Arbeidsrecht

Als je net de recente ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht op een rij hebt, moet je alweer concluderen dat de wet- en regelgeving veranderd is. Het valt niet mee om alle actualiteiten in het arbeidsrecht bij te houden. Wat is er eigenlijk allemaal mogelijk volgens ons arbeidsrecht? En wat betekent dit voor jouw organisatie en de beslissingen die jullie nemen?

Deze praktische training zorgt ervoor dat je op een interactieve manier volledig op de hoogte wordt gebracht van de laatste veranderingen binnen de wet- en regelgeving. En dat bezorgt je dé instrumenten om effectief en professioneel in te kunnen spelen op de situatie waar jouw organisatie zich in bevindt.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je hebt kennis van alle soorten arbeidsovereenkomsten
 • Je weet hoe je wetten en regels kunt toepassen binnen je organisatie
 • Je bent volledig op de hoogte van de laatste veranderingen binnen de wet- en regelgeving
 • Je bent in staat effectief in te haken op veranderingen in je organisatie
 • Je hebt inzicht in regels bij arbeidsongeschiktheid
 • Je bent in staat om over de (on)mogelijkheden rond ontslag en flexibele arbeid te adviseren
 • Je kunt tot een juiste besluitvorming komen aan de hand van een goed en volledig dossier

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die op de hoogte moet en wil zijn van de belangrijkste en de meest actuele regels op het terrein van het arbeidsrecht.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Arbeidsrecht
 • Ontwikkeling en wetgeving
 • Arbeidsovereenkomst
 • Flexibele arbeidsrelaties
 • Ontslagrecht
 • Regels rondom vakantie en verlof
 • Zieke en arbeidsongeschikte werknemers
 • Plan van aanpak en re-integratie
 • Arbeidsconflicten: een praktische benadering
 • Actuele ontwikkelingen en de gevolgen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voor de start van de training vindt een schriftelijke intake plaats. Op basis van deze intake stel je je eigen doelen vast. Deze staan tijdens deze interactieve training centraal. De training is een leerzame afwisseling van korte blokken theorie, praktijkopdrachten en oefeningen. Er is veel aandacht voor je eigen werksituatie en volop ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan opdrachten. Zo kun je het geleerde ook direct in je eigen situatie toepassen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 16 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Marid van der Zee

  27-01-2018
  De training biedt een goeie combinatie van theorie en praktijk. Er is veel ruimte/aandacht voor vragen. De lesstof en vragen worden ook duidelijk uitgelegd/toegelicht. De trainer is deskundig en doceert op een zeer prettige wijze. Leuke interacties met medecursisten. Prima locatie!
 • Yvonne de Jong

  26-01-2018
  Mijn ervaring was dat beide trainingsdagen zo leuk waren dat ik er echt blij van werd. Inhoudelijk een goed opgezette training met alle onderwerpen goed aanstippend die voor mij relevant waren. Een gedegen enthousiasmerende trainer die de stof op een levendige manier wist over te brengen,de interactie van de groep enorm stimuleerde zodat een prettige en lerende sfeer gecreeerd werd.daarbij was de locatie perfect. Goed bereikbaar met openbaar vervoer, mooie ruintes en een goed restaurant.
  Kortom een lerend feestje!
 • Sandra Hessels

  26-01-2018
  Ik heb de cursus praktisch personeelsmanagement en arbeidsrecht met veel plezier gevolgd. De trainer is zeer ervaren en geeft veel voorbeelden uit de praktijk, wat ervoor zorgt dat de lesstof goed blijft hangen. Erg veel geleerd en heerlijke lunch genoten
 • Trea Van den Ende

  29-11-2017
  Goede training door een zeer ervaren en enthousiaste trainer. Tijdens de training werd ook tijd genoeg tijd genomen om praktijksituaties goed te behandelen.De locatie was ook perfect bereikbaar. Ik ga zeker nog een andere training volgen bij ICM.
 • Sandra van Gessel

  31-10-2017
  De combinatie van de sterke theoretische kennis en veelzijdige praktijkervaring van de trainer waren voor mij bijzonder waardevol en leerzaam. Met voorbeelden werd de theorie verduidelijkt en ook de diverse praktijksituaties van de cursisten werden meegenomen in de training. Ik ben dus zéér tevreden!
 • Christa Hudepohl

  03-06-2017
  Zeer op de praktijk gerichte opleiding. Een aanrader. De wijze waarop de training gegeven wordt is zeer goed. Ook de accommodatie verdient een "pluim" Eigen casus wordt dieper op in gegaan en op de juiste wijze toegelicht.
 • N Faber

  26-01-2017
  Onlangs een hele fijne praktische interactieve arbeidsrecht training gevolgd via ICM. Ik had nooit gedacht dat dat mogelijk was met een dergelijk onderwerp. Er was voldoende ruimte voor echte casussen en erover te sparren met elkaar. De trainer was zeer vakbekwaam waardoor ik met vertrouwen de deur uit ging.
 • Marga Meijer

  14-12-2016
  Tijdens de cursus werden zowel door trainer als cursisten praktijkvoorbeelden gegeven / besproken dit was heel fijn om soms toch de droge stof beter te begrijpen. De trainer was super, vertelde duidelijk en nam de tijd. De locatie was goed, lekker midden in het centrum goed te bereiken voor iedereen en de lunch was super en goed geregeld.
 • Anjo Sloot

  07-12-2016
  Mijn ervaring bij deze cursus is net als bij mijn vorige, ook via I.C.M meer dan positief.De lesstof duidelijk en de lessen interactief. Heb hierdoor ook een duidelijker beeld van mijn sterke punten gekregen. Top opleidingsinstantie,en ik kan vergelijken.
 • Sabrien van den broek

  03-11-2016
  Erg leuke interactieve groep. De docent geeft veel voorbeelden uit de praktijk en toetst je kennis tijdens de lessen. De training gaf een goed beeld van de wetgeving, maar niet te diepgaand.
 • Chantal Perier

  01-11-2016
  Toegankelijke cursus, kleine groep, veel ruimte voor vragen en cases, fijne docent met veel praktijkkennis! Een echte aanrader voor iedereen die meer wil leren over arbeidsrecht op een laagdrempelige manier.
 • Federica Esposito

  25-11-2015
  Geweldige training, de leerstof was heel toegankelijk gemaakt. Zelfs als buitenlander en zonder ervaring in het vakgebied kon ik de training prima volgen en hen veel van geleerd en meegenomen in de praktijk
 • Mirella Jansen

  23-11-2015
  Zeer tevreden over de praktische invulling, dankzij de deskundigheid en praktijkvoorbeelden die de trainer zelf meeneemde. Tevens was er veel interactie en voldoende ruimte om voorbeelden vanuit de praktijk mee te nemen.
 • N Gielen

  19-11-2015
  Ik vond de training erg nuttig voor toepassing in de praktijk. Er werd voldoende duidelijke informatie verstrekt als studiemateriaal en de docent kwam ook met duidelijke praktijkvoorbeelden. Ik heb er zeer veel van geleerd en zou deze training zeker aanraden
 • Van Blotenburg

  13-11-2015
  Ik vond de training goed. De trainer wist er veel van en er ook heel veel over te vertellen met praktijdvoorbeelden. Ik heb er veel geleerd. De training was in Zwolle, de locatie was direct naast het station. Prima!
 • mw. S Prat

  12-02-2015
  In de training Arbeidsrecht van ICM werd de wet-en regelgeving over de diverse thema's van Arbeidsrecht helder toegelicht en verwoord. De zeer ervaren trainer had veel kennis over het vak Arbeidsrecht en kon vragen goed beantwoorden. Met behulp van casussen en uit het boek 'Praktisch Arbeidsrecht' en diverse opdrachten uit de trainingsmap werd tijdens de training geoefend met de theorie. Ik heb tijdens deze twee-delige training veel geleerd.
 • Briel

  07-04-2014
  Ik vond dit een hele fijne training met een duidelijke inhoud en helder cursusmateriaal. De trainer weet de stof zeer levendig te behandelen, doorspekt met praktijkvoorbeelden van hemzelf en medecursisten. De centrale locatie in het centrum van Utrecht heeft goede voorzieningen.
 • Chris Casteleijn

  12-09-2013
  Ik heb deze training als zeer positief ervaren. De docent wist een zeer goede balans te vinden tussen theorie en sprekende praktijkvoorbeelden. Daarnaast was er veel ruimte voor vragen en eigen initiatieven. Zeker een aanrader!
 • Ineke Brinkhof

  08-10-2012
  Een prettige training. Veel theorie, maar ook veel voorbeelden uit de praktijk. Dit maakt de stof interessant en goed te volgen. Locatie (Utrecht) was overiges ook prima!
 • renske breedijk

  19-10-2011
  prima cursus, goed toepasbaar. Medecursisten uit hele andere branche, ik zou in de toekomst voorkeur hebben voor groep HR-ers uit advocatuur ivm dezelfde problematiek. <br>ik vind het reizen bezwaarlijk, sterke voorkeur voor locatie Amsterdam. maar daarvoor waren onvoldoende aanmeldingen
 • N. Dubbeling

  18-01-2011
  Een goede cursus om de basiskennis op te halen en met medestudenten praktijkcases te bespreken en eventuele verbeteringen in de organisatie aan te brengen.
 • Ward Watzeels

  01-12-2009
  Praktische insteek! Juist het delen van praktijkervaringen met medecursisten gaf net dat beetje extra!
 • Ineke

  Het is een prettige training. Er komt veel theorie aan bod, maar ook veel voorbeelden vanuit de praktijk. Dit maakt de stof interessant en goed te volgen. De locatie was overigens ook prima!

 • Maya Toneva

  Een absolute aanrader voor personeelsfunctionarissen en anderen die dagelijks bezig zijn met vraagstukken op het raakvlak van Arbeidsrecht. De stof wordt op een interessante een boeiende manier overgebracht en is direct toepasbaar in de praktijk. De toegevoegde waarde van deze cursus is groot en daarom zeker de moeite waard.

 • H. Spierenburg

  Een ontzettend leerzame cursus. Er komen veel praktijkvoorbeelden aan bod zowel van de cursisten maar ook van de docent. Het was een enthousiaste en leuke docent. Je wordt echt enthousiast gemaakt voor het arbeidsrecht en je krijgt genoeg handvatten mee om verder te gaan.

 • Esther

  Ik kijk terug op een zeer waardevolle training arbeidsrecht. De training was erg hands on en alles wat ik geleerd heb kon ik direct in de praktijk toepassen. Er was heel veel ruimte om eigen vraagstukken voor te leggen en ervaringen met elkaar te delen.

 • Nancy Dubbeling

  Een goede cursus om de basiskennis op te halen en met medestudenten praktijkcases te bespreken en eventuele verbeteringen in de organisatie aan te brengen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.