Effectief omgaan met stress en werkdruk

Heb je de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Ervaar je steeds vaker stress op je werk en heb je soms moeite het overzicht te houden? Heb je het gevoel dat het nu tijd is om hier iets aan te doen voordat het te laat is? Dan is deze training iets voor jou. In deze driedaagse training leer je om op effectieve wijze met je werkdruk om te gaan en zodoende je stress tot een minimaal niveau te reduceren. Je ervaart energie, plezier en vertrouwen in je werkzaamheden. Je zult ontspannen werken en leven.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je bent in staat om ontspannen en met plezier te werken
 • Je leert op effectieve wijze met werkdruk en stress om te gaan
 • Je bent je bewust van de belangrijkste stressfactoren in je werk
 • Je krijgt inzicht in methodieken om stressvolle situaties tijdig te herkennen
 • Je kunt op natuurlijke wijze omgaan met onverwachte situaties

Doelgroep

Iedereen die op effectieve wijze wil leren omgaan met werkdruk en stress en ontspannen wil werken en leven.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Ontspannen werken
 • Kenmerken van stress en hoge werkdruk
 • Inzicht in de werking van stress en werkdruk
 • Persoonlijke stressfactoren en identificatie
 • Tijdig signaleren van stressfactoren
 • Je valkuilen en belemmerende overtuigingen
 • Je invloed op je omgeving
 • Omgaan met veranderingen en tegenslagen
 • Assertief optreden en communiceren
 • Leven en werken vanuit je innerlijke kracht
 • Balans en rust in je werkomgeving
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. Aan de hand van diverse cases, opdrachten en rollenspellen krijg je inzicht in hoe je op de juiste wijze met hoge werkdruk en stress kunt omgaan. In de training wordt vanzelfsprekend aandacht besteed aan de concrete situatie waarin je je nu bevindt. Je krijgt methoden en technieken aangereikt om in je dagelijkse praktijk ontspannen aan de slag te gaan. Je sluit de training af met een persoonlijk actieplan.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 10 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.595,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Leo de Waal

  20-07-2018
  Heel veel geleerd van hoe je kan omgaan met stress en hoe je het kan voorkomen door tijdig de signalen van je lichaam op te pakken. Luisteren naar je lichaam is belangrijk.Het niveau is goed te volgen en de trainster weet raad te geven in bijna alle situaties. De locatie in Utrecht is goed te bereiken met het OV. En het eten is daar prima geregeld. Kortom ik raad deze training aan aan iedereen die last heeft van stress.
 • Susilo

  20-07-2018
  Een top cursus! Iederen was super behulpzaam. Ik leerde heel veel over mijn valkuilen die me onder stress had gezet. Ik kreeg ook allerlei manieren om die valkuilen te vermijden en te herstellen.

  De locatie is goed bereikbaar met OV. Daar was ook voorzien met uitgebreid lunch en tussendoortjes.
 • Tiny Slomp

  03-05-2016
  Ik vond dit een zeer prettige en leerzame cursus. De standaard tips en trics uit de boekjes kennen we wel, deze cursus is er met name op gericht om ze ook daadwerkelijk toe te passen op je eigen praktijksituatie.
 • Eddy Vermeer

  22-10-2015
  Deze cursus Effectief omgaan met werkdruk heeft mij veel geholpen.
  De cursus gaat veel verder dan een paar kuntsjes. Er wordt echt aandacht besteed aan gevoel, gedrag en persoonlijke ervaringen.
  Daarbij wordt geoefend om je valkuilen te herkennen en te vermijden zodat je zelf het positieve resultaat hiervan voelt.
  Nu, maanden later heb ik soms nog wel even die verkeerde stap, maar weet me nu goed te corrigeren, en voel duidelijk minder werkdruk en vooral minder stress. Daarom kan ik deze cursus zeer aanbevelen
 • van Taarling

  17-07-2015
  Zeer goede training waarbij zowel theorie als praktijk aan bod komen.
  Diversiteit aan deelnemers waarbij in kleine groepjes veel adviezen gedeeld kunnen worden.
  Zeer goede trainster gehad tijdens deze training van 3 dagen. Afwisseling van groepsopdrachten met individuele opdrachten en ontspanningsoefeningen.
  Met praktische tips van trainster en mede collega's kunnen er na 2 trainingsdagen gelijk verbeteringen in werksituatie toegepast worden.
  Locatie in Utrecht is goed verzorgd.
  Training is aanrader!
 • Chantal

  16-07-2012
  Ik heb de training als zeer positief ervaren, vond het in het begin best moeilijk omdat je 3 dagen lang echt een spiegel voor gehouden krijgt, hier heb ik echter veel van geleerd. Het is zowel mijn gevoel ten goede gekomen als mijn werk! Veel mensen zien een duidelijk verschil en ervaren het als positief! een echte aanrader vooral door de kleine groepen!
 • anonymous

  25-06-2012
  Erg interessante cursus, omdat we met een klein groepje (5 personen) waren, hadden we veel tijd om dingen te bespreken. Het was erg leerzaam om de verhalen van de medecursisten te horen.
 • Veronique

  22-06-2012
  De training heeft me mijn stressprobleem veel beter leren herkennen en veel meer doen relativeren. Ik ben me er nu veel meer bewust van geworden en ook dat er maar 1 is die zoveel verwacht van mezelf...en dat ben ik. Het was overigens heel prettig dat we een kleine groep van 5 personen hadden. De trainer kon ons zo veel individuele aandacht geven wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren. Het was enkel en alleen jammer dat ik zo ver moest reizen naar de trainingslocatie.
 • 21-06-2012
  Mede doordat wij de training in een kleine groep hadden (5 personen) heeft deze training voor mij heel veel effect gehad. We konden persoonlijk punten bespreken en oplossingen herkennen in je eigen gedrag en reacties op situaties. Hierdoor is bij mij mijn werkplezier enorm verhoogd. Duidelijk zeer direct toepasbare handvatten en tips!
 • D. Dineke

  22-12-2010
  De cursus vertelt niet echt nieuwe dingen, maar dat hoeft ook niet, want de meeste dingen weet je eigenlijk best wel. Je doet er alleen niets mee. Het cursusmateriaal wordt op zo'n manier aangeboden en geordend dat het nieuwe inzichten oplevert die je motiveren ermee aan de slag te gaan en waar je zelf ook genoeg mee kan doen.
 • Mbehshti

  19-08-2010
  Prima locatie Interessante theorie. Vakkundige trainer.<br>De deelnemers waren betrokken en willen graag gebruik maken van de ervaring van de andere deelnemers en diskundige trainer. <br>het eten was prima.
 • Marilyn Veldman

  19-11-2009
  De training heeft zeker toegevoegde waarde gehad voor mij, meer als ik er van verwacht had. Het grote voordeel is ook geweest dat wij maar met een groep waren van 4-5 cursisten waardoor er erg veel diepgang in zat.<br>Lunch was uitmuntend.
 • Sonia Reis

  19-11-2009
  De training was zeer professioneel en heeft mij heel veel informatie gegeven en vooral insight. Doordat we een kleine groep waren kon er een deep dive plaats vinden.
 • Rob van Haleren

  19-08-2009
  De training was zeer professioneel en heeft genoeg handvatten gegeven mijn werk op een zodanige manier te organiseren om stress en werkdruk op een acceptabele wijze te beheersen.
 • anonymous

  19-08-2009
  Mijn ervaring is dat ik van deze cursus heel veel hebt opgestoken en niet alleen door de ervaring en kennis van de trainer maar ook door de ervaringen die je deelt met je mede cursisten.
 • Hendrik

  We hadden een hele fijne groep met een docent die duidelijk veel ervaring had. Ik heb er veel van opgestoken en heb mijn gedrag aangepast; ik stel niet meer onrealistisch hoge eisen aan mijzelf, dit scheelt al een hoop.

  Verder was de training op een goede locatie, ik kon er heel makkelijk met OV komen en ze hadden een uitgebreide lunch.

 • Marjo

  Ik vond het een zeer leerzame training, vooral omdat de focus lag op de praktijk. Aangezien het een zeer gemeleerde groep was en je daardoor verschillende cases kreeg en je ook de mogelijkheid kreeg om je in verschillende rollen te plaatsen kreeg je een goed beeld van hoe het in de praktijk werkt. Niet alleen vanuit het gezichtspunt van de werknemer maar ook de werkgever ofwel de manager.

 • Sara van Eijk

  Ik dacht dat ik te maken zou krijgen met een cursus Time Management en beter plannen van mijn drukke werkzaamheden. Deels was dit ook zo, de cursus zat vol met goede praktische tips over het plannen en prioriteren van je werk.

  Wat voor mij echter een eye opener is geweest, is waarom je eigenlijk de werkdruk als stress ervaart. Neem bijvoorbeeld tijd voor bezinning. Wat ben ik aan het doen, waar wil ik heen en wat is het doel zijn belangrijke vragen die je jezelf zo af en toe echt eens moet stellen, zowel op het werk als privé.

  Ik heb een leuke maar drukke baan en een druk sociaal leven. Zo stond mijn leven eigenlijk alleen in het teken van de ander. Ik neem nu meer tijd voor mezelf en merk dat ik hierdoor meer aankan en ook het plannen en werken naar die deadline mij veel makkelijker af gaan.

  Naast het lesmateriaal waren vooral het behandelen van de cases van de deelnemers zeer waardevol. Door het geven en nemen van feedback onder begeleiding van de zeer capabele docent van ICM heeft de cursus voldaan aan ieders verwachting.

 • Chantal Kruft

  Ik heb de training als zeer positief ervaren, vond het in het begin best moeilijk omdat je 3 dagen lang echt een spiegel voor gehouden krijgt, hier heb ik echter veel van geleerd. Het is zowel mijn gevoel ten goede gekomen als mijn werk! Veel mensen zien een duidelijk verschil en ervaren het als positief. Een echte aanrader vooral door de kleine groepen.

 • Veronique Speelman

  De training heeft me mijn stressprobleem veel beter leren herkennen en veel meer doen relativeren. Ik ben me er nu veel meer bewust van geworden en ook dat er maar één is die zoveel verwacht van mezelf... en dat ben ik.

  Het was overigens heel prettig dat we een kleine groep hadden (van 5 personen). De trainer kon ons zo veel individuele aandacht geven wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.