NIMA A Online Marketing – 9 maanden en NIMA B Business Marketing

ICM biedt je de mogelijkheid om NIMA A Online Marketing – 9 maanden en NIMA B Business Marketing in één pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met NIMA A Online Marketing – 9 maanden en daarna volg je NIMA B Business Marketing.

 

Unieke voordelen

 • Je profiteert van pakketkorting
 • ICM is al jarenlang één van de meest succesvolle NIMA-opleiders in Nederland
 • Tijdens de opleiding NIMA B Business Marketing is het mogelijk te wisselen naar een andere B2-specialisatie (NIMA B Consumentenmarketing of NIMA B Digital Marketing)
 • Versneld de internationaal erkende diploma’s van NIMA op zak

Doelgroep

De opleiding NIMA A Online Marketing – 9 maanden is perfect voor iedereen die een stevige basis wil leggen in online marketing. Je verbreedt je kennis over online marketing en online marketinginstrumenten. Met de opleiding NIMA B Business Marketing update je je martketingkennis en -ervaring en professionaliseer je je verder als B2B-marketeer.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding krijg je toegang tot de ICM leeromgeving waar je je voorbereidt op de opleiding en kennismaakt met je medecursisten. Hier vind je ook inspirerende en inhoudelijke content.

NIMA A Online Marketing | Een ervaren online marketingdeskundige uit de praktijk behandelt de belangrijkste theorie over online marketing tijdens inspirerende bijeenkomsten. Concrete en aansprekende voorbeelden uit de eigen praktijk en die van de andere deelnemers helpen je om de theorie in je werk te gebruiken. Ook doe je interessante en leerzame oefeningen, opdrachten en zijn er groepsdiscussies.

NIMA B Business Marketing | Tijdens de bijeenkomsten vertaal je de theorie naar jouw dagelijkse praktijk. Dit doe je samen met je docent, een ervaren deskundige op het gebied van marketing. Er is ook volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met je medecursisten die een keuze hebben gemaakt voor de specialisatie Consumenten B2Digital B2 of Business B2.

Uitdagende cases en interessante oefeningen brengen de materie tot leven. Je vergroot je algemene kennis van strategische marketing en je leert theoretische modellen toepassen en strategische opties formuleren.

Examens | Je uiteindelijke doel is natuurlijk slagen voor je examens. Daarom is examentraining een onderdeel van de opleidingen. Door opgaven te oefenen bereid je je optimaal voor op de officiële NIMA examens.

 • NIMA A1 Online Marketing: dit is een digitaal meerkeuze examen
 • NIMA A2 Online Marketing: dit examen bestaat uit het maken van twee opdrachten en de mondelinge verdediging
 • NIMA B1 Marketing: dit is een digitaal examen dat bestaat uit een case met open vragen
 • NIMA B2 Marketing: tijdens dit examen presenteer en verdedig je jouw operationele marketingplan

De examens worden verzorgd door het NIMA. Via de verkregen examenvoucher meld je je hiervoor bij NIMA aan. Bij een voldoende resultaat word je ingeschreven in het officiële NIMA-register. Neem voor overige vragen over het examen contact op met NIMA op telefoonnummer 020 – 503 93 00 of kijk op www.nima.nl.

Vooropleiding

ICM volgt de richtlijnen van het NIMA en stelt geen eisen aan de vooropleiding van NIMA A Online Marketing – 9 maanden. Het is wenselijk om werkzaam te zijn binnen een marketingfunctie zodat je een paper kunt schrijven aan de hand van twee opdrachten.

Voor de opleiding NIMA B Business Marketing worden de volgende wensen (geen eisen) gesteld aan de vooropleiding:

 • NIMA A Marketing niveau
 • HBO denk- en werkniveau
 • Werkzaam binnen een marketingfunctie (in verband met het schrijven van een operationeel marketingplan)

Studiemateriaal

ICM is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze NIMA-opleidingen voldoen aan de eisen van NIMA.

Diploma

De opleiding NIMA A Online Marketing – 9 maanden en NIMA B Business Marketing leiden je op tot het officiële NIMA diploma:

 • NIMA A Online Marketing
 • NIMA B Business Marketing

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: NIMA Opleidingen.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij NIMA A Online Marketing – 9 maanden en NIMA B Business Marketing voor een overzicht op welke dagen en plaatsen de opleiding wordt verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 5.419,-

Cursus Prijs
NIMA A Online Marketing – 9 maanden 2.269,-
NIMA B Business Marketing 3.445,-
Prijs zonder korting 5.714,-
Korting 295,-
Investering 5.419,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: NIMA Opleidingen.