taalcursus professioneel Nederlands

Professioneel Nederlands voor anderstaligen

Wil je jouw Nederlands verbeteren om professioneel beter te functioneren? In deze training verbeter je zowel het spreken als het schrijven van de Nederlandse taal.
Beste Opleider van Nederland

In het kort

Je spreekt redelijk tot goed Nederlands, maar het is niet je moedertaal. Je komt daardoor soms lastige taalsituaties of misverstanden tegen. Je hebt de ambitie om je taalvaardigheid te verbeteren. Zou je meer zelfvertrouwen willen hebben in lastige gesprekken? En ook beter in het Nederlands willen presenteren en zakelijke teksten schrijven? Dan is deze training uitstekend geschikt voor jou. Na afloop van de training heb je meer deskundigheid bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Je brengt je ontwikkeling naar een hoger niveau en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.

Resultaat

 • Je ontwikkelt je kennis en vaardigheden van de Nederlandse taal naar een hoger niveau
 • Je bent in staat om de juiste woorden en formuleringen in lastige situaties te kiezen
 • Je leert hoe je een presentatie goed kunt voorbereiden en geven
 • Je kiest de juiste stijl voor e-mails, memo’s, verslagen en brieven
 • Je leert wat geschikt is in verschillende gesprekssituaties zoals telefoneren, onderhandelen en vergaderen

Doelgroep

Deze training is geschikt voor anderstaligen die Nederlands als tweede taal hebben geleerd. Deelnemers hebben een Nederlandse taalvaardigheid op minimaal B1 niveau. Je wilt graag je Nederlands verbeteren om professioneel beter te functioneren.

Kom je niet uit Nederland, maar is Nederlands wel je moedertaal? Ben je bijvoorbeeld afkomstig uit de Antillen, Zuid-Afrika of Suriname en spreek je goed Nederlands? Dan is de training ‘Verzorgd Nederlands’ of ‘Zakelijke correspondentie’ een beter passend alternatief voor jou.

Maatwerk

Herken je je in bovenstaande beschrijving, maar heb je hele specifieke vragen die je liever in een individueel traject bespreekt? Bijvoorbeeld specifiek voor jouw vakgebied of voor de problemen waar jij tegenaan loopt? Neem contact met ons op via info@icm.nl om te bespreken hoe je de training als maatwerktraject kunt invullen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake of neem contact op met een van onze studieadviseurs via 030 - 29 19 888 of info@icm.nl.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

 • Professioneel Nederlands
 • Culturele verschillen in taalgebruik
 • Uitdrukkingen en gebruiken in het Nederlands
 • Woordkeuze in verschillende gesprekssituaties
 • Presenteren en omgaan met vragen
 • Feedback geven en ontvangen
 • Verschillende schrijfstijlen voor zakelijke correspondentie
 • Je persoonlijke schrijfstijl: kwaliteiten en verbeterpunten
 • Stijl en structuur van teksten
 • Vergroten van je zelfvertrouwen
 • Rollenspellen en oefeningen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de pratijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Intake

  Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin worden je leerdoelen in kaart gebracht.

 • Bijeenkomsten

  Onder leiding van een ervaren communicatietrainer wordt onder meer gewerkt met rollenspellen, individuele opdrachten en groepsopdrachten. De opdrachten worden scherp geanalyseerd en nabesproken. Je leert van de andere deelnemers en krijgt individuele feedback van de trainer.

 • Persoonlijk actieplan

  Aan het eind van de training schrijf je een persoonlijk actieplan waarin staat hoe en wanneer je het geleerde gaat toepassen.

 • ICM-certificaat

  Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Handig om te weten

 • Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

ICM verzorgt de training Professioneel Nederlands voor anderstaligen als avond- en als dagtraining. De avondtraining is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 8 bijeenkomsten. De dagtraining is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat in totaal 4 bijeenkomsten. De gehele training duurt 4 maanden.

Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt gegeven in april 2023, oktober 2023, februari 2024, april 2024 en oktober 2024.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.790,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over dit onderwerp vind je op de ICM Campus.