Opleidingskunde en Impactvol lesmateriaal ontwikkelen

ICM biedt je de mogelijkheid om Opleidingskunde (Post-HBO) en de training Impactvol lesmateriaal ontwikkelen in één pakket te volgen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 300,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je volgt eerst de opleiding Opleidingskunde (Post-HBO) en aansluitend volg je de training Impactvol lesmateriaal ontwikkelen.

Unieke voordelen

  • Een L&D-expert als trainer
  • Direct aan de slag met het ontwikkelen van je eigen lesmateriaal
  • Deel je passie voor leren en ontwikkelen met vakgenoten

Doelgroep

Dit pakket is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het veld van L&D/HRD en die zich bezighoudt met bedrijfsopleidingen of de ambitie heeft zich daarin te ontwikkelen. Te denken valt aan (zelfstandig) opleidingskundigen, onderwijskundigen, trainers, beleidsadviseurs of HR-adviseurs. In de opleiding ga je aan de slag met een praktijkopdracht in je eigen organisatie, daarom is het van belang dat je een (stage)werkplek hebt. Daarnaast ontwikkel je trainingen en wil de laatste trends en ontwikkelingen inzetten om bewezen effectief lesmateriaal te maken. Je bent benieuwd naar de laatste didactische onderzoeken en op zoek naar krachtige tips om zelf aan de slag te gaan.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Intake | Voorafgaand aan de cursussen vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt gericht op jouw persoonlijke situatie. Deze vragen helpen je om jouw ontwikkeldoel helder te omschrijven.

Bijeenkomsten | De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en uitdagend. Je krijgt alle ruimte om eigen situaties in te brengen waarop je gerichte feedback krijgt. Hierdoor werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling als opleidingskundige. Vakliteratuur en de aanvullende informatie op de ICM-leeromgeving geven je inzicht in actuele opleidingskundige methodieken en technieken.

Ervaren docenten | Je wordt begeleid door twee zeer ervaren opleidingskundigen. Je trainer is een vakexpert, maar bovenal je persoonlijke coach.

Praktijkopdrachten | De opleiding Opleidingskunde (post-hbo) bestaat uit twee modules. In elke module wordt een aspect van het vakgebied opleidingskunde uitgediept. Elke module wordt afgesloten met een gepersonaliseerde praktijkopdracht.

Persoonlijk actieplan | Aan het einde van de training Impactvol lesmateriaal ontwikkelen schrijf je een persoonlijk actieplan. Daarmee zorg je ervoor dat je doorgaat met leren ook nadat het traject is afgerond.

Vooropleiding

Je beschikt bij voorkeur over een HBO werk- en denkniveau.

Examenvoordeel

Als je onverhoopt niet slaagt voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

De opleiding Opleidingskunde van ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

  • Opleidingskunde (post-HBO) – diploma

Tijdens iedere module schrijf je een praktijkopdracht. Indien je beide opdrachten met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Opleidingskunde (post-HBO) – diploma.

Het je de gehele training Impactvol lesmateriaal ontwikkelen gevolgd, dan ontvang je een certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 28 opleidingen en trainingen in de categorie: L&D als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de opleiding Opleidingskunde (Post-HBO) en de training Impactvol lesmateriaal ontwikkelen voor een overzicht op welke dagen en in welke plaatsen de cursussen worden verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 5.690,-

Cursus Prijs
Opleidingskunde (post-HBO) 4.095,-
Impactvol lesmateriaal ontwikkelen 1.895,-
Prijs zonder korting 5.990,-
Korting 300,-
Investering 5.690,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 28 opleidingen en trainingen in de categorie: L&D als beroep.