Office Management

Als officemanager ben je een rots in de branding voor je collega’s. Je hebt een veelzijdig takenpakket waarin je snel en effectief moet handelen. Wil je essentiële vaardigheden zoals planning, organisatie, reflectievermogen en initiatief nemen verder ontwikkelen? Wil je zodanig met je collega’s samenwerken dat je je werk efficiënt en adequaat kunt uitvoeren? Wil je je deadlines halen zonder stress en energieverlies? Dan is deze training een uitstekende keuze om je eigen functioneren als officemanager naar een hoger niveau te brengen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je bent in staat als officemanager je functie op effectieve wijze in te vullen
 • Je bent in staat initiatief te nemen en je tijd zorgvuldig te beheren
 • Je bent in staat je werk effectief te organiseren en te plannen
 • Je krijgt inzicht in het verbeteren van de samenwerking met je manager en collega’s
 • Je bent in staat je wensen kenbaar te maken en effectief te communiceren
 • Je leert omgaan met klachten, lastige situaties, stress en deadlines

Doelgroep

Officemanagers en secretaresses die hun eigen functioneren willen verbeteren of zij die in de toekomst een dergelijke functie willen vervullen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Functie van officemanager
 • Planning en organisatie van je werkzaamheden
 • Je taken en rol binnen de organisatie
 • Timemanagement
 • Effectieve communicatie en samenwerking
 • Efficiënt overleggen
 • Proactief handelen
 • Assertief optreden en grenzen stellen
 • Omgaan met klachten en lastige situaties
 • Ontspannen omgaan met stress en deadlines
 • Zelfmanagement
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Onder leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende wijze vele essentiële vaardigheden die je als office manager nodig hebt.

Tijdens de eerste dag ligt de nadruk op het verbeteren van de persoonlijke organisatie van je werk en je eigen effectiviteit. Tijdens de tweede en derde trainingsdag ligt de nadruk op de samenwerking en de communicatie met je collega’s en je manager. Aan de hand van diverse praktijkoefeningen en cases wordt steeds de koppeling naar je eigen werksituatie gelegd. De trainingsdagen worden afgesloten met het opstellen van een persoonlijk actieplan. Hierin formuleer je actiepunten voor toepassing van de trainingsstof in de praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.375,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Marijke Roosen

  11-12-2019
  Het is allemaal goed geregeld, helemaal (in-)gericht op het geven van trainingen. De trainster is zeer professioneel, betrokken en speelt in op de groep. Zij geeft ook leuke voorbeelden, wat herkenbaar is en aanspreekt. Hierdoor blijf je de aandacht erbij houden. Oprecht een aanrader!
 • Miriam Burhenne-Smetsers

  30-11-2018
  Ik vond het een leuke, leerzame inspirerende training. Van mij mocht deze uitgebreider zijn en uit een stuk of 6 lesdagen bestaan. Joke brengt de lesstof op leuke enerverende manier over waardoor iedereen goed bij de les blijft. Zij voelt goed aan wat de cursisten nodig hebben en springt daar dan op in. Verder is de Gele Kegels locatie in Eindhoven een fijne trainingslocatie waar alles goed verzorgd wordt. Deze is zowel met de auto als met openbaar vervoer heel goed bereikbaar. Je loopt zo vanuit het station het gebouw in.
 • Ingeborg Nielsen-de Jonge

  25-09-2018
  Een leuke en leerzame training gegeven door een motiverende trainer die handvatten geeft voor gebruik in het dagelijkse werk, afgewisseld door casussen die door de cursisten opgegeven worden. Tussen de sessies is er voldoende ruimte om in de praktijk te 'oefenen' met het geleerde.
 • Majoros

  08-09-2018
  Het was een zeer leerzame cursus en ik heb zeker enorm veel geleerd zo wel van de trainer als van de rest van de deelnemers. Door nieuwe tactiek en luisteren naar ervaring van andere cursisten heb ik nu een beter communicatiesysteem en het is me ook gelukt om mijn tijd beter te managen.
 • Coby Oppewal

  06-09-2018
  Enthousiaste trainer! Achteraf denk ik: ze heeft 'het' ook te lang laten gaan: de uitwaaierende gesprekken. Daarnaast ging het veel over de verschillende intermenselijke processen (Roos van Leary, DISC etc) en minder over de inhoud van het werk. Dat had voor mij meer de diepte in mogen gaan. Heel veel geleerd, dat zeker maar als ik kritisch moet zijn dan ben ik dat hier op.
 • Elena P.

  18-11-2017
  Trainer is heel ervaren en professioneel. Locatie is uitstekend en lunch is uitgebreid en lekker.
  Inhoud van de cursus is behulpzaam in mijn dagelijkse werk. Kortom - echt een aanrader.
 • Knipscheer

  17-11-2017
  Het was een inspirerende training, waarbij niet alleen in werd gegaan op de inhoud maar ook goed naar de persoon werd gekeken. De training is op maat gemaakt en ter plekke aangepast naar behoefte.
 • M. Flaton

  04-05-2017
  De cursus office management werd door haar op een inspirerende wijze vorm gegeven. Ze toonde oprechte betrokkenheid en gaf passende handvaten voor in de praktijk. De kleine groep (8 deelnemers) zorgde voor een open sfeer waarin prettig werd samengewerkt. De locatie in Amsterdam was goed bereikbaar.
 • Suna van Bekkum

  08-12-2016
  Erg enthousiast over deze cursus, docente, samenwerking in de groep, lesstof, aanpak etc.

  Ontzettend inspirerende en vakkundige docente Jacobijn die goed de diepte in gaat waar nodig en met passie de stof overbrengt. Er is voldoende tijd en aandacht om persoonlijke cases te behandelen en Jacobijn zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt.

  De opgedane kennis is direct toepasbaar in praktijk. De lesstof en vaardigheden zijn eigenlijk een must voor iedere secretaresse, office manager, p.a. en directiesecretaresse. Ik gebruik de opgedane kennis dagelijks en heb zelfs nog contact met de overige cursisten via een WhatsApp-groep.
 • Linde Dewit

  08-11-2016
  hele fijne training, veel geleerd, professionale trainster.Ook nog een handig boek meegekregen over time management. kleine groep studenten, zeer uitgebreide lunch en goed verzorgd, goede discussies en leuke onderwerpen die zijn besproken.
 • Christel Mulder

  16-11-2015
  Trainer was zeer professioneel en ik heb veel geleerd zowel op persoonlijk vlak als voor in mijn functie. Trainer was zeer duidelijk in uitleg en nam ook de tijd voor elke vraag. Locatie was prima, lesmateriaal was erg goed verzorgt. Training met erg veel plezier afgerond.
 • Eliza van den Berg-Veele

  12-02-2015
  Ik heb al enige jaren ervaring als Officemanager, maar toch was deze training zeer nuttig. Je ervaringen delen en samen naar oplossingen zoeken o.l.v. een zeer goede trainster. Vooral de manier waarop de training gegeven werd gaf ook meer inzicht in mijzelf. Ik kijk al uit naar de vervolgtraining.
 • M. Janmaat

  03-04-2014
  Ik heb al een aantal jaren werkervaring als medisch secretaresse en ik was toe aan een nieuwe uitdaging? Ik liep soms vast in mijn huidige functie.Na de cursus office management heb ik meer kennis en vaardigheden om leiding te geven, overzicht te houden en meer verantwoordelijkheden aan te kunnen. Mede dankzij feedback voorbeelden heb ik een hoop geleerd.Een cursus die ik iedereen kan aanraden.
 • Nicole Kuijpers

  29-10-2012
  Het is een hele gezellige en leerzame training. Ik vind het fijn dat de trainster zelf ook enkele voorbeelden aanhaalt uit de praktijk, waarvan ze aan geeft, dat ze dit ook anders had kunnen doen. Daardoor is ze niet superieur en voel je je erg snel op je gemak. De groep was heel divers, maar we hebben van elkaar veel geleerd.<br>
  <br>
  Na de training ben je nog geen volleerd ofice manager, maar je hebt een aantal handvatten om overzicht te kunnen creëren in je taken en het geeft inzicht in hoe je het beste kunt handelen. Je leert hoe je prioriteiten moet stellen en hoe je lastige situaties aan kunt pakken. Je leert hoe je duidelijk kunt zijn tegen je manager en je collega's, zonder dat je onvriendelijk of egoïstisch wordt.<br>
  <br>
  Een deel is theorie, maar veel is praktijk; oefenen met opdrachten en rollenspel. Heel leerzaam.<br>
  <br>
  Het is best lastig om alles daarna op je werk in praktijk te brengen, maar je gaat vanzelf situaties herkennen. Belangrijk is dat je grenzen goed bewaakt, met de handvatten die je hebt gekregen en dat je dit consequent uit blijft voeren. Dat kost in het begin veel energie, maar levert zeker resultaat op.<br>
  <br>
  De training had van mij iets meer dagdelen mogen zijn, want je voelt je daarna wel in het diepe gegooid, maar ik heb ook gemerkt dat het tijd nodig heeft. Een evaluatiemoment of terugkomdag, waarin je kan aangeven waar je nog tegen aan loopt, zou een goede aanvulling kunnen zijn.<br>
  <br>
  Ik heb er veel aan gehad en sta veel sterker in mijn schoenen.<br>
  Dus veel plezier en succes met deze training.
 • Cherique Booi

  27-07-2012
  Vooral het delen van ervaringen met andere cursisten, staat centraal in deze training. Juist hierdoor ontdek je dat je niet de enige bent, in welke branche dan ook, loopt bij iedereen het hoofd weleens over. Praktische handvatten en bruikbare tips van medecursisten hebben bijgedragen aan een efficiëntere manier van werken!
 • Mieke van Hoeijen

  26-07-2012
  Het was een zeer leerzame training voor zowel beginnende als ervaren secretaressen. Voor de beginnende dames geeft het goede handvatten om met bepaalde situaties goed om te gaan en voor de ervaren dames is het een goede opfrisser.
 • anonymous

  27-10-2011
  Prima tweedagse training, enthousiaste trainer, lokatie goed bereikbaar met ov, goed afwisselend lesmateriaal
 • Eveline Verbaan

  07-03-2011
  Ik heb deze cursus als prettig ervaren. Alles werd goed uitgelegd en kon veelvuldig oefeningen doen om ook te kijken of je het ook echt begreep. De docente was duidelijk en prettig in omgang. Ik heb snel last van verveling tijdens een cursus, maar dat heb ik bij deze cursus totaal niet gehad. Het aantal cursisten was ook prima, meer hadden het er ook niet moeten zijn. Je doet veel oefeningen samen, waardoor je veel verschillende verhalen hoort. Volgens mijn leidinggevende ben ik op een positieve manier veranderd. Heb meer overzicht en rust gekregen op mijn werkplek. Ik werk voor 15 man, dus het kan af en toe erg hectisch zijn. Maar met goede tips en een mini handleiding op mijn bureau, gaat het me goed af. <br>Deze cursus is echt een aanrader! En je bent maar 2 dagen kwijt om heel veel goede informatie mee te krijgen. Echt de moeite waard!
 • anonymous

  03-03-2011
  De training was qua inhoud precies wat ik ervan verwacht had. De cursusleidster was heel duidelijk, hield zich goed aan het programma. Haar adviezen zijn meteen toepasbaar en ze kon uitstekend haar visie geven op verschillende meningen, werkzaamheden en valkuilen met betreking tot de manier van werken van cursisten. Het was extra interessant omdat medecursisten open waren naar elkaar toe in het bereiken van hun doel en hun ervaringen met betrekking tot hun werkzaamheden ten opzichte van hun functie. <br>De ruimte was prima, lesmateriaal uitstekend verzorgd.<br><br>Ik vond alleen het bedrag ad 75,-- voor tweemaal lunch wat hoog (was een tweedaagse opleiding).
 • Janine

  18-07-2010
  Prima training! Voor het tijdsbestek van twee dagen worden voldoende aspecten behandeld. Ook de lerares nam goed de tijd om ieders persoonlijke verhalen/punten te behandelen. Er worden goede oefeningen gedaan in groepsverband. Leuk was vooral dat je ook met je collega-studiegenoten ervaringen kunt uitwisselen! Lesstof heb ik al in de praktijk kunnen brengen. Minpunt vond ik dat ik de training niet kon volgen op de door mij gewenste locatie (in Brabant). Nu moest ik helemaal naar Utrecht reizen, omdat er onvoldoende deelnemers waren in Brabant. Mijn collega die de training in februari volgde, had dit ook al. De locatie was voor ons nl. ook een grote reden dat we deze training gingen volgen. Verder was alles facilitair prima verzorgd, hoor.
 • Saskia Schulte

  08-07-2010
  Zeer goede intensieve training. In 2 dagen worden alle zaken behandeld die van belang zijn voor een officemanager. Alle aspecten komen aan bod gelinkt met je eigen situatie en praktijk op niveau. Alle onderwerpen die van belang zijn worden daadwerkelijk behandeld.<br>Er worden praktische handvatten aangereikt en je eigen persoonlijke sterke en zwakke kanten komen aan de orde.<br>Goede trainer met veel praktijkvoorbeelden en durft de diepte in te gaan.
 • Gonnie van Hemert

  30-06-2010
  Ik vond het een hele fijne training. De trainster was enthousiast en alle deelnemers ook. Zo was er ruimte om naar elkaars verhalen en ervaringen te luisteren. Dit was voor mij erg fijn omdat ik zelf nog niet werk als office manager, hierdoor kreeg ik een goed beeld bij de functie. En ook was de training goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Wat ik hier nu zie is dat de training op HBO niveau is, dit was mij ook niet bekend. (dit las ik ook bij andere reacties). De locatie vond ik iets minder, bij mijn vorige training van ICM was de locatie te lopen vanaf het Centraal Station in Utrecht, nu moest ik eerst nog met de bus. Verder was de lunch enzo wel goed verzorgd.
 • A. Smallenbroek-Abrahamsen

  04-11-2009
  De praktijk oefeningen worden op een juiste manier terug gekoppeld naar ieders werksituatie. Dit is ook een goede training voor eigen effectiviteit, samenwerking en communicatie op de werkvloer.<br><br>
  Wat ik wel jammer vind is dat er op het certificaat niet vermeld staat dat het op HBO niveau is (dit lees ik nu pas bovenin het scherm.)
 • Merel

  19-10-2009
  Na mijn opleiding (hbo) was dit de eerste cursus. Van te voren niet wetend wat mij te wachten stond, ben ik enthouiast aan de cursus begonnen. Onze trainer (vrouw) verzorgde de twee dagen erg leuk. Door te inventariseren waar onze interesses lagen paste ze de indeling van de onderwerpen daarop aan.<br> Ze combineerde praktijk voorbeelden met de theorie. De opdrachten werden goed toegelicht en iedereen deed goed mee aan de opdrachten. En er was ruimte genoeg om naar elkaar praktijkvoorbeelden te luisteren. Misschien was de cursus anders dan ik me had voorgesteld, maar ik heb er toch de nodige bruikbare dingen van op kunnen steken.
 • Sandra den teuling

  13-10-2009
  Ik vond de training inhoudelijk goed gegeven. De train(st)er vond ik duidelijk in haar manier van lesgeven. Alleen 1 min puntje dat ik helemaal naar Utrecht moest ipv Rotterdam en ik was niet de enige die dit niet zo leuk vond. Maar het opleidingscentrum in Utrecht was allemaal goed verzorgd.
 • Wies van den Heuvel

  De training is me erg goed bevallen. Vooral de insteek vond ik verrassend, er wordt meer uitgegaan van de persoonlijke behoeftes en inzichten van de deelnemers dan van de theorie en/of de processen.

  Het lesmateriaal is duidelijk en, zelfs nu nog, goed bruikbaar. Dit samen met een enthousiaste trainer en goed verzorgde catering maakt dat ik in de toekomst weer voor ICM zou willen kiezen.

 • Gaby Flissinger

  Ik vond de trainer erg duidelijk in haar verhaal en uitleg. Ze paste de stof ook echt toe op de ervaringen en werksituaties van de aanwezige cursisten waardoor je je een goed beeld kon vormen. Zij gaf ook aan dat de functie Office Management in ieder bedrijf anders wordt ingevuld, omdat je nu eenmaal met verschillende taken te maken hebt afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt. Dat vond ik het prettigst om te realiseren.

  Daarnaast was het erg prettig om ervaringen met de aanwezige cursisten uit te wisselen. We hebben een aantal leuke opdrachten uitgevoerd, die je ogen weer even openen. De locatie was met het openbaar vervoer erg goed te bereiken.

 • Nicole

  Het is een hele gezellige en leerzame training. Ik vind het fijn dat de trainster zelf ook enkele voorbeelden aanhaalt uit de praktijk, waarvan ze aan geeft dat ze dit ook anders had kunnen doen. Daardoor is ze niet superieur en voel je je erg snel op je gemak. De groep was heel divers, waardoor we veel van elkaar hebben geleerd.

  Na de training heb je een aantal handvatten om overzicht te kunnen creëren in je taken als Office Manager en het geeft inzicht in hoe je het beste kunt handelen. Je leert hoe je prioriteiten moet stellen en hoe je lastige situaties aan kunt pakken. Je leert hoe je duidelijk kunt zijn tegen je manager en je collega's, zonder dat je onvriendelijk of egoïstisch wordt.

  Een deel is theorie, maar veel is praktijk; oefenen met opdrachten en rollenspel. Heel leerzaam.

  Het is best lastig om alles daarna op je werk in praktijk te brengen, maar je gaat vanzelf situaties herkennen. Belangrijk is dat je grenzen goed bewaakt, met de handvatten die je hebt gekregen en dat je dit consequent uit blijft voeren. Dat kost in het begin veel energie, maar levert zeker resultaat op.

  Ik heb er veel aan gehad en sta veel sterker in mijn schoenen.
  Dus veel plezier en succes met deze training!

 • Cherique Booi

  Vooral het delen van ervaringen met andere cursisten, staat centraal in deze training. Juist hierdoor ontdek je dat, in welke branche dan ook, de Office Manager vaak veel werk moet verrichten in korte tijd. Praktische handvatten en bruikbare tips van medecursisten hebben bijgedragen aan een efficiëntere manier van werken!

 • Mieke van Hoeijen

  Het was een zeer leerzame training voor zowel beginnende als ervaren Office Managers. Voor de beginnende cursisten geeft het goede handvatten om met bepaalde situaties goed om te gaan en voor de ervaren cursisten is het absoluut een goede opfrisser.

 • Anoniem

  Training gehad van een zeer geïnteresseerde, positieve en enthousiaste docente! Goede opdrachten gekregen tijdens de bijeenkomsten die bij iedereen aansloten. Deze opdrachten en uitkomsten werden ook besproken met de deelnemers, wat vaak zorgde voor eyeopeners. Ook hier was de docente goed in, ons bewust maken van ons eigen gedrag. Verder was de rest ook netjes in orde: duidelijke informatieverstrekking, leuk lesprogramma en fijne accommodatie. Ik ben dus zeer tevreden over de cursus! Ik heb wel degelijk veel geleerd en ga dit zowel in mijn werk als in mijn privé leven toepassen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.