Effectief ontwikkelen van je talent

Wil je graag met veel plezier werken? Wil je energie krijgen van wat je doet? Heb je de wens om je talenten te ontdekken, te ontwikkelen én deze in te zetten in de dagelijkse praktijk? Dan is deze training een waardevolle investering in jezelf. Tijdens deze driedaagse training krijg je meer inzicht in je talenten en kwaliteiten. Je ontdekt wat je drijft en wat je sterke punten zijn. Ook leer je wat je nodig hebt om deze talenten optimaal in te zetten in werk dat bij je past. Na afloop van deze training ben je in staat te werken vanuit je talenten.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je (her)ontdekt je talenten, kwaliteiten en drijfveren
 • Je leert wat de randvoorwaarden zijn om te werken vanuit je talenten
 • Je krijgt meer inzicht in de arbeidsmarkt anno nu
 • Je weet welke gedachten of gedrag je helpen en belemmeren
 • Je leert wat intern ondernemerschap is en hoe je dit krachtig kunt ontwikkelen
 • Je leert je werk(plek) optimaal te laten aansluiten op je talent
 • Je bent in staat om anderen te overtuigen van je talenten
 • Je vergroot je zelfvertrouwen
 • Je ontwikkelt een duidelijke visie op je toekomst en je werk
 • Je hebt een concreet stappenplan waarmee je verder kan

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar talenten wil (her)ontdekken, ontwikkelen én in wil leren zetten. Om zo te kunnen werken vanuit eigen kracht en eigen talent.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Herontdekken van je talenten
 • De arbeidsmarkt anno nu
 • Inzicht in drijfveren, waarden en kwaliteiten
 • Zelfanalyse
 • Ontwikkelen van intern ondernemerschap
 • Aan de slag met je hulpbronnen en belemmeringen
 • Inspiratie en motivatie in je werk
 • Verbindend leiderschap
 • Creëren van een passende werkomgeving
 • Positioneren en profileren van jezelf
 • Stimuleren van je persoonlijke kracht
 • Je visie op je toekomst en je werk
 • Het maken van een concreet stappenplan
 • Werken met praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk groeidocument
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. In deze training maak je onder andere een talententest zodat je meer zicht krijgt op je talenten en hoe je deze verder kunt ontwikkelen. Via allerlei actieve oefeningen en het uitwisselen van ervaringen onderzoek je vanuit verschillende invalshoeken je sterke punten. Je oefent met werken vanuit eigen kracht. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden zodat je in staat bent om te gaan werken vanuit eigen kracht en kwaliteiten.

Naast de bijeenkomsten werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Hou er rekening mee dat de voorbereidingsopdrachten 2 à 3 uur per bijeenkomst vergen. Na de training hou je onbeperkt toegang tot de online leeromgeving zodat je het geleerde actief kunt borgen en er ruimte is voor transfer naar je werkpraktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.445,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Marijke van Grinsven

  14-11-2017
  Het was een geweldige cursus. De trainer Leonora deed het geweldig. Zij wist de cursisten vanaf het begin tot het eind te inspireren. Ik heb zoveel geleerd dat ik hier nog maanden plezier van heb gehad.
 • Selma Theeuwen

  14-12-2016
  De training was echt top! Ik heb geleerd wat mijn talenten zijn. De trainer was erg inspirerend en wist mensen goed in te schatten. De training was interactief, waardoor je niet "in kon kakken". Helemaal super!
 • Patricia W.

  29-10-2015
  In deze training heb ik me professioneel en nog meer persoonlijk ontwikkeld. Veel nieuwe inzichten opgedaan mede dankzij de scherpe doorvragen en reflectie van de trainster. Het heeft een proces in gang gezet waar ik nog steeds aan door werk. Meer (sociaal) zelfvertrouwen, ontspannener en lef op de werkvloer.
 • Carin Lubbers

  07-07-2015
  In april heb ik de cursus Effectief ontwikkelen van je talent gevolgd bij ICM. We waren met een kleine groep, waardoor we intensief en interactief met persoonlijke vraagstukken bezig zijn geweest. Een grote pluim voor onze inspirerende docente Leonora Zijlstra, die met een brede ervaring en veel enthousiasme en betrokkenheid ons hierin heeft begeleidt. Zij zette met de juiste vragen en opmerkingen aan tot nadenken over het eigen gedrag en functioneren en wist daarbij precies de vinger op de goede plek te leggen. Voor mij lag de meerwaarde van de cursus in het (opnieuw) ontdekken van persoonlijke waardes en talenten en meer inzicht te krijgen in mijn persoonlijke belemmeringen. Ik kan de cursus van harte aanbevelen!
 • Nelleke

  06-01-2015
  Je krijgt veel inzicht in je sterke punten maar ook in de belemmeringen die jezelf gecreëerd hebt.
  Zowel privé als zakelijk kun je hiermee enorme sprongen maken. De trainster de we hadden heeft veel kennis en bracht dit heel goed over. Enorm goede training!
 • Lina Damo

  06-01-2015
  Een geweldige training die je vanaf de eerste minuut aan het denken (en doen) zet. De trainster wist bij iedere cursist heel snel de vinger op de 'zere plek' te leggen. Een heel scherpe, leuke, inspirerende dame! Je gaat hier niet weg met het idee 'oké, het was leuk maar er is niets veranderd'. Nee, dit is echt een training die je veel inzicht geeft in jezelf én aanzet tot dóen. Als je dat daarna zelf weet vast te houden, ben je echt stappen verder dan toen je begon.
 • Ren� Hilhorst

  08-12-2014
  Ik heb de training Effectief ontwikkelen van je talent gevolgd in januari/februari dit jaar en dat is me zeer goed bevallen. Nu zit ik erg lekker in mijn vel en dat is door deze training alleen nog maar meer versterkt en bevestigd. Vooral de trainer Leonora Zijlstra is op zichzelf al een geweldig talent! Ze kon voornamelijk door praktische praktijkvoorbeelden de theorie zeer goed overbrengen. Daarnaast prikkelde ze de groep om bij een ieder het beste uit zichzelf naar boven te halen. Oftewel, de training is een geweldige aanrader voor iemand die uitgedaagd wil worden om zichzelf eens lekker onder de loep te nemen en onnodige gewoontes te doorbreken en wellicht los te laten. ICM zegt het al heel treffend over zichzelf: ICM staat voor groei! En daar is deze training in mijn ogen een perfect voorbeeld van. Hartelijke groet, Ren� Hilhorst
 • anonymous

  08-04-2014
  Een geweldige cursus waarbij de theoretische inhoud prima aansluit bij de praktijk. En het was vooral de praktijkvoorbeelden waar we als groep tesamen met de docente Leonora Zijlstra mee aan de slag gegaan zijn. Wat mij betreft krijgt deze ICM-training een dikke 10! Heb er veel aan gehad en richt me op dit moment vooral op "vernieuwing", want dat is wat als persoon goed bij me past en dit is ook mijn meerwaarde voor het bedrijf waar ik werk. De training is een aanrader voor mensen die de onbeperkte mogelijkheden van hun sterke punten zoveel mogelijk willen benutten en dit ook willen uitstralen naar hun omgeving.
 • Beekers

  31-03-2014
  Interessante training die door super trainster goed op de behoefte van de groep werd afgestemd. Er was ook voldoende aandacht voor individuele doelen en vragen. Zeker een paar goede persoonlijke lessen uit geleerd.
 • Albert Kloosterboer

  11-11-2013
  Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de training. Ik heb daarbij mezelf leren kennen en mijn talenten. Ik weet nu wat ik wil en waar ik voor mezelf aan wil werken. Mijn collega's bemerken ook een duidelijk verschil over "hoe ik in de wedstrijd zit"

  Ik kan deze cursus zeker aanbevelen.

  Albert Kloosterboer
 • anonymous

  08-11-2013
  Ik vond de training een waardevolle manier om beter in te zien waar mijn sterke en ook de zwakke punten lagen. Hierdoor kun je weer verdere concrete stappen maken om te doen waar je goed in bent. Ik ben weer gaan ondernemen.
 • anonymous

  07-11-2013
  Deze 3-daagse training heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Echt een aanrader voor iedereen die vragen heeft over zijn/haar loopbaan. Wij hadden een geweldige docente Daniella. Een prachtig mens die buitengewoon goed is in haar vak!
 • Martine van Duijn

  05-11-2013
  Deze training was voor mij erg inspirerend, mede dankzij de zeer enthousiaste en ervaren docente (Gerda). Ik kan de training zeker aanraden als je op een punt staat een belangrijke (carrière) keuze/switch te maken.
  Het heeft mij in ieder geval erg geholpen te realiseren en ontdekken wat mijn "echte" talenten zijn. Daarnaast heb ik geleerd dat door te kiezen voor iets waarin ik mijn talent goed kan gebruiken, ik niet alleen meer bereik maar het mij ook nog eens meer energie oplevert.
 • anonymous

  31-10-2013
  Bijzonder interessante training die mij nieuwe inzichten heeft gebracht dankzij de geweldige docente Daniella!
 • anonymous

  25-10-2013
  De cursus is een prima startpunt om na te denken over je talenten, je sterke punten en valkuilen in kaart te brengen en meer inzicht te krijgen in je overtuigingen en belemmeringen.
  De training werd begeleid door een professionele en bijzonder sympathieke lerares die je echt tot nadenken zet.
  Kortom, een interessante training als je zoekende bent en richting wilt geven aan je talenten.
 • Marleen van de Rijdt

  15-10-2013
  Praktische opleiding, met veel praktijkgerichte onderdelen en direct toepaspaar. Ik wist alleen eerlijk gezegd vooraf niet goed wat ik moest verwachten. Ik was in de veronderstelling dat ik een test ging doen waaruit mijn talenten zouden blijken. Echter volgt dit pas in de lessen, heel geleidelijk, door kleinere persoonlijke oefeningen. Informatie vooraf is niet voldoende.
 • Albert Kloosterboer

  15-10-2013
  er werd getraind in een kleine groep. Erg prettig!!! prima stof en genoeg ruimte voor vrije gesprekken
 • Emanuela v.d. Nadort - de Ruiter

  04-07-2012
  Ik heb de training Effectief Ontwikkelen van je Talent in mei gevolgd en vond het een erg leuke maar vooral inspirende training. Je bent constant bezig met de groep waardoor je erg veel van elkaar en jezelf leert. Onze trainer (Leonora) was echt helemaal super. Dankzij haar een zeer geslaagde training gehad. Zeker de moeite waard en absoluut niet saai.
 • Rex van Reede

  03-07-2012
  Ik heb mee gedaan aan de training het Effectief ontwikkelen van je eigen talent, en heb de training als zeer goed ervaren. Ik zou de training, zeker aanraden. Dit kwam ook met name door degene die de training heeft gegeven.
 • Nicole

  04-05-2012
  Deze training zet je aan het denken. Wie ben je eigenlijk? Wat vindt je echt leuk om te doen? Zie je dat terug in je werk? Zo niet wat zou je eraan kunnen doen om dit wel in je huidige baan of in een nieuwe baan te vinden?<br>
  <br>
  Het is erg leuk om hier even bij stil te staan. echter is de training wel te kort om je verder te coachen in je vervolgstappen, dus daar is discipline voor nodig.
 • Suzanne van Kerkhof

  03-05-2012
  De training was ontzettend inspirerend en leerzaam. <br>
  Ik zakelijk opzicht doe ik nog dagelijks mijn voordeel met deze training. Prive heb ik vooral veel geleerd van de wisselwerking en het uidelen van ervaringen met de groep.<br>
  De docente was een goede mix van ervaring, deskundigheid en dat met een humorvolle flair.<br>
  3 intenstieve maar geweldige dagen gehad, deze training helpt je op vele manieren, het geeft je zelfvertrouwen een onwijze boost.<br>
 • Kim

  08-02-2012
  De trainer kijkt goed naar de samenstelling van de groep, en laat de training daar op aansluiten.<br>Behalve van de training leer je en inspireer je ook veel van elkaar.
 • anonymous

  29-06-2011
  <br>De training was voor mij zéér inspirerend en leerzaam. <br>En ik doe nog dagelijks mijn voordeel met deze training.<br>Ook het delen van ervaringen in de groep was op een prettige manier nuttig en aanvullend. De kunst is om 'het vast te houden', maar ook dat kun je<br>trainen en hieraan heeft de talentontwikkeling zeker bijgedragen.<br>
 • Lilian Hendrix

  28-02-2011
  Het was een heel goed opgezette cursus met veel interactie en die op een hele prettige, ontspannen manier werd geleid. Ik heb er echt veel aan gehad! Het lesmateriaal is ook nog handig om later nog eens door te lezen/te kijken.
 • Jeanine

  22-12-2010
  In maar 3 dagen tijd word je al heel wat wijzer!<br><br>Inspirerende curus, vergroot zelfkennis waardoor keuzes makkelijker worden.<br>
 • Marnix van Lien

  08-02-2010
  Drie intensieve cursusdagen om je te verdiepen in hoe je in elkaar zit. En toch wordt het niet zweverig. Boeiende theorie, direct toepasbaar op jezelf. <br><br>Tijdens de drie dagen, gecombineerd met thuiswerkopdrachten, werk je toe naar het eindproduct, een talentontwikkelingsplan. Je eigen TOP.<br><br>Zoek je naar en andere richting in je leven: ga deze cursus doen!
 • anonymous

  04-02-2010
  De training 'Effectief ontwikkelen van je talent' heeft me erg goed geholpen om inzicht te krijgen in waar mijn talenten liggen, en hoe ik de juiste vervolgstappen kan zetten om die talenten te gebruiken, zowel zakelijk als privé.<br><br>De trainer en het opleidingsinstituut zijn van grote klasse.
 • Miriam

  We hadden een kleine cursusgroep. Juist door deze setting is de cursus nog beter verlopen. Complimenten aan de trainster, ik kan haar absoluut aanrader als trainer/coach.

 • Emanuela van de Nadort

  Ik heb de training Effectief Ontwikkelen van je Talent in mei gevolgd en vond het een erg leuke maar vooral inspirende training. Je bent constant bezig met de groep waardoor je erg veel van elkaar en jezelf leert. Onze trainer was echt helemaal super. Daardoor een zeer geslaagde training gehad. Zeker de moeite waard!

 • Rex Reede

  Ik heb meegedaan aan de training Effectief ontwikkelen van je talent, en heb de training als zeer goed ervaren. Ik zou de training zeker aanraden. Dit kwam ook met name door degene die de training heeft gegeven.

 • Suzanne van Kerkhof

  De training was ontzettend inspirerend en leerzaam. In zakelijk opzicht doe ik nog dagelijks mijn voordeel met deze training. Prive heb ik vooral veel geleerd van de wisselwerking en het uitdelen van ervaringen met de groep.

  De docente was een goede mix van ervaring, deskundigheid en dat met een humorvolle flair. Drie intenstieve maar geweldige dagen gehad, deze training helpt je op vele manieren, het geeft je zelfvertrouwen een onwijze boost.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.