Breintraining, Snellezen en Mindmappen

Wil je in korte tijd tot drie keer sneller kunnen lezen? Wil je leren complexe informatie te structureren op een prettige en eenvoudige manier? Wil je meer uit de ‘verborgen’ mogelijkheden van je brein halen? Dan is deze training uitermate geschikt voor jou. Je ontdekt hoe je sneller door teksten heen kunt gaan. Ook leer je hoe je brein werkt. Mindmappen is een techniek waarmee delen van de hersenen geactiveerd worden die je normaal niet gebruikt. Mindmapping heeft grote voordelen ten opzichte van traditionele aantekeningen en vergroot je effectiviteit. Kortom, met deze waardevolle training breng je jezelf naar een hoger niveau, zowel zakelijk als privé.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je leest sneller waardoor je veel tijd bespaart
 • Je leert mindmapping effectief gebruiken
 • Je leert doelmatiger met je leeswerk omgaan
 • Je ervaart de voordelen van de nieuwste breintechnieken en de verschillen met traditionele technieken
 • Je krijgt inzicht in hoe het brein werkt tijdens het lezen
 • Je kunt je brein effectiever en creatiever inzetten
 • Je werkt met meer ontspannenheid, effectiviteit en creativiteit

Doelgroep

Iedereen die zijn of haar brein optimaal wil leren gebruiken door middel van snellezen, mindmappen en breintechnieken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Het menselijk brein: de actuele inzichten
 • Het geheim achter snellezen en mindmapping
 • Diverse leestechnieken
 • Oefenen met snellezen
 • Testen van oude en nieuwe leessnelheid
 • Hoe werkt je brein tijdens het leren en lezen?
 • Je persoonlijke leesstijl: sterktes en valkuilen
 • Mindmappen: alle regels en technieken
 • Het maken van mindmaps
 • Je hersencapaciteit beter benutten
 • Effectiever informatie verwerken en je creativiteit vergroten
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie Breintraining, Snellezen & Mindmappen en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Je start de training met een korte nulmeting van je leessnelheid. Aan de hand van speciale oefeningen verbeter je tijdens de training zowel je leessnelheid als ook je tekstbegrip. Je maakt vele verschillende mindmaps en oefent onder leiding van een deskundige trainer met je persoonlijke situaties. Door de gerichte feedback kun je direct zaken anders aanpakken in je eigen werk- en leefomgeving. Je stelt een persoonlijk actieplan op om het geleerde toe te passen in je praktijk.

In de online leeromgeving werk je samen met je medecursisten aan opdrachten en wissel je ervaringen uit. Ter afsluiting van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 995,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • M Tegelenbosch

  10-12-2019
  Direct na afloop al besproken met collega's. Deze training (net even anders dan sommige andere trainingen) is echt een eye-opener. Misschien bieden ook andere instanties deze cursus aan, maar van ICM is deze zeker goed.
 • Monique Deelman

  24-07-2018
  Lieneke weet haar kennis en ervaring met veel enthousiasme over te brengen. Er is veel ruimte voor oefenen, discussies en het delen van ervaringen.
  Door de kleine groepsgrootte komt iedereen aan bod.
 • Anita Schepers

  01-12-2017
  Hele fijne cursus. Heel erg leerzaam. Een ervaring om op een andere manier te gaan lezen. Goede en spontane cursusleider met veel goede voorbeelden en praktische tips.Zijn enthousiasme en humor gaven kleur aan de lessen!
 • Dekkers

  07-12-2016
  Helemaal prima behalve dat niet duidelijk was of er een lunch bij zat en of je een laptop mee moest nemen. Anderhalf uur lang voor niets meegezeuld met openbaar vervoer, dat was wel een beetje vervelend.
 • Aa van voorden

  28-11-2016
  uitstekende interactieve training veel praktijkoefeningen, goede leermiddelen, uitstekende trainer met praktische tips en tools. Ik lees nu nog sneller en kan het mindmappen hanteren. Niet abstract maar doelgericht, nuttig voor je dagelijkse werk.
 • Michiel Huijbregts

  16-11-2015
  Super cursus! Heel erg leerzaam en heel veel "oh ja" momentjes! Goede spontane trainster die met goede voorbeelden en praktische tips ons allemaal wijzer en vaardiger heeft gemaakt. Trainster weet stof goed te doceren en weet wanneer ze welke leervorm moet toepassen om het beste uit de cursist te halen.
 • Lineke Sieben

  12-11-2015
  De trainer krijgt een tien! Wat een geweldig enthousiasme en wat een additionele kennis om ons nog beter wegwijs te maken in de onderwerpen van de training. De communicatie rond de training was prima, de locatie centraal. De verzorging idem. Ik heb ontzettend veel gehad aan het volgen van de training en zal ICM zeker aanraden bij derden.
 • huisman

  21-10-2015
  hele goede training, veel aan gehad! De trainer bouwt de stof goed op, houdt de aandacht vast en je boekt meetbaar resultaat na 2 dagen! kleine groep en gerichte aandacht van de trainer
 • Casper Lange

  20-11-2014
  Als ik jullie was zou ik de training snellezen aanpassen naar de praktijk van nu. Het gaat nog veel over gedrukte tekst, maar steeds meer mensen lezen digitaal. En hoe ga je dan slim om met de tips voor snellezen? Je kunt de s-curve niet makkelijk toepassen, omdat je dan gaat swipen bijvoorbeeld.

  Als dat niet structureel aan bod komt gaat deze training steeds meer achterlopen op de praktijk (is mijn inschatting). En volgens mij is het een USP als jullie dat binnenkort wel gaan vermelden in de cursusomschrijving.

  Verder een heel prettige ervaring, maar daar hebben we het gister aan de telefoon al over gehad :-).
 • Danny Brak

  04-11-2014
  Mijn ervaring is zeer positief kon al snel gebruik maken van tips en heb veel geleerd hoe de brein in elkaar zit. Vooral het mindmappen heeft mijn in de goede richting gestuurd om meer structuur aan te brengen.

  Het heeft mijn verwachtingen vooraf, kompleet waar gemaakt.
 • Lucienne Stokroos

  03-11-2014
  Erg leerzaam en voor ieder wat wils: breintraining is erg leuk en snellezen goed toe te passen in de praktijk. Genoeg ruimte om vragen te stellen waar zeker antwoord op komt. Fijne manier van "lesgeven", geen tijd om in te dutten ;-)

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.