Post-HBO HR Business Partner

Ben je HR-professional of HR-manager en zou jij meer tijd willen steken in je strategische waarde voor de organisatie? In de praktijk kan het lastig zijn om van een operationele naar een meer strategische rol te verschuiven. De opleiding Post-HBO HR Business Partner helpt je om significanter bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

Stel je eigen post-hbo traject samen. Je begint met twee kernmodules die aansluiten bij jouw ontwikkeldoelen en volgt vervolgens uit de kernmodule nog één communicatietraining die je helpt om sterk in jouw rol naar buiten te treden. Tot slot kies je één training uit de specialisatiemodules. Thema’s als Leidinggeven aan projecten, Verandermanagement en Strategische recruitment helpen je om je volgende stap te zetten: van adviseur naar beleidsmaker en strateeg.

Als je als HR business partner op een dieper niveau blijvende verbinding wilt maken met jouw omgeving, dan adviseren we je nog een aanvullende opleiding tot coach, mediator of werkgelukdeskundige te volgen.

Bij dit post-hbo traject kun je kiezen voor intervisie. Nadat je de trainingen hebt gekozen die aansluiten bij je rol en ambitie, zorgen wij ervoor dat je in contact komt met cursisten die ditzelfde traject (met mogelijk andere keuzes) doorlopen zodat je samen een intervisie-groep kunt organiseren. Word je graag geholpen met het opstellen van je post-hbo traject? Neem contact op met ons studieadviescentrum: 030 – 29 19 888.

Het is mogelijk om tegen het gereduceerde tarief van € 275 één op één coaching te ontvangen. Om de vertaalslag naar je eigen praktijk nog beter te kunnen maken, voer je voor dit bedrag twee keer een coachingsgesprek met een expert uit de praktijk.

Resultaat

 • Je groeit van operationeel naar strategisch niveau
 • Je formuleert een toekomstbestendig HR-beleid
 • Je adviseert (lijn)managers over het vaststellen van organisatieresultaten en formatieplanning
 • Je maakt goede analyses en weet deze sterk te onderbouwen in gesprekken met het management
 • Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor het management
 • Je maakt de vertaalslag van strategische doelstellingen naar de toegevoegde HR-bijdrage
 • Je optimaliseert HR-processen
 • Je stuurt HR-projecten succesvol aan
 • Je creëert moeiteloos draagvlak voor de verandertrajecten die je leidt

Doelgroep

Dit post-hbo traject is gericht op HR-professionals en HR-managers die strategische gesprekspartner zijn of op het punt staan deze stap te maken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

Kernmodules

Onderstaande modules dragen bij aan jouw ontwikkeling tot HR-strateeg. Kies uit de basis twee trainingen die het meest aansluiten bij jouw ontwikkelbehoefte en kies één training uit de categorie Algemene communicatievaardigheden.

Basis (kies twee trainingen)

Algemene communicatievaardigheden (kies één training)

Specialisatiemodules

Je kunt je nog verder ontwikkelen als specialist in een van de onderstaande rollen: verandermanager of beleidsadviseur. Kies uit onderstaande trainingen één training.

Verandermanager

Als verandermanager word je verondersteld over de grenzen van HR heen te kunnen kijken, denken en handelen. Verandermanagers staan open voor actuele en toekomstige ontwikkelingen, willen anderen motiveren voor veranderprocessen en met overtuiging tot succesvolle ontwikkeling brengen.

Wil je deze onderdelen van je takenpakket meer eigen maken? Kies dan één van onderstaande trainingen.

Beleidsadviseur

Als beleidsadviseur maak je aan de hand van data, ervaringen en trends succesvol beleid voor de organisatie. Welke handvatten heb jij nodig om gericht beleid te kunnen schrijven? Kies één training uit deze onderstaande beleidsthematieken als dit leerdoel jou dient.

Voor een verlenging van dit post-hbo traject kies je nog één extra opleiding uit onderstaande specialisatiemodule:

Professional (optioneel)

Wil jij je als HR-professional nog beter op de kaart zetten? Kies dan één van onderstaande opleidingen voor een extra waardering op je post-hbo diploma.

Startdata en locaties

Diploma

De opleiding Post-HBO HR Business Partner bij ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Post-HBO HR Business Partner – diploma

Dit traject stel je zelf samen en bestaat uit vier trainingen: drie uit de kernmodules en één training uit een van de specialisatiemodules. Je sluit elke training af met een praktijkopdracht. Telkens wanneer je een training met een positief resultaat afsluit, ontvang je een deelcertificaat.

Na het afronden van de specialisatie module maak je een eindopdracht waarin je de opgedane kennis en inzichten toepast op je praktijk en reflecteert op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht en alle praktijkopdrachten met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Post-HBO HR Business Partner – diploma.

Extra waardering krijg je als je nog een opleiding uit de professional module met goed gevolg aflegt.
.

Advies

Zodra je je hebt ingeschreven, neemt je persoonlijke opleidingscoördinator contact met je op om samen met jou de meest geschikte modules te kiezen en in te plannen. Je bepaalt op dat moment zelf de volgorde en de duur van de opleiding.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 38 opleidingen en trainingen in de categorie: HRM

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De opleiding wordt gegeven in december 2021, januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022, juni 2022, juli 2022, augustus 2022, september 2022, oktober 2022, november 2022, december 2022, januari 2023, februari 2023, maart 2023 en april 2023.

De opleiding wordt verzorgd in Heel Nederland.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 38 opleidingen en trainingen in de categorie: HRM

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt v.a. € 5.030,-.

De opleiding Post-HBO HR Business Partner is verkrijgbaar vanaf € 5.530 € 5.030 en bestaat uit:

 • 2 basismodules vanaf € 1595 per module
 • 1 communicatie module vanaf € 995 per module
 • 1 specialisatie module vanaf € 1.195 per module

* Inschrijven voor de gehele opleiding in plaats van de afzonderlijke modules levert je een kostenvoordeel op van € 500. Dat is € 125 per module. Het kostenvoordeel wordt verrekend met de factuur van de laatste module.

** Wanneer je voor een verlenging van je traject gaat door uit de specialisatiemodule ‘Professional’ te kiezen, krijg je een korting van € 250 euro over deze module.

Voor meer informatie over de Post-HBO HR Business Partner neem contact op met een van onze studieadviseurs (030 – 29 19 888).

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.Meer informatie

Financiering en fiscaal voordeel

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse mogelijkheden voor subsidies en belastingaftrek. Als je de cursus (deels) zelf betaalt kun je bijvoorbeeld (tot 1 januari 2022) gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.Meer informatie

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 38 opleidingen en trainingen in de categorie: HRM

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.