursisten aan het woord. Heel interactief en erg leerzaam. Een top training gehad.
 • Muller

  06-07-2015
  Uitstekende cursus om presentatie-skills te leren voor degene die moeite heeft met presenteren of die zich wil ontwikkelen in presentatie vaardigheden.
  Je leert om te gaan met spanning en om het publiek tijdens een presentatie te boeien.
 • W Hooijer

  16-11-2014
  Zeer waardevolle training. Veel geleerd over de opzet van een presentatie, houding, spreektoon, hoe je je publiek kunt boeien enz. De trainer was zeer ervaren en wist de theorie prima te vertellen naar praktijkgerichte situaties.
 • anonymous

  02-04-2014
  Prima cursus! Er wordt voldoende aandacht besteed aan zowel inhoudelijke als gedragscompetenties zoals houding, spreekvaardigheid, do's & don'ts, etc. Dit alles gecoached door een prima trainer op een prima locatie. Aanrader voor iedereen met pleinvrees.
 • Ellen van Putten

  02-04-2014
  Ik vond deze training heel inspirerend. Door de korte presentaties konden we direct goed inspringen op de zwakke en sterke kanten. Alles kwam aan bod: houding, taalgebruik, manier van presenteren, hulpmiddelen, etc. De leraar vond ik zeer gedreven en inspirerend, de medeleerlingen trouwens ook, leuke groep mensen die elkaar op alle manieren konden helpen om je presentatie naar een hoger nivo te tillen. Heel veel aan gehad!
 • anonymous

  14-11-2013
  De training is goed van opzet. Naast de nodige theorie is er veel ruimte om het presenteren te oefenen. Hierbij wordt je geregeld uit je comfort zone gehaald, omdat je bijvoorbeeld moet improviseren. Dit is bijzonder leerzaam. De docent weet op een leuke en inspirerende manier uitleg en feedback te geven.

  De trainingslocatie, in Rotterdam, is goed te bereiken en heeft prima faciliteiten.
 • Roy Reubsaet

  25-10-2013
  Uitermate doelmatige training in prettige, 'veilige' omgeving met perfect aantal deelnemers. Goede focus op alle onderdelen van het presenteren, zonder de neiging te hebben om in algemeenheden te vervallen maar juist elk aspect met goede voorbeelden en praktijkoefeningen te behandelen.
 • Tine van der Schaaf

  30-01-2013
  Door de verscheidenheid aan deelnemers en een zeer enthousiaste en overtuigende coach heeft deze training mij enorm geholpen een goede presentatie te geven voor een groot publiek
 • anonymous

  29-01-2013
  Ik vond de training erg goed. Veel uitgebreider dan ik verwacht had. De instructrice was professioneel en ervaren. Ik heb het idee dat ik nu meer zekerheid heb als ik een presentatie moet geven en heb naast praktische tips ook nieuwe inzichten die verder gaan dan presentatietechniek alleen.
 • Dik Windhouwer

  20-01-2012
  Deze training vond ik vooral echt heel praktisch. Het sparren met de trainer en mede cursisten in korte presentaties vond ik heel inspirerend. Het was ook wel confronterend om op deze manier je zwakke en sterke kanten van je communicatiestijl te ontdekken.<br>Door deze eigen stijl met behulp van de trainer te ontdekken en door de groep de kracht daarvan in je presentaties bevestigd te zien maakt deze cursus heel effectief.
 • Ina Vaas

  10-10-2011
  We hebben in een kleine groep, heel vertrouwd, een heel gevarieerd lesprogramma gevolgd, erg veel geoefend en enorm veel opgestoken van onze eigen en andermans fouten. Ik heb heel veel nuttige tips en informatie gekregen, waarmee ik zeker mijn voordeel kan doen, zowel in mijn werk als privé. Ik ben gegroeid door deze cursus. Chapeau voor de manier waarop de docent ons bleef boeien en inspireren. Ik ben super tevreden over de kwaliteit die ICM mij heeft geleverd.
 • Remco Kroon

  30-06-2011
  Een zeer waardevolle en leerzame training. Zowel vanuit technische oogpunt (hoe bouw ik een goede presentatie op) als op persoonlijk vlak (hoe presenteer ik mijzelf en zorg ik ervoor dat ik met overtuiging sta te presenteren). Het 'zelf-doen' gehalte in de training is hoog. Een prettige wijze van trainen, waardoor het zelfvertrouwen stap-voor-stap groeit. Voor dat je er erg in hebt sta je vol overgave en zelfvertrouwen te presenteren. Een aanrader!
 • Peter Moonen

  30-10-2010
  Onze trainster bleek in staat het beste uit de cursisten naar boven te laten komen.<br>Hiertoe werd geen druk uitgeoefend . Het afgooien van schroom ging als vanzelf. De medecursisten stelden zich open kritiek, waren duidelijke en eerlijk naar elkaar.<br><br>Een aanrader voor iedereen. En niet alleen voor het geven van een presentatie. Jezelf Presenteren doe je immers altijd en overal.
 • anonymous

  06-08-2010
  Een efficiënte, praktische training. Concreet, niet zweverig. <br>Goed evenwicht tussen theorie en oefenen.<br>Veel oefenen, waarbij een prettige en veilige sfeer werd gecreëerd.<br><br>
 • René Biemans

  04-08-2010
  De trainer schept een sfeer waarin alle deelnemers zich kwetsbaar op durven stellen, wat m.i. erg belangrijk is bij een dergelijke training<br>Ondanks de verschillen in aanvangsniveau van de deelnemers is de trainer er in geslaag om voor iedere deelnemer een boeiende en leerzame training te verzorgen. <br>Het was een boeiende een leerzame training voor alle deelnemers.<br>
 • Margie

  19-04-2010
  e-mail verstuurd op 13/4/10 aan Nicole (de coach):<br><br>Ik heb sterk aan je gedacht toen ik vandaag voor mijn collega's (groep van 35 man) tijdens onze 1e kwartaallunch dit jaar gesproken heb over de omzet van ons bedrijf en daarbij een presentatie heb gegeven over de afdeling Verkoop waar ik verantwoordelijk voor ben. Dit weekend heb ik het powerpoint bestand voorbereid en daarbij met alle punten rekening gehouden die ik tijdens jouw cursus geleerd heb (agenda), boodschap, begin, volgorde, dia's en verhaal in elkaar over laten lopen en een eind eraan gebreid met een vragenronde. Steekwoorden op kaartjes (heb ze niet nodig gehad en heb er ook niet mee gefrummeld). En tijdens het oefenen (voor de spiegel) veel aandacht besteed aan gebaren, stopwoorden zoals eh...eh... vermijden, oogcontact, vlot en duidelijk praten en intonatie stem, niet frummelen, etc....etc.... <br>Nou, ik moet je zeggen, het is uitermate goed gegaan!!!! Ik was relaxed en mijn adem zat niet bovenin mijn keel.<br> <br>Ik merk dat voorbereiding erg belangrijk is!<br> <br>Iedereen was onder de indruk en mijn baas gaf me een schouderklop en zei dat hij trots was op me. Pffff.... ik steeg twee meter in de lengte natuurlijk!<br> <br>Een collega die na mij een presentatie hield zei: "Wauw, dit ga ik haar niet nadoen".<br> <br>Ik ben zo trots dat ik je dit wilde laten weten.<br> <br>Applaus voor mezelf, en nog veel meer applaus voor jou!<br> <br>Bedankt voor de leuke manier waarop je de cursus hebt gegeven.<br>
 • anonymous

  19-11-2009
  Zeer competente trainer, en ik heb vooral geleerd van de praktijkoefeningen met feedback vanuit de groep. Kortom, alles wat je van een dergelijke cursus mag verwachten.
 • Ben Koopmans

  15-06-2009
  Dankzij deze training zijn mijn presentaties sterk verbeterd. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik duidelijk moet weten wat mijn boodschap is en wie mijn doelgroep is. Dit klinkt als een open deur maar toch ging het hier bij mij vaak mis. Verder sta ik nu veel rustiger voor de groep. Ik ga het steeds leuker vinden. Deze training is echt een aanrader voor iedereen die beter/boeiender wil leren presenteren.
 • R. Nijeboer

  11-06-2009
  Ik heb Boeiend Presenteren ervaren als een zeer goede, praktische cursus.<br>Tijdens de cursus wordt prima ingegaan op je verbeterpunten en worden er tal van tips gegeven. Nu moet het nog in de praktijk toegepast worden, maar daar ben ik zelf verantwoordelijk voor !
 • Roy Lith

  De praktisch ingerichte cursus laat zien hoe je je sterkste kanten goed kan inzetten om zo je eigen presentatiestijl optimaal te benutten. De positieve feedback van de docent en de groep (tips en tops) helpen je verder om je mindere kanten beter te ontwikkelen.

  Mooie van deze training is dat de docent je geweldig goede tips geeft hoe je allerlei belemmeringen kunt wegnemen die ervoor zorgen dat je presentaties niet goed uit de verf komen. Ook leer je hoe je een discussie kan leiden in een half open presentatie en alle tips en trics die je niet direct standaard op internet terugvindt.

 • M.

  Opzet/opbouw van de cursus was goed. Het doel om met meer overtuiging te presenteren is behaald. Daarnaast vond ik de trainer goed. Ze voorzag je van goede informatie en feedback.

 • Wieteke Droog

  De cursus is afgestemd op de individuele behoefte van de deelnemer. Dit maakte de cursus concreet toepasbaar in de dagelijkse praktijk. De afwisseling tussen theorie en praktijk (het daadwerkelijk presenteren voor de groep) gedurende de training was goed. Daarnaast weet de trainer op een goede manier zowel de sterke als verbeterpunten in de manier van presenteren naar boven te brengen en deze om te zetten naar bruikbare tips.

 • Dik Windhouwer

  Deze training vond ik vooral echt heel praktisch. Het sparren met de trainer en mede cursisten in korte presentaties vond ik heel inspirerend. Het was ook wel confronterend om op deze manier je zwakke en sterke kanten van je communicatiestijl te ontdekken. Door deze eigen stijl met behulp van de trainer te ontdekken en door de groep de kracht daarvan in je presentaties bevestigd te zien maakt deze cursus heel effectief.

 • Twan

  Presenteren lag me nooit zo lekker, maar voor mijn werk moet ik wel geregeld presentaties geven. De cursus overtuigend presenteren bracht uitkomst doordat ik mijn eigen presentaties mocht inbrengen en deze moest voordragen aan de groep. De feedback was enorm fijn. Bedankt Camiel!

 • Karel van der Uden

  Cursus overtuigend presenteren gevolgd bij ICM. Waardevolle informatie gekregen en gemakkelijk toepasbaar op mijn praktijk. Verder was alles prima geregeld.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.