Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Door succesvol en doelgericht functionerings- en beoordelings- gesprekken te voeren, verbeter je de prestaties van je medewerkers. Hoe kun je je medewerkers op een respectvolle manier aanspreken op verbeterpunten? Hoe kun je met deze gesprekken de motivatie van je medewerkers verhogen? Wil je weten hoe je een gesprek op de juiste manier opbouwt? Dan is deze training uitstekend geschikt voor je.

In deze training leer je effectieve functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren met je medewerkers, waardoor zowel hun prestaties als motivatie worden verhoogd.

Resultaat

  • Je bent in staat op effectieve wijze functionerings- en beoordelingsgesprekken met je medewerkers te voeren
  • Je hebt inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • Je bent in staat de competenties van je medewerkers in kaart te brengen en te analyseren
  • Je bent in staat het gesprek goed op te bouwen
  • Je bent in staat de motivatie van uw medewerkers te verhogen
  • Je bent in staat om te gaan met emoties en moeilijke situaties

Doelgroep

Voor leidinggevenden die functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren en P&O’ers die inzicht willen krijgen in de verschillende aspecten van deze personeelsgesprekken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

  • Kenmerken van functionerings- en beoordelingsgesprekken: overeenkomsten en verschillen
  • Doel van het gesprek
  • Verwachtingen van jou en je medewerkers
  • Structuur en opbouw van het gesprek
  • Effectieve communicatie met je medewerkers
  • Motivatie van je medewerkers verhogen
  • Competenties: analyse van het functioneren
  • Medewerkers respectvol aanspreken
  • Coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken
  • Omgaan met lastige situaties en emoties
  • Geven van complimenten
  • Praktijksituaties en -voorbeelden
  • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Aan de training gaat een schriftelijke intake vooraf. Onder leiding van een ervaren trainer leer je op interactieve wijze functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren.

Op de eerste dag ligt de nadruk op effectieve communicatie en de juiste opbouw van de gesprekken. Op de tweede dag ligt de nadruk op coaching en motivatie. In de training wordt aangesloten bij je eigen werksituatie. Door middel van vele praktijkoefeningen, cases en rollenspellen wordt steeds een koppeling tussen de theorie en de praktijk gemaakt. De trainingsdagen worden afgesloten met het opstellen van een persoonlijk actieplan. Hierin formuleer je actiepunten om de trainingsstof in je praktijk toe te passen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 65 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 65 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.095,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 65 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

  • Margreet de Beij

    08-12-2016
    Een zeer leerzame training. Veel interactie, veel ruimte voor eigen inbreng, veel oefenen & veel sparring (zowel met de trainer als met de medecursisten). De trainer maakte het ook zeer boeiend en inspirerend met voorbeelden uit zijn eigen praktijk en mooie metaforen. Kortom een zeer goede en praktische training!
  • Peter Brouwers

    07-12-2016
    Zeer leerzame cursus en een zeer goede locatie en de docent was ook zeer goed niet te veel iit het boek maar vooral veel zelf gesprekken voeren met mede cursisten
  • Anoniem

    24-09-2012
    Het is een leerzame opleiding waar zowel de theorie als de praktijk wordt behandeld. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen met medecursisten. Het is verhelderend om te horen hoe medecursisten deze situatie analyseren en op zouden lossen.<br>
    Kortom deze opleiding is een aanrader als je collega's leiding geeft, in welke vorm dan ook!
  • Anoniem

    24-09-2012
    Het is een leerzame opleiding waar zowel de theorie als de praktijk wordt behandeld. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen met medecursisten. Het is verhelderend om te horen hoe medecursisten deze situatie analyseren en op zouden lossen.<br>
    Kortom deze opleiding is een aanrader als je collega's leiding geeft, in welke vorm dan ook!
  • Carel Pronk

    18-06-2012
    Was zeer tevreden met de training. Goede trainer, duidelijk en gestructureerde informatie. Ook was het zeer nuttig om met mensen van gedachten te wisselen, die in totaal anderssoortige bedrijven werken. Heel veel nuttige informatie verkregen, die ik gelijk al in de praktijk aan het brengen ben.
  • Carel Pronk

    18-06-2012
    Was zeer tevreden met de training. Goede trainer, duidelijk en gestructureerde informatie. Ook was het zeer nuttig om met mensen van gedachten te wisselen, die in totaal anderssoortige bedrijven werken. Heel veel nuttige informatie verkregen, die ik gelijk al in de praktijk aan het brengen ben.
  • Ton Weenk

    02-11-2011
    Informatieve cursus. Goede mix tussen theorie en praktijk. Leverde mij de informatie op waar ik verder mee aan de slag kon. Daarnaast was het uitwisselen van informatie en ervaringen met de andere cursisten erg waardevol.
  • Dirk van Diermen

    02-11-2011
    Ik heb deze training als zeer goed ervaren, weinig ervaring met deze stof maar de trainster wist mij de hele dag te boeien en dat vond ik goed
  • Ton Weenk

    02-11-2011
    Informatieve cursus. Goede mix tussen theorie en praktijk. Leverde mij de informatie op waar ik verder mee aan de slag kon. Daarnaast was het uitwisselen van informatie en ervaringen met de andere cursisten erg waardevol.
  • Annelies le Bruin

    07-10-2011
    Ik vond de cursusleider goed inspelen op de wensen van de cursisten. Er werden individuele doelen voor de cursus opgesteld waar naartoe werd gewerkt. Er was een positieve sfeer in de groep. Mijn mindere ervaring met ICM was dat de cursus opzetten praktisch personeelbeleid al anderhalf jaar wel aangeboden word maar nooit doorgaat, dit vind ik erg teleurstellend.
  • G de Leeuw van Weenen-Mostert

    06-10-2011
    De trainer volgde gedeeltelijk het lesmateriaal en verder volgde hij wat wij graag wilde, dit werkte heel goed en zo bleef de concentratie / motivatie tot op het laatste moment goed. Voorbeelden uit je eigen ervaring hier over brainstormen met de rest en ook nog met een oplossing naar huis gaan. Ik weet nu waar het bij ons fout ging.
  • G de Leeuw van Weenen-Mostert

    06-10-2011
    De trainer volgde gedeeltelijk het lesmateriaal en verder volgde hij wat wij graag wilde, dit werkte heel goed en zo bleef de concentratie / motivatie tot op het laatste moment goed. Voorbeelden uit je eigen ervaring hier over brainstormen met de rest en ook nog met een oplossing naar huis gaan. Ik weet nu waar het bij ons fout ging.
  • Marlies Dam

    12-03-2011
    prima training, veilige omgeving. Open sfeer. zeer gemêleerde groep. Voldoende rollenspel. Accommodatie uitstekend, ligging ideaal voor OV. lunch zeer gevarieerd en goed. Cursusmateriaal prettig en ideaal als naslagwerk, Docent gedreven, alert, duidelijk. Er werd hard gewerkt.
  • Marlies Dam

    12-03-2011
    prima training, veilige omgeving. Open sfeer. zeer gemêleerde groep. Voldoende rollenspel. Accommodatie uitstekend, ligging ideaal voor OV. lunch zeer gevarieerd en goed. Cursusmateriaal prettig en ideaal als naslagwerk, Docent gedreven, alert, duidelijk. Er werd hard gewerkt.
  • Anoniem

    19-01-2011
    Deze training bij ICM is inhoudelijk goed verzorgd, er is volop gelegenheid om persoonlijke wensen in de training te verwerken. De interactie met medecursisten is zowel leuk als nuttig. Ieder heeft zijn eigen invalshoek die de inhoudelijke kant van de training complementeert. Dit geeft mij echt een "op maat gesneden" gevoel bij de training.<br><br>De locatie (Meetingplaza Utrecht) was goed te bereiken met OV. De trainingruimte is OK, de lunch matig georganiseerd maar kwalitatief goed.
  • Catharina IJtsma

    13-10-2010
    Er heerste een veilige, vriendelijke sfeer waardoor vragenstellen gemakkelijker werd. Vragen die buiten het cursuskader gesteld werden konden makkelijk beantwoord worden. Veel ervaring en kennis van de trainster. Cursisten uit alle beroepsgroepen leverden mooie voorbeelden op en veralgemeniseerde de stof op een prettige manier.
  • Anoniem

    12-10-2010
    De training is maar twee dagen, maar heeft genoeg diepgang. De training gaat veel in op actie en reactie, gedrag en hoe je hiermee omgaat. <br>Goede diepgang in de training, deskundige docent, prima!
  • W.F. Sandifort

    06-01-2010
    Lesmateriaal is een goed en duidelijk naslagwerk, de inschrijving is door pno gedaan. de samenstelling van de groep had wat gevarieerder ( veel leraren)gekund. Trainer heeft veel kennis van onderwerp.
    Inhoud werd toch door het overtal van leraren toegespitst op hun dagelijkse ervaringen.
  • Maarten Koelink

    06-01-2010
    Prettige sfeer maar er werd hard gewerkt. Trainer was zeer actief, ook in het nasturen van informatie.<br>Je werd op een prettige manier goed bij de les gehouden. <br>Voldoende ruimte voor eigen inbreng.
  • Co van der Kolk

    05-01-2010
    Ik kan wat met deze training richting mijn eigen functioneringsgesprekken. De trainer was zeer boeiend en kwam met veel praktijkvoorbeelden. Een authentiek en ontspannen iemand met humor. Ervaringen met medecursisten uitwisselen was evenzo boeiend!
  • Anita

    Ik heb deze training als leerzaam ervaren en kon het geleerde meteen in de praktijk toepassen. Het was erg waardevol om van medecursisten te horen hoe zij zouden omgaan met bepaalde lastige situaties.

    De (zeer ervaren) docent zorgde voor een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Hierdoor bleven de bijeenkomsten erg boeiend.

  • Ria Wemelsfelder

    Deze cursus heb ik als zeer leerzaam en nuttig ervaren en met plezier gevolgd. De manier waarop de trainster ons begeleidde als ook de door haar geboden ruimte voor feitelijke input door cursisten zelf, zorgde er voor dat de training goed aansluit bij de dagelijkse gang van zaken.

  • M. van Nispen

    Het was voor mij een zinvolle training, waarbij ik voor het eerste kennismaakte met een rollenspel. Na een rollenspel was vooral de feedback van de medecursisten en cursusleidster erg leerzaam. Ik ga de meegegeven tips en kennis zeker in de praktijk toepassen.

  • Yvonne

    Het is een leerzame opleiding waar zowel de theorie als de praktijk wordt behandeld. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen met medecursisten. Het is verhelderend om te horen hoe medecursisten deze situatie analyseren en op zouden lossen. Kortom deze opleiding is een aanrader als je collega's leiding geeft, in welke vorm dan ook!

  • Carel Pronk

    Was zeer tevreden met de training. Goede trainer, duidelijk en gestructureerde informatie. Ook was het zeer nuttig om met mensen gedachten uit te wisselen, die in totaal anderssoortige bedrijven werken. Heel veel nuttige informatie verkregen, die ik gelijk al in de praktijk aan het brengen ben.

  • Susanne Padmos

    Ik heb de cursus als zeer nuttig ervaren. Het gaf mij handvatten om direct mee aan de slag te kunnen. De cursus sloot goed aan bij de praktijk en was hierdoor ook goed toepasbaar.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 65 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.