Basiskennis Financiën

Kom je in je werk steeds meer in aanraking met financiële cijfers? Wil je meer inzicht krijgen in financiële cijfers? Wil je een betere gesprekspartner zijn op dit gebied? En heb je geen eerdere opleiding hierin gevolgd? Dan is de waardevolle training Basiskennis Financiën uitstekend geschikt voor jou. Op een zeer toegankelijke wijze maak je kennis met de basisaspecten van financiën en breng je je kwaliteiten en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je ontwikkelt je (basis)kennis en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau
 • Je leert hoe je een balans en een winst- en verliesrekening moet lezen
 • Je leert hoe je een kostprijsberekening kunt maken
 • Je leert de verschillen tussen debiteuren & crediteuren, balansposten & resultaatposten, opbrengsten & inkomsten en kosten & uitgaven
 • Je leert hoe je een omzetprognose en een liquiditeitsprognose opstelt
 • Je bent bekend met alle basisbegrippen op het gebied van financieel management

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar basiskennis op het financiële vakgebied wil vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Basisbegrippen financiën
 • Winst- en verliesrekening
 • Balans lezen
 • Afschrijving en cashflow
 • Activa en passiva
 • Debiteuren en crediteuren
 • Liquiditeitsprognose
 • Break-evenpoint
 • Financiële kengetallen
 • Kostprijsberekening
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart. In deze training ligt de nadruk op het kennismaken met de basis van financieel management. Je leert te werken met de financiële begrippen vanuit je eigen praktijksituatie. Onder leiding van een ervaren en deskundige trainer leer je met behulp van diverse boeiende oefeningen en cases de basisbeginselen van financieel management. Aan het eind van de training schrijf je een persoonlijk actieplan, waarin staat hoe en wanneer je het geleerde gaat toepassen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 20 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.295,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Cheung

  11-10-2018
  Met ruime ervaring uit de praktijk heeft Jan de cursus uitermate goed voorbereid met opdrachten en actuele thema’s. Alles was bespreekbaar en zeer professioneel. Tijdens de cursus werden veel goede voorbeelden uit de praktijk gebruikt. Wat ik erg fijn vond is dat hij de stof helder kon overbrengen waar je in je eigen organisatie mee te maken hebt.
  Wat ik zelf prettiger had gevonden als ik voor de cursus meer tijd had gekregen om de stof door te nemen.
 • Sonja Eding

  28-02-2017
  Fijne training, ik heb een hoop handvatten gekregen om verder te kunnen. Met name het ontvangen boek is handig als naslagwerk. De samenstelling van de groep heb ik als plezierig ervaren.
 • Karin Hermans

  24-11-2015
  Ik heb de training als een hele concrete training ervaren. Helemaal afgestemd op de verwachtingen en de behoeftes die ik van tevoren had. In de praktijk kan ik de nieuw opgebouwde kennis prima toepassen en als ik het even niet meer weet nog terugvallen op de overzichtelijke map met naslagwerk die ik tijdens de training ontvangen heb.
 • Inge Smid

  05-06-2015
  De cursus was goed opgebouwd. De combinatie van instructie en actief aan de slag was prettig. Mijn doel, meer inzicht krijgen in de jaarrekening van ons bedrijf en daardoor een betere gesprekspartner worden, is zeker behaald.
 • Nicole

  30-07-2012
  Vanuit mijn P&O-achtergrond had ik erg weinig kennis van financiën. Ik zag best wel op tegen het volgen van een opleiding om deze lastige materie me eigen te kunnen maken. De training sloot echter precies aan op mijn wensen: na de eerste dag was ik helemaal verbaasd toen bleek dat het helemaal niet zo lastig was als ik dacht. Ik begon het zelfs leuk te vinden. Wat mede het succes heeft bepaald was de trainer, die met veel geduld, enthousiasme en praktijk-voorbeelden de stof begrijpbaar maakte. Een echte aanrader als je je wat meer thuis wil voelen in de vaktermen en berekeningen van financiën!
 • anonymous

  28-06-2012
  Goede en duidelijk cursus welke je wegwijs maakt in de wereld van de financiën. Financiële begrippen worden duidelijk, evenals het lezen van een jaarverslag. Het maakte mij een betere gesprekspartner met de afdeling Control.
 • Rebecca

  06-03-2012
  Hele boeiende docent die moeilijke stof wist over te brengen. Les materiaal en lokaal/locatie waren perfect in orde.
 • Carolin Mix

  18-10-2010
  Prima cursus, prima geregeld. ik heb er echt iets van opgestoken. Vond met name de praktijkvoorbeelden zeer aansprekend, de kennismaking met de bedrijven van de andere deelnemers en dat bij elke voorbeeld ook zelf (cijfers gebruiken uit eigen bedrijf) gerekend moest worden zodat de theorie meteen praktijk werd.
 • Aart Langerak

  Compliment voor de docent die met veel geduld ons de weg wees in de wereld van financiën. Deze cursus had ik eerder moeten volgen. Ik communiceer nu veel makkelijker met mijn collega’s van de financiële afdeling en controll. Echt een aanrader voor personen die meer inzicht willen krijgen in de basisbegrippen en het op de juiste manier lezen van financiële rapportages.

 • Nicole Buiten

  Vanuit mijn P&O-achtergrond had ik erg weinig kennis van financiën. Ik zag best wel op tegen het volgen van een opleiding om deze lastige materie mij eigen te kunnen maken. De training sloot echter precies aan op mijn wensen: na de eerste dag was ik helemaal verbaasd toen bleek dat het helemaal niet zo lastig was als ik dacht. Ik begon het zelfs leuk te vinden.

  Wat mede het succes heeft bepaald was de trainer, die met veel geduld, enthousiasme en praktijk-voorbeelden de stof begrijpbaar maakte. Een echte aanrader als je je wat meer thuis wil voelen in de vaktermen en berekeningen van financiën!

 • Gregor Hooft

  Goede en duidelijk cursus welke je wegwijs maakt in de wereld van de financiën. Financiële begrippen worden duidelijk, evenals het lezen van een jaarverslag. Het maakte mij een betere gesprekspartner voor de afdeling Control.

 • Rebecca Williams

  Hele boeiende docent die moeilijke stof wist over te brengen. Lesmateriaal en lokaal/locatie waren perfect in orde.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.