Management Assistent in 3 dagen

Hoe beter de management assistent zijn of haar rol vervult, hoe beter de manager of afdeling kan functioneren. Wil je je als management assistent verder ontwikkelen? Wil je meer inzicht in je eigen functie en beter leren samenwerken en communiceren? Wil je effectief leren omgaan met je tijd, deadlines en agenda, om zo een optimale bijdrage te leveren aan je organisatie? Dan is deze training uitstekend geschikt voor jou. Op een aansprekende wijze worden alle facetten van je rol naar voren gebracht, met een nauwe aansluiting op je praktijk.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je leert effectiever mondeling en schriftelijk te communiceren en beter samen te werken
 • Je bent in staat om je werk effectief te plannen en te organiseren
 • Je gaat beter om met je tijd en agendabeheer
 • Je krijgt meer inzicht in je eigen persoonlijke kwaliteiten en valkuilen binnen je functie
 • Je bent in staat je manager beter te ondersteunen en zijn of haar werk te verlichten
 • Je brengt je kwaliteiten als management assistent naar een hoger niveau

Doelgroep

Management assistenten en secretaresses die hun eigen functioneren willen verbeteren of zij die in de toekomst een soortgelijke functie willen vervullen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Functie en rol van management assistent
 • Ondersteunen van de manager en afdeling
 • Plannen, organiseren en prioriteiten stellen
 • Timemanagement
 • Projectmatig werken en Het Nieuwe Werken
 • Persoonlijke effectiviteit en kernkwaliteiten
 • Effectieve communicatie en samenwerken
 • Schrijven en rapporteren
 • Efficiënt vergaderen
 • Natuurlijk assertief optreden
 • Leiding krijgen en leiding vragen
 • Omgaan met klachten en lastige situaties
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt er een schriftelijke intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. In deze interactieve training wordt aandacht besteed aan de organisatie van je werk en je persoonlijke effectiviteit als management assistent. Daarnaast leer je je communicatie en samenwerking met je manager en collega’s verbeteren. Door de vele praktijkoefeningen, cases en rollenspellen ontstaat er een nauwe aansluiting met je eigen praktijk. De training wordt verzorgd door een ervaren deskundige op dit gebied. Ter afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, waarmee je het geleerde kunt toepassen in je eigen werksituatie.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.375,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Petra Tit

  20-11-2019
  Goede tips en trucs mogen ontvangen, van zowel de trainster als van de medecursisten. Veel inzicht gekregen in wat wel en niet werkt voor mezelf dit d.m.v. een aantal rollenspellen.
 • Nandeni Mathoera

  20-11-2019
  Ik heb via ICM de training Management Assistent in 3 dagen gevold en ik ben er super tevreden over. Jacomijn is een super goede trainer, ze neemt echt de tijd voor je luistert goed naar wat je nodig hebt. De training zelf was ook goed georganiseerd, afwisseling van theorie en praktijk, interessante onderwerpen en een niet al te grote groep. Zeker een aanrader voor tips en tricks voor zowel beginnende al ervaren managementassistentes.
 • Diana Dekker- van Elten

  04-10-2019
  Naar aanleiding van de 3daagse opleiding ben ik de hele opleiding tot Management Assistent gaan doen. De opleiding is niet alleen gericht op de theorie maar vooral op jezelf. Het heeft mij sterker gemaakt in vele opzichten. De docenten waren daarbij een inspiratiebron. Met inleving en humor wisten zij van de ietwat taaie lesstof iets te maken waardoor ik het bijna jammer vond dat het afgelopen was. De groep heeft daar ook zeker toe bijgedragen.
 • Lila Autar

  06-09-2018
  Ik heb geleerd wat ik wou leren. Duidelijk zijn tegen collega's. Het heeft mij de kracht gegeven om het te doen. Verder heel leerzame training. Het wordt ook op een leuke manier gegeven. Ik heb zeker wat opgestoken en raad aan om de training te doen. Locatie prima bereikbaar.
 • Wendy Dijkstra

  07-12-2017
  Wat een super training Management assistent in 3 dagen (MA3d)! Ontzettend veel geleerd, niet alleen over het vak zelf, de tips and tricks, maar ook over mezelf als persoon in mijn beroep. De uitleg was duidelijk en er werden veel cases en voorbeelden gebruikt uit 'the real life'. Dit maakte de training tastbaar. De sfeer was perfect, het ijs werd de eerste les door de trainster na 5 minuten meteen gebroken.
  Mijn trainster was Leontine Tacoma van ICM. Een inspirerende vrouw, die veel weet en goed weet waar ze op in moet spelen.
  Met andere woorden een aanrader!
 • Nicole Gouwenberg

  30-11-2017
  Leontien is een goede lerares, kreeg van begin af aan de groep bij elkaar. Echt groepsgevoel en heel fijn om te oefenen met voorbeelden uit eigen praktijk. Goede begeleiding bij zelfevaluatie.
  Niet standaard de lessen uit het boekje, waardoor de lessen voorbij vlogen. Was gewoon top.
 • Judith Linnemann

  16-02-2017
  De opleiding Management Assistent in 3 dagen was een hele leuke maar vooral leerzame ervaring. De ervaring van de trainer zorgde dat zij veel ervaringen uit de praktijk kon uitleggen en delen waardoor de stof zeer makkelijk opneembaar was. Sommige dingen, zoals Time Management spraken wel voor zich, maar het hoofdstuk over Communicatie vond ik heel erg leerzaam en kon ik daardoor gemakkelijk toepassen in mijn dagelijkse praktijk. Aanrader!
 • Elena Panchenko

  03-01-2017
  Trainer was zeer professioneel. Zij kon trainingen heel interessant maken. Locatie was ook goed bereikbaar, lunch was zeer uitgebreid en lekker. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd die nuttig in mijn werk zijn.
 • Anne Terwijn

  12-07-2016
  De opleiding Management Assistent in 3 dagen, was in 1 woord fantastisch. Een groep met zeer prettige, en fijne mensen. En de trainster was zo ontzettend inspirerend. In het begin zag ik er tegenop, omdat ik bang was om drie dagen weer in de boeken te duiken. Maar juist helemaal niet. Doordat er veel uit de praktijk werd gedaan, kreeg je ook echt het gevoel, hier kan ik iets mee. Nu op mijn werk, gaat het enorm goed, ik voel me vele malen zekerder met wat ik doe, en durf ik goed nee te zeggen. Ik kan iedereen deze training aanraden.
 • Jennifer de l'Isle

  27-11-2015
  De training was goed georganiseerd en afwisseling met rollenspellen was confronterend met werksituaties waar je dagelijks tegen aanloopt. Daardoor kon je zelf zien hoe je op bepaalde situaties toch anders kan reageren.
 • Laura Klop

  12-11-2015
  De afwisseling van theorie en praktijk is goed in balans. Onze docent werkt naast het lesgeven bij ICM ook nog bij een ander groot bedrijf, waardoor ze haar eigen praktijk ervaring met ons kon delen. De locatie was ook top!
 • Blankenstijn

  11-11-2015
  Het was een goede training, veel interessante onderwerpen. Niet heel origineel maar wel effectief. De naam van de opleiding staat helaas niet in verhouding tot wat de training biedt. Je bent niet in 3 dagen managementassistent. Nu was dat voor mij geen probleem, maar er waren kandidaten die een totaal andere functie hadden nu en kwamen voor omscholing.
  De trainer was erg goed, leuk! Voor iedereen aandacht.
 • Joyce van Dam

  05-01-2015
  Goede informatie vooraf. Veel informatie tijdens training en een hele leuke trainster, waardoor de cursus zelf erg leuk en leerzaam was. Heel veel kunnen vragen tijdens de cursus en goed geluisterd naar de wensen van de cursisten. Wat beter kan is bij de beschrijving duidelijker maken dat het meer op mondelinge communicatie is gericht en niet op schriftelijke communicatie, dat zorgt voor minder verwarring.
 • Anja

  13-08-2013
  Leuke leerzame training in een mooie kleine groep op een goede lokatie. Zeer positieve docente met veel praktijkervaring,en ze geeft goede bruikbare tips.
  Enige "min"-puntje vind ik de verdeling van de dagen;drie dagen verdeeld over twee weken is niet zo handig. Zowel voor het doornemen van de stof als voor je afwezigheid op je werk.
 • M.F.

  09-08-2013
  Fijne training met goede en gemotiveerde docente.
  goed toe te passen in de praktijk en gaf heldere inzichten!
 • V

  10-05-2012
  De cursus was zeer leerzaam en gaf mij inzicht in zowel de manager als mijzelf. Er werd steeds een duidelijke terugkoppleing gegeven door de docente.
 • Natasja Peeters

  29-11-2011
  De training erg goed bevallen omdat de afwisseling tussen het theoretische gedeelte en de praktijk goed werden afgewisseld. Er was veel ruimte voor persoonlijke ervaringen. Aan het eind van de cursus had je echt een aantal verbeterpunten die je direct in de praktijk kon brengen. Ook wordt er aandacht geschonken aan jezelf als persson en hoe mensen jou zien.<br><br>Groot succes was de trainster, Daniëlle, erg inspirerende en enerverende vrouw die leuke praktijk cases had, maar ook graag inging op de diverse situaties op het werk bij de deelnemers.
 • Sandy Huijbregts

  06-03-2011
  Een leerzame en vooral praktijkgerichten opleiding, waardoor veel tips meteen bruikbaar zijn. Het uitwisselen van ervaringen met je medecursisten vond ik met name erg zinvol.
 • Bianca Verbiesen

  22-09-2010
  Ik heb er veel aan gehad. Vooral het onderdeel timemanagement en het omgaan met lastige situaties waren voor mij erg belangrijk. Deze zijn goed aan bod gekomen.
 • Ilona Sukapintha-Spierenburg

  09-09-2010
  Ik heb deze cursus als zeer positief beschouwd. Ik ben woonachtig in Utrecht en was met de trein 7 minuten overweg. Vanaf het station is het, afhankelijk van je tempo, zo'n 10 minuten wandelen.<br>De cursus werd gegeven boven de Bijenkorf, dus naderhand kon je evt nog de stad in.<br><br>We zaten met een klein groepje, wat ik persoonlijk fijn vind werken. Je krijgt hierdoor meer persoonlijke aandacht.<br>Bijna de hele verdieping was onderverdeeld in "lokalen", een soort kantoorlook, heel netjes. Er werd netjes voor koffie/thee en fris gezorgd.<br>Voldoende gelegenheid voor pauzes.<br><br>De inhoud van de lesstof vond ik heel goed. Je kon vooraf aangeven als je ergens iets extra's van wilde wten en wat meer meer de aandacht nodig had en daar werd geprobeerd aan te voldoen.<br>Er werd in groepsverband gewerkt, zelfstandig en alles werd besproken. Er was zelfs ruimte voor persoonlijke ervaringen.<br><br>De lunch was the best of the day. Heel mooi geregeld, ruime keuze en voldoende tijd hiervoor ingepland.<br><br>Ik ben zeer tevreden over alle 3 de dagen en zal in de toekomst zeker nog eens voor ICM kiezen.
 • anonymous

  03-06-2010
  Het is allemaal heel makkelijk en gemakkelijk. Jammer dat de locatie veranderd was i.v.m. te weinig aanmeldingen maar verder heel tevreden over materiaal en trainer.
 • Ilona Tijmensen

  02-03-2010
  Ik vond het een leerzame training. Wel vond ik het een nadeel dat de drie trainingsdagen verdeeld waren over twee weken en niet over bijvoorbeeld drie weken. Hierdoor zou je het geleerde beter tussentijds in de praktijk kunnen toepassen. Verder had ik graag het cursusmateriaal voor de training ontvangen, waardoor je de lesstof al had kunnen doornemen.
 • Anoniem

  Ik heb veel geleerd en diverse ervaringen opgedaan waardoor ik dit goed in mijn werk kan toepassen. Ik doe zelf nog een cursus via ICM, ben zeer tevreden!

 • A. Feenstra

  Ik heb de training als heel positief ervaren! Genoeg handvatten gekregen om assertiever op te treden en beter prioriteiten te stellen. Daarnaast is de trainster inspirerend, goed voorbereid en gaf ze goede richtlijnen waar ik echt iets aan heb gehad!

 • Pia Kooij

  Ik heb een hele goede ervaring met de cursus van ICM. Een ervaren en leuke cursus leidster die echt de tijd voor ons nam en ook een prima uitleg gaf waardoor alles snel en soepel verliep. We hadden ook een kleine groep, waardoor het erg leuk was om met elkaar samen te werken.

 • Mw. G. de Jonge

  Erg leerzaam en op de eigen praktijk gericht. Ik wist niet wat ik me er van moest voorstellen in 3 dagen Management assistent, maar het heeft me echt een heldere en andere kijk gegeven op mijn werk en helpt me echt verder.

 • E. Sahin

  Erg leuke training, nuttig leermoment!

 • Natasja Peeters

  De training is erg goed bevallen omdat de afwisseling tussen het theoretische gedeelte en de praktijk goed was. Er was veel ruimte voor persoonlijke ervaringen. Aan het eind van de cursus had je echt een aantal punten die je direct in de praktijk kon brengen.

  Ook wordt er aandacht geschonken aan jezelf als persoon en hoe mensen jou zien. Groot succes was de trainer, erg inspirerend en enerverend die leuke praktijk cases had, maar ook graag inging op de diverse situaties op het werk bij de deelnemers.

 • Anoniem

  Praktijkgericht. Fijne groepsgrootte en alles goed georganiseerd.

 • Helena Huizinga

  Alles vanaf de aanmelding tot en met de training is goed geregeld.

 • Anoniem

  Prettige sfeer, goede locatie, gericht op wat je nodig hebt

 • E. Panchenko

  Heel fijne locatie, geweldig docent, leerzaam en professioneel.

 • Anoniem

  Goede, zeer praktijkgerichte training! Fijne docent die de groep goed aanvoelt en op een fijne manier door de te behandelen onderwerpen heen gaat.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.