Communiceren voor Gevorderden

Je werkt veel samen met anderen in een omgeving waar effectieve communicatie belangrijk is. Het is voor jou van belang in alle situaties op gewenste wijze te communiceren. Je merkt dat je je communicatiekwaliteiten naar een hoger niveau wilt brengen. In deze training leer je strategieën om je persoonlijke knelpunten te transformeren naar succesfactoren op het gebied van je communicatie. Je verdiept je zelfinzicht en vaardigheden op een van de belangrijkste gebieden in het leven. Je legt het fundament om met succes met jezelf en je omgeving te communiceren.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je verhoogt de effectiviteit van je communicatie
 • Je kent je persoonlijke communicatiestijl
 • Je hebt inzicht in je non-verbale communicatie en uitstraling
 • Je hebt inzicht in je waarden en overtuigingen in de communicatie
 • Je weet in welke situaties je je valkuilen tegenkomt en hoe je hier op effectieve wijze mee kunt omgaan
 • Je stelt een persoonlijk actieplan op

Doelgroep

Je hebt een brede ervaring in je werk en wilt in alle situaties op effectieve wijze communiceren.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Verdieping in communicatie
 • Psychologische theorieën over communicatie
 • Je persoonlijke communicatiestijl
 • Non-verbale communicatie en uitstraling
 • Congruentie in je communicatie
 • Defensiemechanismen en drijfveren
 • Interventieniveaus
 • Communicatieprocessen binnen groepen
 • Samenwerking en communicatie met de ander
 • Persoonlijke en open communicatie
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Door individuele opdrachten en groepsopdrachten wordt je persoonlijke communicatieprofiel bepaald. Je kracht en je valkuilen worden naar voren gebracht. Vanuit de omgeving van iedere deelnemer wordt gekeken naar zijn of haar interactie met anderen. Je ideeën en feedback van de medecursisten en trainer zijn hierbij zeer waardevol. Deze werk je uit in een persoonlijk actieplan. Onder leiding van een ervaren trainer breng je je communicatie naar een hoger niveau.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 30 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 30 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.890,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 30 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Jolanda Krijger

  17-11-2018
  Ik vond de training heel praktisch. Door de kleine groep had iedereen veel mogelijkheid om praktijkvoorbeelden in te brengen en deze werden ook heel goed opgepakt door de trainer. Hij wist heel snel te schakelen in het type persoon waar in jou situatie sprake van was en kon de situatie hierdoor goed nabootsen in een rollenspel.
 • Bastiaan de Bruin

  12-09-2018
  Een vervolgcursus waarin onze trainer vooral in ging op wat wij belangrijk vonden qua communiceren. Mijn groepje wilde in de eerste plaats een stukje herhaling van de theorie en verder vooral werken aan eigen casussen.
  Door het vele oefenen van praktijksituaties is de theorie goed blijven hangen en kan ik deze nog dagelijks toepassen
 • Brenda van Dam - Rila

  02-06-2015
  Wat was goed:
  lesmateriaal voldoende en duidelijk / doelstelling van alle cursisten stond goed centraal / afwisseling tussen lezen, luisteren & oefenen was prima!

  Wat kon beter:
  Qua locatie/eten zou een kleine bite in de middag wel een idee zijn. Verder ben ik gewoon zeer tevreden over ICM.
 • Rianne Freriks

  02-12-2014
  Zelfs 3 weken na de laatste cursusdag van de training Communicatieplan schrijven, heeft docent Arnie Mensink nog de tijd genomen om mij uitgebreid van feedback en advies te voorzien. Top service.
 • Katrien van der Mast

  02-12-2014
  Zeer veel geleerd in korte tijd. Zeer praktijkgericht en direct bruikbaar in eigen baan. Fijne, kleine groep waarin je je kwetsbaar kon opstellen. Feedback heel opbouwend. Sfeer van elkaar inspireren en helpen. Docent doceerde met veel praktijkvoorbeelden en toegespitst op persoonlijke cases.
 • anonymous

  03-11-2013
  Praktisch en direct toepasbaar. Geeft inzicht wat je eigen wijze van communiceren op kan roepen en hoe je zonder oordeel kunt communiceren waardoor de ander bereid is je tegemoet te komen en in gesprek te gaan met jou.
 • anonymous

  01-11-2013
  Goede cursus om communicatie aspecten aan te scherpen.
  Giede interactie met medestudenten en leraaar.
 • Emiel Werger

  21-06-2013
  Ik heb de training Communiceren voor Gevorderden als positief ervaren. Je moet er wel open voor staan. Zelfreflectie en confrontatie voeren de boventoon. Heb niet de verwachting dat je veel theorie voorgeschoteld krijgt. Aan een aantal theoretische modellen, zoals de roos van leary, wordt een deel van de training aan opgehangen. Je zit in een kring elkaar te observeren en te beoordelen. Een knipoog naar “Analyze This” the movie. De trainer heeft de helicopterview. Nogmaals, je moet er tegen kunnen en je er op instellen. Samenvattend: confronterend, leerzaam en soms het idee “wat doe ik hier”.
 • Rogier Weekers

  04-10-2012
  De training was een eye opener. De trainer kundig en nam veel tijd voor de individu. Zelf heb ik o.a. geleerd om mijn valkuilen beter te herkennen. Een echte aanrader !
 • Giuseppina Donnina

  24-05-2011
  De training Communicatie voor Gevorderden was een hele leerzame training.<br>Het lesmateriaal prima en interessant. Mede door het enthousiastme van de trainer was de training prima te volgen en ook goed in de praktijk te gebruiken.
 • Astrid van Bon

  07-03-2011
  Cursus sloot erg goed aan op mijn behoefte, o.a. doordat trainer deze goed wist te peilen. Ik verwacht dat ik veel ga hebben aan de opgedane inzichten in de nabije toekomst.
 • Bianca Boeters

  02-03-2011
  Was prima, duidelijk en overzichtelijk.<br>Via de website inschreven en per post een bevestiging ontvangen met locatie, data, etc.
 • Martijn

  03-06-2009
  Onder begeleiding van een inspirerende trainster heb ik veel geleerd! Ik heb nu nog altijd veel profijt van deze ICM training in mijn werk!
 • Tecco Hensen

  Goed georganiseerde cursus op een mooie locatie met een uitstekende docent. Kleine groep met veel ruimte voor interactie en persoonlijke ontwikkeling. Positieve ervaring!

 • Anoniem

  Ik vond het een zeer nuttige cursus die mij meer inzicht heeft gegeven in mijn valkuilen en nuttige handvatten voor in de praktijk.

 • Hans Savelkouls

  Na een uitdagend leerprogramma te hebben ontvangen is het veelal de vraag of het uiteindelijk allemaal tot uiting komt en de leerdoelen worden bereikt. De cursus heeft aan de (hoge) verwachtingen voldaan. Cursus was inhoudelijk prima, goede cursusleidster met prima interactie in de groep. De accommodatie en lunch was tevens prima.

 • Astrid van Bon

  Cursus sloot erg goed aan op mijn behoefte, o.a. doordat de trainer deze goed wist te peilen. Ik verwacht dat ik veel ga hebben aan de opgedane inzichten in de nabije toekomst.

 • Anoniem

  Heel tevreden over de training!

 • Rogier Weekers

  De training was een eye opener. De trainer was zeer kundig en nam veel tijd voor de individu. Zelf heb ik o.a. geleerd om mijn valkuilen beter te herkennen. Een echte aanrader!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 30 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.